Globalismul, marea resetare, sobrietatea energetică: se pare că oamenii nu doresc și vor să știi acest lucru, scrie Contrepoints .
Elita mondială are o soartă grea: deși este impregnată de cunoștințe universale care asigură luarea deciziilor fără cusur și stăpânirea viitorului, se pare că nu se mai bucură de aceleași favoruri ca acum câțiva ani. Parcă liderii țărilor occidentale nu mai au susținerea oamenilor care, se spune, i-au votat…
Astfel, pe fondul tensiunilor sociale din ce în ce mai puternice, generate de problemele economice majore ele însele rezultate din alegeri mai multe sau mai puțin inteligente făcute în cei doi ani petrecuți încercând să aplatizeze curbele fără prea mult succes, unele guverne s-au resemnat. de fapt: în Italia, Draghi a plecat, iar sondajele referitoare la alegeri indică clar că tendința politică social-democrată globală a vremii va fi înlocuită cu o altă tendință, mult mai conservatoare.
În Bulgaria, tranziția la un guvern pro-european nu a reușit în cele din urmă să convingă populația, ai cărei deputați au votat recent sau moțiune de cenzură împotriva acestuia, trimițându-l acasă pe actualul prim-ministru, în timp ce o coaliție conservatoare. . . . ar putea predomina probabil în următoarele luni.
Merită să ne întoarcem la soarta aproape amuzantă a lui Boris Johnson care, în ciuda sau din cauza gestionarii sale privind criza de sănătate, așteaptă acum următorul său înlocuitor ?
În Franța deși reales mai ales pentru că a fost plasat în fața unui adversar de carton, Macron nu a obținut majoritatea și de aceea se luptă cu un Parlament pe care nu va mai putea să-l supună după vointa lui.
Mai rău: slabit în interior, actualul președinte francez este cu greu luat în considerare afară unde, de exemplu, este plimbat de șefi de stat sau de guvern care se ezită să-l primească. Acesta a fost cazul în Algeria care, în ciuda gesturilor lui, a preferat să-și vândă gazul Italiei fără a acorda nimic tangibil francezilor în ciuda delegației care călătorise totuși în număr mare .
Unii vor considera, fără îndoială, această rătăcire a Franței drept rezultatul logic al parteneriatelor algeriene deja încheiate cu alte țări decât Franța (este util să amintim că primul furnizor de arme este Rusia?)…
În Statele Unite, conservatorismul (sau populismul, în funcție de prisma analizei) pare să aibă din nou vântul în pânze: Joe Biden, o formă de viață din ce în ce mai puțin definită, dar oficial încă președinte, reușește să declanșeze disconfort chiar și în rândul democraților care încep să dea seama că viitoarele alegeri de la jumătatea mandatului cu greu vor fi în favoarea lor. Într-un mod diametral opus, nu putem decât să remarcăm succesul marcant al lui Donald Trump în investiturile sale, dintre care o majoritate covârșitoare a primit acordul alegătorilor republicani.
În Canada, sondajele privind popularitatea primului ministru nu reușesc să camufleze supărarea din ce în ce mai clară a canadienilor pe Trudeau: urât din ce în ce mai mult, bietul tip este în mod regulat huiduit în timpul rarelor sale apariții în public.
În Olanda și în ciuda tăcerii compacte a presei internaționale, nemulțumirea fermierilor continuă și în ciuda îndemnurilor lui Mark Rutte, prim-ministrul lor, ei par să se opună destul de vocal planurilor sale de foamete pe termen lung și de reducere a producției pe termen mai scurt.
În Polonia, guvernul trebuie să se împace acum cu tinerii care sunt hotărât mai puțin angajați în cauzele europene: unii nu vor ca țara să fie sacrificată intereselor (din ce în ce mai puțin clare) ale Ucrainei. După cum o demonstrează apariția unei tendințe „StopUkrainizacjiPolski”, chiar și pentru Polonia, care este tradițional mai puțin globalistă, recentele proiecte geopolitice foarte favorabile Ucrainei au provocat un mic focar pentru populație începând cu acești tineri, dintre care unii sunt acum se opun în mod clar dorinței guvernului de a se scufunda puțin mai adânc în cooperarea deplină cu regimul de la Kiev. Acest lucru duce la articole în presă pe care probabil nu le-am fi citit niciodata acum cateva luni…
Pentru o țară în mod tradițional foarte anti-rusă, acest tip de schimbare vizibilă indică o tendință de bază care devine greu de respins pur și simplu.
Într-un mod foarte lămuritor și contrar acestor elemente, să reamintim că premierul ungar, Viktor Orban, a fost reales cu o majoritate clară .
Pe scurt, actuala elită occidentală pare să aibă o dificultate tot mai mare în a declanșa orice entuziasm în rândul populației sale.
Cetățenii dau semne clare de enervare, mai ales când agendele delirante pe care elita le pune în fața nevoilor acestor populații se înmulțesc. Este cu siguranță evident că ideile sunt încă confuze în rândul alegătorului mediu occidental care descoperă foarte treptat că insultele pe care le-a suferit în ultimii ani au fost în întregime construite și dacă nu dorite, măcar agravate sau declanșate de comportamentul imbecil și obstinat al acestor elite și a marilor lor obiective globaliste.
Trebuie spus că legătura dintre deciziile politice dezastruoase luate în ultimii zece ani – favorizarea energiilor regenerabile negestionabile și deci a gazelor – precum și în ultimele săptămâni – boicoturi și sancțiuni multiple – și explozia prețurilor a devenit brusc foarte vizibilă la energie, la pompa sau la contor, si promit o iarna deosebit de neplacuta pentru toata lumea.
În plus, acum că inflația explodează, devine din ce în ce mai greu pentru guverne să nege legătura dintre aceste alegeri, întreruperile logistice decise din motive neclare de sănătate, alegerile societale impuse începând cu aceste masuri ecologice sau această taxare delirantă pentru a impune dezindustrializarea considerată poluantă, ducând la relocări masive și la abandonarea valorii adăugate în restul lumii…
Fără îndoială, această supărare deja palpabilă se va transforma în ură, pe măsura ce liderii continuă să-și împartă agendele stupide de electricitate rațională, carnea înlocuită cu insecte, desființare a proprietăților private și Pass carbon care nu spune încă numele, dar a existență. este șoptită din ce în ce mai mult în mass-media .
Hotărât, dacă ați apreciat izolările din 2020 și 2021, veți adora varianta lor „ultra-sobră” iarna aceasta. În timp ce economisești pentru un pulover, totuși, așteaptă-te ca protestele să crească.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Asta nu-i nimic, pe langa adevaratul test prin care vor trece toate aceste elite tradatoare si antinationale alaturi de familiile lor: revoltele, gherilele si revolutiile populatiilor, adica un fel de ”noaptea cutitelor lungi” pt ele!
Stia cineva de existentza CENTRULUI INTERNAŢIONAL ECUMENIC de la Vulcana-Bai, cu biserica ortodoxa, sinagoga si moschee? http://www.vulcanabai.ro/centru_ecumenic.php
Dumnezeule Mare!