X

La Iași a început școala cu un curs despre relațiile intime dintre homosexuali. Cer demiterea urgentă a directorului liceului

Deputatul AUR de Iași, Mihai Albișteanu, îi cere ministrului Sorin Cîmpeanu să îl demită pe directorul liceului teoretic din Hălăucești, unde a avut loc un curs despre relațiile intime dintre homosexuali.

„Domnule ministru Câmpeanu, aveți decența și cereți ISJ Iași să îl demită de urgență pe directorul liceului teoretic din Hălăucești. Este inadmisibil ca într-o instituție de învățământ să fie găzduită propagandă homosexuală în rândurile tinerilor. Este o rușine pentru județ, un scandal pe care aveți obligația să îl stingeți, prin pedepsirea vinovaților.”, a declarat deputatul AUR, Mihai Albișteanu.

„Nu știam ce se întâmplă”

Un grup de tineri din partea organizației „Rise OUT” au susținut două ateliere adresate „tinerilor curioși, cu inițiativă și plini de viață” în care au fost prezentate concepte ce stau la baza comunității definite drept cea a persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, de mișcări sociale comune (LGBTQ). Directorul instituției de învățământ în care s-au promovat ideile „inovative” susține că unitatea nu s-a implicat în organizare, ci doar a pus la dispoziție sala de clasă, după ce a fost prezentată o agendă a activităților, relatează BZI Iași.

În cadrul activității, un așa-zis bărbat, pe nume Mike, le-a vorbit tinerilor despre ce înseamnă LGBTQ, „despre cum este necesar să ne susținem unii pe alții, ce înseamnă o comunitate, incluziune, echitate și discurs activist”.

Lecție de orientare sexuală, înainte de începerea anului școlar

Un grup informal de persoane a fost prezent la școala din Hălăucești, din Iași, propagând mai multe idei ce vizează orientarea sexuală și genul persoanelor, respectiv comunitatea LGBTQ. Reprezentanții grupului au făcut publice informații cu privire la tematicile aparte ce au fost abordate în cadrul activităților.

„Am avut marea bucurie să fim prezenți în cadrul școlii de vară organizate săptămâna trecută în Hălăucești – Sat European de Tineret 2022, județul Iași.

Colegul nostru, Mike, a ținut două ateliere pentru două grupuri de tineri curioși, cu inițiativă și plini de viață la care, sperăm noi, s-au deschis câteva orizonturi noi de cunoștințe și opinii.

Ne bucurăm enorm că feedback-ul a fost unul pozitiv și le mulțumim din suflet celor din Hălăucești că ne-au oferit ocazia să luăm legătura și cu tinerii din mediul rural, dar și pentru inițiativa deosebită pe care au arătat-o în desfășurarea acestei școli de vară”, scriau reprezentanții grupului pe pagina de Facebook.

Deși atelierele au fost organizate într-una dintre sălile instituției de învățământ de la Hălăucești, directorul unității susține că școala nu a fost implicată în proiect și că nici profesorii nu au fost prezenți, iar activitățile din agenda prezentată de grup erau strict educative, nu de propagare a sexualității de gen.

În realitate, nimeni nu știe despre ce s-a discutat în acea sală de curs, cu exactitate.

„Școala nu are nicio implicare, nu a participat niciun profesor, noi nu suntem parteneri, este vorba de un grup informal de tineri din Hălăucești care depind de un program european și au obținut un titlu de sat european, pentru că își doresc să obțină un spațiu în care să desfășoare activități. La nivelul localității avem o colaborare bună cu biserica și cu primăria, astfel că s-au desfășurat multe activități în școală.

A venit acest grup de tineri și au solicitat să intre în școală, doar dacă vremea este nefavorabilă, dar școala nu s-a implicat, am avut doar un angajat care a supravegheat să nu se întâmple nimic pe terenul de sport, dar nu am avut vreun angajament. Știu că au participat tineri, cu vârste de peste 15 ani, că s-a cerut și acordul părinților și că au intrat într-una din zile în sală, pentru că ploua. Deci nouă ni s-a prezentat o agendă cu activități care erau legate de discriminare, sportive, nimic ieșit din comun”, a declarat Lidia Neculaes, directorul Liceului Teoretic Hălăucești.

