X

Germania anunță că nu va plăti Poloniei nici o despăgubire de război

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Chestiunea reparaţiilor de război este închisă, a declarat joi un purtător de cuvânt al MAE german, după ce Varşovia a anunţat că va cere Berlinului compensaţii de peste 1.300 de miliarde de euro pentru pagubele provocate Poloniei de către nazişti în al Doilea Război Mondial, transmite Reuters conform Agerpres.

”Poziţia guvernului german rămâne neschimbată, chestiunea reparaţiilor a fost închisă”, a răspuns într-un mesaj scris purtătorul de cuvânt citat.

”Polonia a renunţat la reparaţii suplimentare cu mult timp în urmă, în 1953, şi de atunci a confirmat de mai multe ori această renunţare. Aceasta este o bază esenţială a fundaţiei ordinii europene de astăzi. Germania îşi recunoaşte responsabilitatea morală şi politică pentru al Doilea Război Mondial”, mai notează reprezentantul Berlinului.

Reacţia vine după ce liderul partidului polonez de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, a anunţat că Polonia va cere oficial Germaniei reparaţii de război în valoare de 6.200 de miliarde de zloţi, peste 1.300 de miliarde de euro, sumă despre care a adăugat că a fost ”calculată folosind metoda cea mai limitată, precaută”, prin urmare ea ar putea chiar să crească.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. “Șefa Germania” să facă bine să plătească, fiindcă a greșit. UE nu este un judecător drept, ci ține partea țărilor puternice precum Germania, Franța; la drept vorbind când zici Germania sau Franța este echivalent cu a zice UE. Scopul UE se confundă cu scopul acestor țări mari. Cine crede altceva despre UE se înșeală pe sine. UE urmărește bunăstarea acestor țări (mari) și această bunăstare se întemeiază pe declinul țărilor mai mici sau mici. De acea UE nu va rezista prea mult, ci se va desființa. N-o spun eu, ci Cuvioșii Părinți. Germania, după cum se vede din textul articolului, refuză să plătească despăgubiri Poloniei, refuzul său bazându-se pe politica nejustă a UE. Deci nu mă înșel când afirm că UE se confundă(în interese) cu Germania(sau cu Franța). Iar ceea ce este nedrept va trebui să părăsească scena lumii.

  1. CE anume sa plateasca?
   Ce este de despagubit?
   Sint sigur ca ai date manipulate si povesti ale propagandei talmudistilor si nu ai cercetatce s-a intamplat in realitate, de ce si cum… altfel nu ai face astyfel de afirmatii.

   Germania NU a gresit.
   Germania a supravietuit genocidului crestin si – sa-i zic as, politic… – holocaustului poporului german.
   Germaniei i s-a declarat razboi care a devenit mondial, de catre Anglia la 6 septembrie pentru ca si-a luat inapoi teritoriile pradate de puterile invingatoare in primul razboi mondial … pentru 20 de ani si pe cafre nu au vrut sa i le restituie, in timp ce jidanii polonezi omorau germanii din acele teritorii.
   Franta s-a alaturat Angliei fiindca nu voia sa returneze provinciile vestice care constituiau si principala sursa de carbune – jefuit de francezi, desigur.
   Lupta Germaniei de eliberare de sub exploatarea parazita internationalist-sionista sustinuta de ideologia marxista (atunci, URSS-ul) este aceeasi cu lupta de azi a Rusiei impotriva acelorasi, a “celor ce vor sa-si exercite dominatia asupra intregii lumi”, nu te lasa inselat! Aceeasi luciferieni, khazarii/ashkenazi in frunte cu secta sabateeana – subsecta frankista – grupul Straussienilor controleaza finantele, comertul si politicienii,direct dar si indirect, prin si cu uneltele supuse de “acoperire” = franc-masoneria (sub toate formele derutante si mincinoase!).
   In regiunea germanilor exploatata atunci de Polonia si recuperata de Hitler, comunistii – majoritate absoluta de jidani – au fost anihilati, impiedicati sa mai distruga societatea si pusi ;la uca sa-si castige painea.
   Polonezul “adevarat” ii este inca dator germanului, … o sluga masonica doar poate acuza Germania.

   Stii ce a zis prim-ministrul Canadei cand a ajuns primul vapor cu jidani cu pretentii sa intre … sa infesteze Canada?
   “Unul (care sa fie lasat sa coboare de pe vapor,,,) este deja PREA MULT!”

 2. Inseamna ca nici Romania nu va primi sumele datorate de Germania DE DINAINTE DE RAZBOI.
  De aceea sper ca rusii sa o distruga economic !!!

 3. Al doilea război mondial sau a doua conflagrație mondială nu a fost o luptă între buni și răi, între moral și imoral. Au fost vizate sferele de influență geopolitică, bursa de valori internațională. În această situație nu poți vorbi că ”Germania nu a greșit” sau aliații europeni și SUA ”au avut dreptate”.
  Abuzuri au fost din partea ambelor tabere, dar, ca de obicei, istoria consemnează în funcție de dominația la zi, sau cum s-ar spune, cine plătește are dreptate și se încununează cu laurii victoriei.
  Germania trebuie să plătească, pentru că nu a dorit teritorii, a luat țări.
  Și mai mult decât atât, nimeni nu are dreptate, pentru că dreptate nu există pe pământ și oamnenii prin acțiunile lor nu pot avea dreptate, ci doar interese.
  Adevărul este unul singur și se găsește în Scriptură ” Eu sunt calea, adevărul și viața…”
  Să ai o zi frumoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button