X

Zelenski a tras pe nas și cere lumii să recunoască Rusia drept stat terorist

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, luni seară, într-un discurs, că Rusia trebuie să fie recunoscută în mod oficial “ca stat terorist” şi să primească sancţiuni mai dure, el precizând că ruşilor nu le pasă de ce spune AIEA despre riscurile bombardării zonei în care este centrala nucleară Zaporojie.

Zelenski a menţionat că a discutat cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre situaţia de la Zaporojie, informează News.ro.

“Am vorbit cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, mai mult de o oră şi jumătate. Negocieri semnificative. În primul rând, despre situaţia despre front, despre ajutor pentru apărare pentru Ucraina. Le sunt recunoscător domnului preşedinte şi poporului francez pentru efortul lor neclintit pentru protejarea valorilor noastre comune europene, a Europei unite.

Separat şi în detaliu, am discutat situaţia de la centrala nucleară Zaporojie. Ne-am spus părerile despre rezultatele misiunii AIEA la centrală – apropo, concluziile misiunii vor fi prezentate mâine (n.r. – marţi). Sper că vor fi obiective.

În plus, astăzi linia care conectează centrala la sistemul energetic al Ucrainei a fost avariată din cauza unui nou bombardament provocator al Rusiei. Din nou – pentru a doua oară – din cauza Rusiei centrala Zaporojie este la un pas de un dezastru.

Consider foarte elocvent faptul că Rusia face asta chiar acum, înainte de concluziile AIEA. Bombardarea zonei centralei nucleare Zaporojie semnifică faptul că statului terorist nu îi pasă de ce spune AIEA, nu îi pasă de ce decide comunitatea internaţională. Rusia este interesată doar să menţină situaţia gravă cât mai mult timp posibil.

Acest lucru poate fi corectat doar prin întărirea sancţiunilor, doar prin recunoaşterea în mod oficial a Rusiei ca stat terorist – la toate nivelurile.

Ucraina are o poziţie foarte clară, transparentă şi onestă: cât timp am controlat noi centrala, nu a existat un risc de radiaţie. Imediat după ce a venit Rusia, cel mai grav scenariu imaginabil a devenit imediat posibil. Acest lucru necesită o reacţie internaţională”, a afirmat Zelenski.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Gospodin Putin,nu găsești matale o jucărică d-aia care zboară repede să i-o trimiți cadou muțunachelui ăsta nesimțit cu toată gașca lui? Scapi lumea de un nebun…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button