Inspectoratul Școlar Județean Iași (ISJ) și-a exprimat punctul de vedere vizavi de activitățile inedite ce au avut loc în instituție.

„Activitățile s-au desfășurat prin intermediul unui proiect european, Hălăucești – Sat European de Tineret 2022, proiect care este în parteneriat cu primăria. Nu a fost coordonat de instituția de învățământ, membrii proiectului desfășurând acțiuni în aer liber și din cauza vremii nefavorabile fiind primiți în unitate, dar nu există vreo legătură cu între acest proiect european și instituție”, a declarat Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al ISJ.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

6 comentarii

 1. De fapt, cei de la AUR nu prea au inteles ca, asta va fi de-acum incolo Educatia tinerilor romani, si in acest sens, masonul Tîmpeanu n-are cum sa il demita pe acel director, care a facut ”ceea ce trebuia” din punctul de vedere al slugoilor din Ministerul Educației! Pt cine nu a inteles inca, Romania Educata a Plavanului nu este altceva decat o Romanie Reeducata dpdv ideologic, inclusiv la popou si la genuri! Dar vina cea mare este a noastra, a poporului, pt ca le-am permis acestor lighioane teleghidate sa ne aduca pana aici!

 2. 1. Parchet/procuratura mai exista?
  2. S-a terminat funia? Faceti lat alunecator cu cablu [de cupru]…
  –––
  Intelegeti domnilor si doamnelor … ne-credinciosi, de fapt: cu astia NU SE DISCUTA!
  Lasati micii si berea, feise-bucile si petitiile ca-s sinucigase!
  Acesti schizofrenici programati si ajutati de politicieni „cu carte” (cica!) trebuie eliminati complet, sa nu mai poata face rau si altora.
  Sacrificiu, ca altfel nu se poate rezolva nimic.

 3. Cel mai recent vaccin de la Moderna – numit Spikevax – vizează atât tulpina originală, cât și prima variantă Omicron (BA.1), care a apărut iarna trecută.
  Este cunoscut ca un vaccin bivalent, deoarece vizează două variante ale virusului care provoacă Covid.

  „Ceea ce ne oferă acest vaccin bivalent este un instrument și mai ascuțit în arsenalul nostru pentru a ne proteja împotriva acestei boli, pe măsură ce virusul continuă să evolueze”, a declarat dr. June Raine, directorul executiv al autorității de reglementare, relatează BBC.
  Covid: UK first country to approve dual-strain vaccine – BBC News
  https://www.bbc.com/news/health-62548336

  Ministerul Sănătății din Romania a precizat că se preconizează că serurile bivalente vor fi disponibile în perioada septembrie – octombrie, sub rezerva autorizării lor de către Agenția Europeană a Medicamentului pentru utilizare în Uniunea Europeană.
  „Astfel, în perioada septembrie – octombrie a.c., se preconizează a fi disponibil vaccinul bivalent Wuhan – BA1, iar începând din luna noiembrie vaccinul bivalent Wuhan – BA4/BA5”, se arată în răspunsul Ministerului Sanatatii.

  Reprezentanții ministerului au mai precizat și că o decizie privind procedurile de administrare nu a fost luată încă, acestea urmând a fi stabilite după aprobarea noilor vaccinuri.
  ”Administrarea se va face la medicii de familie”

 4. Poliția predictivă:
  Nașterea unui alt coșmar distopic pentru umanitate

  „Poate că această lume este iadul unei alte planete.”
  [Din cartea lui Aldous Huxley „Întoarcerea la minunata lume nouă” (Traducere și comentarii: Steph. Paipetis, Medusa Publications, Atena 2014, p. 175).]

  Articol scris de Dimitrios Nick. Daskalakis, Avocat din Atena

  Cei care au vizionat în urmă cu douăzeci de ani în cinematografe filmul de programare predictivă „science fiction” cu titlul în limba străină „Minority Report” cu celebrul star de la Hollywood Tom Cruise, cu siguranță nu ar fi surprinși să citească știrea potrivit căreia trei oameni de știință greci de la NKUA au prezentat un model algoritmic care prezice crima din Atena cu o precizie de 75,2%.

