X

Educația roz duce la efeminarea bărbaților și riscă să dărâme economia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Oficialii din Ungaria avertizează că educația devine „prea feminină”.  Auditorii își exprimă temerile că „educația roz” amenință sănătatea mintală a băieților și economia țării. Biroul de audit de stat din Ungaria a publicat un raport privind riscurile unui sistem educațional „prea feminin”, care ar putea afecta dezvoltarea băieților și ar putea crea probleme demografice, notează The Guardian.

Raportul a fost publicat luna trecută, dar nu a atras atenția publicului până când nu a fost publicat joi un articol de ziar. „Fenomenul numit are numeroase consecințe economice și sociale”, se arată în raportul întocmit de organismul de stat, care este considerat apropiat de premierul naționalist Viktor Orbán.

La fel ca în multe țări, meseria de profesor în Ungaria este dominată de femei, care reprezintă 82% din cadrele didactice din țară. „Dacă educația favorizează caracteristicile feminine”, cum ar fi „maturitatea emoțională și socială” și „provoacă o suprareprezentare a femeilor în universități, egalitatea (dintre sexe) va fi slăbită considerabil”, arată raportul. Raportul avertizează că, dacă băieții, care sunt mai înclinați să fie întreprinzători și să își asume riscuri, nu sunt lăsați să se dezvolte nestingheriți, ei vor fi expuși riscului de a avea „probleme mentale și comportamentale”.

Biroul de audit spune că „educația roz” ar putea cauza „probleme demografice”, deoarece femeile educate nu și-ar putea găsi soți cu un nivel de educație similar, „ceea ce ar putea duce la o scădere a fertilității”.

În replică, deputatul opoziției maghiare Endre Toth a declarat pe Facebook că discuția despre calitățile masculine și feminine este o „absurditate științifică totală”. „Este timpul să vă scoateți ochelarii din secolul trecut”, a adăugat el. Orbán a promovat o „revoluție conservatoare” de când a revenit la putere în 2010, încurajând nativismul și denigrând imigranții. De asemenea, el a apărat o lege controversată care interzice conținutul LGBTQ pentru minori. În 2019, comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei a remarcat „regresul în ceea ce privește drepturile femeilor și egalitatea de gen în Ungaria” în urma unei vizite.

În timp ce Ungaria a ales-o recent pe Katalin Novák ca prima sa femeie președinte, are doar o singură femeie care ocupă funcția de ministru, ceea ce o plasează pe penultimul loc în UE în ceea ce privește reprezentarea femeilor în guvern.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Eva a fost vasul mai slab,unde tâlharul răzvrătit a găsit portiță de acces la Om.Acum,BanditulUniversal aplica aceeași tactica,impunând management feminin oriunde i se permite.Lui Adam ii neaga atribuțiile date de Creator,sa fie cap femeii și sa aibă în grija creația.
    Cum Razvratitul lumilor are foarte puțin timp rămas,forțează totul acum: leghebetei,roz și albastru inversate,egalitate de sexe etc etc etc Are multe minciuni în tolba-i,dar tic tac tic tac tic tac….

  2. De luat aminte spre trezirea credinței creștine ortodoxe din noi.

    Etiopia. „Țara lui Dumnezeu și limba gheez, limbă a îngerilor” – așa spun și cred până astăzi credincioșii etiopieni…
    Știați că în Etiopia, la botezul creștin, fiecărui prunc i se leagă la gât o Cruce pe care nu are voie să o dea jos până în momentul morții, ea fiind apoi moștenită de către cel mai mic copil al familiei ?…
    O țară în cornul Africii, Etiopia este o țară creștină într-o mare islamică. 2000 de ani de tradiție și continuitate, o Biserică cu mai mult de 50 de milioane de credincioși, în mijlocul unei Africi ce se islamizează de la zi la zi !..
    Pe frontonul fiecărei biserici etiopiene scrie mare, în limba gheez: „Nu lipsi de la Liturghia Euharistică, pentru că ea nu este completă fără tine !”. Această conștiință că Liturghia nu este deplină, completă, dacă cineva din comunitate lipsește fără motive obiective, face ca până astăzi slujba să nu înceapă până nu sosește și ultimul copil din sat !
    Mâțhafă Kâdase – Cartea Liturghiei, prevede faptul că Liturghia curge până la momentul împărtășirii clerului. După acest moment, dumnezeiasca Împărtășanie este pusă într-un săculeț de piele de capră și preotul merge și împărtășește pe toți bolnavii din sat, care nu pot fi aduși la biserică. În tot acest timp, cei adunați la Liturghie nu părăsesc biserica. Preotul se întoarce și apoi continuă slujba, urmând împărtășirea tuturor celor prezenți. Din acest motiv, o Liturghie poate ține chiar și zece ore, timp în care nimeni nu pleacă acasă ! Este impresionant pentru noi, cei cărora două ore jertfite lui Dumnezeu la dumnezeiasca Liturghie ni se par covârșitor de lungi…Un popor sărac material, dar bogat spiritual. O țară în care ziua națională este una din cele 30 de sărbători închinate Maicii Domnului, iar icoana Sfântului Gheorghe nu lipsește din nici o casă creștină etiopiană ! La capătul lumii, Etiopia este o insulă de credință și evlavie euharistică. De ce Biserica Etiopiană naște sfinți ? Pentru că în Etiopia credința înseamnă VIAȚĂ !

    1. Etiopia nu este țară Orthodoxă, ci eretică, non-calcedoniană. Nu putem numi Sfinți pe ne-Orthodocși. Să avem mare grijă.

  3. Apa care trece si spala pe creier, si ereziile raman!

    Dogma hristologica de la Sinodul IV Ecumenic tinut la Calcedon, care a condamnat erezia monofizita a lui Eutihie, este respinsa de “bisericile” anticalcedoniene printre care si cea etiopiana!
    Deci “biserica” etiopiana eretica produce sfinti?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button