X

„Trump” ar putea provoca un nou război civil în SUA

If the US Sees a Civil War, It Won't Look Like the Last One: Historians

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit rezultatelor unui sondaj YouGov, peste 40% dintre americani consideră că un război civil este „probabil” în următorul deceniu. Această cifră crește la peste 50% în rândul respondenților care se identifică drept „republicani convinși”.

În detaliu, 14% dintre cei chestionați au declarat că sunt „siguri” că în țara lor va izbucni un război civil până în 2033, în timp ce 29% au spus că sunt „destul de siguri”. În total, 43% dintre americanii intervievați au declarat că un astfel de eveniment este „probabil”.

„Revolte în stradă” dacă Trump va fi pus sub acuzare

Potrivit sondajului, 66% dintre respondenți au declarat că diviziunile politice s-au accentuat în Statele Unite în 2021, mai ales după atacul de la Capitol Hill din 6 ianuarie, care a șocat lumea. Mai mult, 63% dintre ei cred că aceste divergențe politice se vor accentua în anii următori. În plus, 65% dintre cei intervievați consideră că violența politică a crescut în ultimul an pe teritoriul american. Acest lucru ridică spectrul unui război civil în anii următori.

Duminică, 28 august, senatorul de Carolina de Sud, Lindsey Graham, a prezis „revolte în stradă” dacă Donald Trump va fi pus sub acuzare pentru că a păstrat documente clasificate după ce a părăsit Casa Albă, care ar fi fost recuperate recent de FBI din reședința sa de la Mar-a-Lago. Cu toate acestea, majoritatea experților preferă să aștepte și spun că un conflict armat la scară largă, precum Războiul Civil American din 1861-1865, rămâne puțin probabil, scrie Le Point.

„Țările cu democrații și guverne la fel de puternice ca SUA nu cad în război civil. Dar dacă instituțiile noastre slăbesc, povestea ar putea fi diferită”, a declarat pentru The Guardian Rachel Kleinfeld, specialist în conflicte civile la Carnegie Endowment for International Peace.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button