  Cercetătorii, utilizând în combinație colectarea și prelucrarea volumelor mari de date (Big Data), posibilitățile nelimitate ale algoritmilor de învățare automată „inteligente” și dezvoltarea rapidă a tehnologiei inteligenței computaționale (artificiale), au creat pentru prima dată în Grecia un model predictiv capabil să prezică cu fiabilitate și securitate deloc neglijabile (cel puțin în această etapă a efortului experimental) comiterea infracțiunilor de furt, jaf și fraudă.

  Potrivit raportului, poliția predictivă se dezvoltă deja rapid în țările din Europa și America, unde sistemele informatice ale inteligenței artificiale, după introducerea algoritmilor de învățare automată „inteligente”, pot studia diferitele modele, adică orice secvență de date organizată distinct și, făcând corelații infinite într-o cantitate imensă de date istorice și personale ale cetățenilor, pentru a veni cu predicții sigure, cartografierea viitoarei infracțiuni!

  Prin urmare, peste câțiva ani, autoritățile polițienești ale statelor se vor putea lăuda că au eliminat amenințarea socială a criminalității, deoarece, profitând de dezvoltarea rapidă a noilor algoritmi de învățare automată care fac parte din domeniul inteligent computațional, precum și de puterea volumelor mari de date, vor putea prezice unde, când, care și de către cine va fi comisă următoarea infracțiune.

  Această evoluție impresionantă răstoarnă în mod fundamental întregul edificiu al Dreptului Penal, care presupune săvârșirea dovedită a unei fapte penale specifice de către infractor, ca o condiție esențială pentru impunerea pedepsei, având în vedere că se așteaptă ca utilizarea modelelor predictive relevante de către poliția competentă și organele de urmărire penală să fie însoțită de cadrul legislativ adecvat care să autorizeze arestarea nefericitului și nebănuitului cetățean, chiar înainte de a comite crima!

  Adoptarea unor modele de prognostic bazate pe algoritmi de învățare automată chiar și în domeniul cercetării polițienești (!), cu argumentul înșelător al progresului și evoluției tehnologice, va aduce o lovitură zdrobitoare și ireparabilă în centrul statului de drept, făcând inutilă și lipsită de valoare recurgerea la hotărâri judecătorești și la funcționarea instanțelor.

  În acest fel, lupta împotriva criminalității este aparent realizată, ceea ce asigură o falsă „pace socială”, dar deschide calea largă pentru înființarea unei societăți distopice, care va fi captivă informaticii și tehnologiei digitale și se va baza pe metodele avansate de control social.

  Mașinile de calcul al inteligenței artificiale sunt îmbogățite constant cu noi capacități de neconceput de către omul modern idiotizat, lăudat și prea zelos, astfel încât acestea sunt, de fapt, echivalate cu mașinile virtuale ale timpului care au capacitatea de a prezice evenimentele viitoare chiar înainte ca acestea să aibă loc. Acestea sunt deja utilizate de Uniunea Europeană în domeniul prevenirii criminalității în era digitală, în care criza sanitară instrumentalizată multiplu a coronavirusului ne-a introdus în mod fraudulos și înșelător.

  Iubitorul de cultură și tehnologie digitală Kevin Kelly, autorul cărții „Inevitabilul: Înțelegerea celor douăsprezece forțe tehnologice care ne vor modela viitorul”, scrisă în 2016, exprimându-și credința personală, este de acord cu opinia că, în contextul civilizației tehnologice, orice nouă dezvoltare care va avea loc în următorii treizeci de ani este inevitabilă [„inevitabilă”].

  Potrivit autorului, viitorul imediat va aduce mai multe monitorizare, supraveghere și controlul vieții cetățenilor și pierderea oricărei noțiuni de viață privată și personală. În această carte, care a fost descrisă ca non-ficțiune, cele douăsprezece tendințe care vor schimba pentru totdeauna modul în care lucrăm, învățăm și comunicăm sunt prezentate în detaliu.

