X

Tâlharii de politruci au vândut Termocentrala Mintia la preț de chilipir. Și fierul valorează mai mult

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Termocentrala Mintia a fost cumpărată, prin licitație publică, de către un important producător global de energie.  Termocentrala Mintia, deținută de Complexului Energetic Hunedoara SA, a fost cumpărată, prin licitație publică, de către Mass Global Energy Rom, parte a Mass Group Holding, un important producător global de energie, informează Prefectura Hunedoara.

Licitația a avut loc vineri, iar tranzacția, în valoare de 91.236.832 euro, exclusiv TVA, este considerată una dintre cele mai importante pentru sectorul energetic românesc și totodată una dintre cele mai mari tranzacții din insolvență din ultimii ani din România.

Având în vedere specificul activului, ministerul Energiei, în calitate de acționar, a impus anumite condiții investitorului cu scopul de a relansa producția de energie în Mintia. Astfel, cumpărătorul, Mass Global Energy Rom are obligația ca până la 31 decembrie 2026 să finalizeze investiția de realizare a unei capacități energetice noi cu o putere instalată de minimum 1.290 MWH, din care minimum 800 MWH în bandă pe gaz și energie regenerabilă.„Promisiunea guvernului condus de Nicolae Ionel Ciucă a fost respectată! Ne-am îndeplinit obiectivul de deschide sistemul hunedorean de producere a energiei și de a păstra Mintia pe harta energetică a României” a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Potrivit investitorilor, sumele prevăzute pentru modernizarea și dezvoltarea centralei Mintia în următorii ani se vor ridica la peste 1 miliard de euro și vor include dezvoltarea capacității de producție și în același timp adaptarea la noile standarde europene pentru trecerea de la producția de energie electrică din surse regenerabile.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. N-am nici o indoiala ca cumparatorul isi va folosi toata experienta si incusinta pentru a produce energie electrica multa si ieftina pentru poporul roman….

  2. Slugoii si tradatorii autohtoni din fruntea Coloniei au primit ordin pe unitate de la stapanii lor externi, sa vanda la preturi infime sau sa le dea moca, orice bun sau activ ce inca mai apartine statului! Bestiile astea dambovitene stiu prea-bine ca la toamna sau la iarna nu vor mai avea bani pt functionarea normala a statului(ci doar pt functionarea ”statului de drepti”), asa ca aceste masuri antinationale si sinucigase sunt luate pt a mai amana cu un pic, momentul inevitabil al Falimentului Coloniei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button