X

Turcia demarează extragerea de gaze din Marea Neagră! Zăcămintele României, în pericol?!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Începând cu martie 2023, Turcia va începe să utilizeze rezervele de gaze naturale găsite recent în Marea Neagră, a declarat joi ministrul Energiei, Fatih Donmez, citat de Anadolu.  Ce e interesant e faptul că în imediata apropiere și România are zăcăminte de gaze.

„Creăm un hub energetic la o adâncime de 2.200 de metri în Marea Neagră”, a adăugat Donmez, menționând o conductă de gaz subacvatică care are în prezent 120 km lungime și care se preconizează a fi finalizată după adăugarea a încă 50 km, potrivit ANSA.

Turcia a lansat producția de gaze în Marea Neagră în doar 2 ani de la descoperire

Din 2020, Turcia a efectuat explorări în apropierea coastei Mării Negre, ceea ce a dus la descoperirea a 540 de miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Turcia a lansat oficial pe 13 iunie exploatarea de gaze naturale din Marea Neagră care ar urma să îi permită, potrivit preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, să producă zece milioane de metri cubi până în primul trimestru din 2023.

Erdogan a asistat în direct la conectarea primei conducte la fundul mării din portul Filyos, în provincia Zonguldak, la circa 400 de km est de Istanbul, pe coasta Mării Negre.

Gigantul Exxon și-a adus banii în proiectul turcesc

Zăcământul, situat la 170 de km nord de ţărm, a fost descoperit în august 2020 şi a fost prezentat de şeful statului despre „cel mai mare zăcământ de gaz natural din istoria Turciei”.

Exxon Mobil Corp și-a vândut în mai divizia de upstream din România producătorului de gaze Romgaz cu peste un miliard de dolari. La scurt timp după ce Turcia a lansat exploatarea de gaze naturale din Marea Neagră, gigantul energetic american și-a concentrat investiţiile în proiectul turcesc de extracție.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button