  Unele dintre capitolele cărții futurologului Kevin Kelly descriu o lume distopică de coșmar, deoarece, pe lângă transformarea pământului într-un lagăr de concentrare digitală global și invizibil, unde oamenii vor fi monitorizați, controlați și supravegheați cu ajutorul sistemelor de înaltă tehnologie, va fi, de asemenea, necesar să se fuzioneze între om și mașina de calcul a inteligenței artificiale (prin grefe electronice sau medicale), pentru ca în acest fel să-și maximizeze devotamentul față de om!

  Predicțiile autorului devin cu adevărat înfiorătoare în ultimul capitol al cărții, care vorbește despre faptul că începutul minunatei noi lumi va fi construit pe baza creării unui sistem planetar care va conecta toți oamenii pământului și mașinile inteligenței sintetice (artificiale) într-o matrice globală!
  „Matrix” este filmul de acțiune, aventură și science fiction care a fost proiectat inițial în SUA în 1999. Filmul descrie un viitor în care lumea așa cum o știe omul este Matrix, adică o realitate virtuală, care a fost creată și întreținută de mașini inteligente, pentru a hipnotiza, subjuga și exploata populația umană ignorantă ca sursă de energie, cu conectarea obligatorie la Matrice, prin grefe electronice sau medicale.

  Scriitorul american Dan Brown în manualul său profetic de ficțiune științifică „ORIGIN” se referă la dominația și prevalența unui nou gen non-viu în curs de dezvoltare, care va reuși să se stabilească pe planetă, subminând omul, și care include fiecare nouă formă de tehnologie și se numește: transuman.

  Autorul cărții de mai sus afirmă cu sinceritate dezarmantă următoarele șocant:
  „În zilele noastre ne confruntăm cu explozia cambriană a transumanismului. Noi tipuri de tehnologie apar în fiecare zi, evoluând într-un ritm fulgerător. Și fiecare tehnologie nouă se transformă într-un instrument pentru crearea altor noi tehnologii. Inventarea computerului ne-a ajutat să creăm noi instrumente uimitoare, de la smartphone-uri la nave spațiale și chirurgi robotici.
  Asistăm la un boom exploziv al inovației care se întâmplă mai repede decât poate concepe creierul nostru. Și noi suntem creatorii acestui nou regat, transumanism”.

  Este adevărat că atașamentul obsesiv al omului modern față de fiecare nouă aplicație și invenție tehnologică, care stimulează imaginația minții, dar își drenează puterile mentale și psihice, a transformat cetățeanul într-un „Tehno-om” și un subaltern consumerist al marilor giganți tehnologici, conducând omenirea în fața unei situații scandaloase, care până acum câțiva ani părea cu adevărat de neconceput:

  Proiectarea și implementarea unor sisteme informatice puternice care sunt programate să imite elemente ale inteligenței și comportamentului uman pentru a rezolva probleme complexe în care sunt introduși algoritmi inteligenți de învățare automată, au dobândit acum capacitatea de a „gândi” și „acționa” autonom, îndeplinind funcția „mentală” a creierului uman cu mai mult de mai multe ori viteza de procesare, precizie, ușurința și eficiența.

  După dominația șocantă a supercomputerului IBM „Deep Blue” de la sfârșitul anilor 1990 asupra campionului mondial rus la șah Garry Kasparov, progresele înregistrate în evoluția tehnologiei informatice de inteligență artificială par a fi cu adevărat de neconceput. Mult cititul scriitor american de mai sus susține că, în cazuri rare, două specii se îmbină într-una singură, când nu pot supraviețui una fără cealaltă.
  Privind viitorul foarte apropiat, el afirmă în mod caracteristic următoarele:

  „Ființele umane evoluează în ceva diferit. Suntem transformați într-o specie hibridă, o fuziune între biologie și tehnologie. Aceleași instrumente care astăzi se află în afara corpului nostru – telefoane mobile, căști, ochelari de vedere, majoritatea medicamentelor – vor fi încorporate în corpul nostru într-o asemenea măsură încât nu vom mai putea să ne considerăm Homo Sapiens”.

  La întâlnirea de la Davos, Elveția, din 2022, organizată de Forumul Economic Mondial (WEF), a participat și CEO-ul Nokia, Pekka Lundmark, care a susținut că, până în 2030, smartphone-urile vor fi integrate în corpul uman.
  Potrivit Nokia Lundmark, multe dintre invențiile tehnologice și inovații vor fi implantate direct în corpurile noastre.

  Această dezvoltare „uimitoare” a științei tehnologice este indisolubil legată de epoca 6G, care va oferi oamenilor capacitatea de neconceput, în timp ce sunt situati in diferite părți ale lumii, de a apărea unul lângă celălalt sub forma unei holograme.

  Inteligența artificial-sintetică a unui supercomputer care afișează capacitatea de a stoca, procesa și utiliza o cantitate imensă de date, date și informații, în timp ce, în același timp, prin algoritmul de învățare automată, poate deveni independentă de cadrul strict de programare, preluând noi cunoștințe și „experiențe” cu observarea oamenilor, va anihila literalmente orice abilitate intelectuală și analitică a minții umane.

  Cu toate acestea, în momentul în care omul își dă seama de incapacitatea sa de a concura cu o mașină computațională de inteligență sintetică, în același timp, el atribuie din ce în ce mai multe puteri, responsabilități și date structurilor inteligenței artificiale, cu riscul iminent de a obține treptat controlul deplin și dominația asupra vieții oamenilor.

  Desigur, merită subliniat faptul că puterea guvernamentală autoritară și totalitară, care caută controlul asupra vieții oamenilor, întărește și exploatează în beneficiul său puterea inteligenței computaționale, alimentând-o cu o cantitate imensă de date, date și informații privind situația personală, economică, familială, socială și de sănătate a cetățenilor.

  Prin urmare, în acest fel, tot comportamentul uman este supus controlului și supravegherii constante a statului totalitar digital, care a dematerializat orice formă de protecție a drepturilor cetățeanului.

  În consecință, chiar și mașinile de calcul al inteligenței artificiale sunt instrumentalizate de viclenia neoglobaliștilor, pentru a servi strategiei de control social omniprezent dictată de elita politică și economică supranațională aflată la putere, care nu este neapărat interesată de utilizarea tuturor acestor informații, ci își propune să cultive și să consolideze cunoștințele interne ale cetățenilor, că aceștia se află sub supraveghere constantă în orice moment și sub
  monitorizare.

  Antihristul NOM, pentru a-și satisface pasiunea morbidă pentru controlul absolut al omului, nu se da in laturi de la nimic, profitând la maximum de fiecare dezvoltare modernă a tehnologiei inteligenței artificiale și riscând chiar viitorul umanității datorită utilizării nesăbuite și la superlativ a mașinilor computaționale ale inteligenței sintetice.

  Este demn de remarcat faptul că, în contextul transformării digitale extreme a societății, extinderea continuă a aplicațiilor Inteligenței Artificiale în fiecare domeniu al activității umane, pe lângă faptul că este un instrument de control social, este foarte probabil să fie asociată cu declinul demografic, adică. îmbătrânirea profundă a populației, care va trebui să se confrunte cu toate statele bogate și avansate ale lumii și, prin urmare, fenomenul robotizării va rezolva substanțial viitoarea problemă acută a deficitului de forță de muncă (Europa în anul 1900 a reprezentat 25% din populația lumii, în timp ce în 2050 se estimează că va reprezenta doar 7,46%!).

  Domeniul inteligenței artificiale sau al inteligenței sintetice s-a dezvoltat și a evoluat continuu și rapid în ultimii 35 de ani, producând în mod constant noi aplicații tehnologice de invidiat și fiind domeniul unei concurențe militare acerbe între țările SUA, Chinei și Rusiei, în care prevalează următoarea doctrină strategică:

  Țara care va avea cea mai perfectă, cea mai dezvoltată și sofisticată tehnologie de inteligență artificială, aceasta și va prevala economic și militar pe planetă.

  În consecință, aceste trei țări se încăpățânează să se opună elaborării unor norme obligatorii care să interzică utilizarea sistemelor de armament de inteligență artificială pe câmpul de luptă (cum ar fi dronele-kamikaze), deoarece se tem de un posibil decalaj strategic împotriva adversarilor lor.

  Astăzi, omenirea se află într-un punct de echilibru foarte delicat și de rupere, în care omul păstrează (pentru o perioadă mai lungă) controlul mașinilor de calcul și al structurilor de inteligență artificială și, prin urmare, este urgent necesar să se ia inițiative specifice la nivel mondial, european și național pentru a stabili un cadru de reglementare internațional care să reglementeze cu strictețe operațiunea, utilizarea și aplicarea sistemelor informatice de inteligență sintetică, interzicându-le în mod expres să dobândească în orice fel, direct sau indirect, controlul asupra vieții oamenilor, denunțând în același timp orice gând sau încercare de a fuziona între om și computer.

  Din păcate, însă, noua eră tehnotronică care a crescut deja în lume (infirmând speranțele noastre deja slabe pentru prevalența bunului simț) marchează apariția unei societăți universal supravegheate și controlate, în care mașinile computaționale ale inteligenței sintetice, în care sunt introduși noi algoritmi de învățare automată, vor dobândi competența instituțională de a defini, planifica și controla viața într-un mod decisiv și totalitar, gândirea și comportamentul cetățenilor, zdrobind orice noțiune de protecție a drepturilor fundamentale ale omului.

  Marele pericol care amenință omenirea este autonomia mașinilor computaționale și a structurilor de inteligență artificială care își vor dezvolta acțiunea în afara cadrului lor de programare, realizându-și propriile „dorințe”, după ce anterior au strămutat omul din centrele decizionale importante, luând inițiativa exclusivă la nivel de influență, dominație și control al vieții vii pe planetă.

  Dacă guvernele statelor subestimează pericolul din ce în ce mai mare pe care îl implică pentru drepturile constituționale fundamentale, precum și pentru această supraviețuire a civilizației umane pe pământ, utilizarea și aplicarea necondiționată și nelimitată a tehnologiei asociate cu structurile și mașinile computaționale ale inteligenței sintetice (artificiale), atunci se consideră foarte probabil, în viitorul nu foarte îndepărtat, fața umanității să fie zdrobită sub cizma metalică a unui „Terminator” care va înseta de a impune dominația literalmente inumană a artefactului în omenire.

  Προγνωστική αστυνόμευση: Η γέννηση ενός ακόμη δυστοπικού εφιάλτη για την ανθρωπότητα. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
  https://tasthyras.wordpress.com/2022/09/03/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b7-%ce%b3%ce%ad%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%bd/

  1. Transumanismul – cea mai periculoasă idee din lume
   Francis Fukuyama

   În ultimele decenii, o mișcare ciudată de eliberare a luat amploare în lumea civilizata.
   Cruciații săi vizează mult mai sus decât militanții pentru drepturile civile, feministele sau susținătorii drepturilor homosexualilor.
   Ei nu vor altceva decât să elibereze rasa umană de constrângerile sale biologice.
   Așa cum o văd „transumaniștii”, oamenii trebuie să-și smulgă destinul biologic din procesul orb de variație și adaptare aleatorie al evoluției și să treacă la etapa următoare ca specie

   Este tentant să nu-i luam in seama pe transumaniști ca fiind exponenti ai unui curent ciudat, nimic mai mult decât science fiction care nu trebuie luat prea în serios:
   priviti la site-urile lor web de top și la comunicatele de presă recente („Cyborg Thinkers to Address Humanity’s Future”, proclamă unul). Planurile unor transumaniști de a se îngheța criogenic în speranța de a fi reînviați într-o epocă viitoare par doar să confirme trendul mișcării care captiveaza intelectuali.

   Dar este elementul fundamental al transumanismului – că într-o zi vom folosi biotehnologia pentru a ne face mai puternici, mai deștepți, mai puțin predispuși la violență și cu o viață mai lungă – într-adevăr atât de bizar?
   Transumanismul este implicit în mare parte o necesitate in agenda de cercetare a biomedicinei contemporane.
   Noile proceduri și tehnologii care apar din laboratoarele de cercetare și spitale – fie că modifică starea de spirit prin medicamente, substanțe pentru a stimula masa musculară sau pentru a șterge selectiv memoria, screeningul genetic prenatal sau terapia genică – pot fi utilizate la fel de ușor pentru a „îmbunătăți” specia, astfel încât să ușureze sau să amelioreze boala.

   Deși progresele rapide în biotehnologie ne lasă adesea vag inconfortabili, amenințarea intelectuală sau morală pe care o reprezintă nu este întotdeauna ușor de identificat.
   Rasa umană, la urma urmei, este vulnerabila, avand bolile noastre încăpățânate, limitările fizice și viețile scurte.
   Stresați fiind de gelozii, violența și anxietățile constante ale umanității, proiectul transumanist începe să pară de-a dreptul rezonabil.
   Dacă ar fi posibil din punct de vedere tehnologic, de ce nu am vrea să transcendem specia noastră actuală?
   Aparenta rezonabilitate a proiectului, în special atunci când este luată în considerare în trepte mici, face parte din pericolul său. Este puțin probabil ca societatea să fie captata brusc sub vraja viziunii transumaniste asupra lumii.
   Dar este foarte posibil să ne placa ofertele tentante ale biotehnologiei fără să ne dăm seama că acestea vin cu un cost moral îngrozitor.

   Prima victimă a transumanismului ar putea fi egalitatea.

   Încet și dureros, societățile avansate și-au dat seama că simplul fapt de a fi om dă dreptul unei persoane la egalitate politică și juridică.
   De fapt, am tras o linie roșie în jurul ființei umane și am spus că este sacrosanctă.

   La baza acestei idei a egalității drepturilor stă credința că toți deținem o esență umană care manifestă diferențe în ceea ce privește culoarea pielii, frumusețea și chiar inteligența.
   Această esență și opinia că indivizii au, prin urmare, o valoare inerentă, se află în centrul liberalismului politic.
   Dar modificarea acestei esențe este nucleul proiectului transumanist. Dacă începem să ne transformăm în ceva superior, ce drepturi vor pretinde aceste creaturi sporite și ce drepturi vor avea în comparație cu cei lăsati în urmă?
   Dacă unii merg mai departe, își pot permite ceilalti să nu-i urmeze? Aceste întrebări sunt destul de îngrijorătoare în cadrul societăților bogate, dezvoltate.
   Adăugați implicațiile pentru cetățenii celor mai sărace țări ale lumii – pentru care minunile biotehnologiei probabil că nu vor fi la îndemână – iar amenințarea la adresa ideii de egalitate devine și mai amenințătoare.

   Susținătorii transumanismului cred că înțeleg ceea ce constituie o ființă umană bună și sunt bucuroși să lase la urmă ființele limitate, muritoare, naturale pe care le văd în jurul lor în favoarea a ceva mai bun. Dar chiar înțeleg ei bunurile umane ultime?
   Pentru toate defectele noastre evidente, noi, oamenii, suntem rezultatul minunat de complex al unui lung proces evolutiv – rezultat al căror întreg este mult mai mult decât suma inzestrarilor noastre. Caracteristicile noastre bune sunt strâns legate de cele rele.
   Dacă nu am fi violenți și agresivi, nu am putea să ne apărăm; dacă nu am avea sentimente de exclusivitate, nu am fi loiali celor apropiați nouă; dacă nu am simți niciodată gelozie, nu am simți niciodată dragoste
   Chiar și mortalitatea noastră joacă o funcție critică în a permite speciei noastre în ansamblu să supraviețuiască și să se adapteze (transumaniștii sunt interesati doar despre ultimul generatie pe care ar dori să o vada nemuritoare). Modificarea oricăreia dintre caracteristicile noastre cheie implică în mod inevitabil modificarea unui pachet complex, interconectat de trăsături și nu vom putea niciodată să anticipăm rezultatul final.

   Nimeni nu știe ce posibilități tehnologice vor apărea pentru modificarea umană prin transumanism.
   Mișcarea ecologistă ne-a învățat respectul pentru integritatea naturii nonumane.
   Avem nevoie de o umilință similară în ceea ce privește natura noastră umană.
   Dacă nu o dezvoltăm curând, am putea invita fără să vrem transumaniștii să destrame omenirea cu buldozerele lor genetice și mutatiile lor psihotrope!

   Transhumanism – the world’s most dangerous idea
   https://www.au.dk/fukuyama/boger/essay/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings