X

Blocarea celei mai mari cariere a Complexului Energetic Oltenia: Ministrul Energiei stă slugarnic în fața președintelui OMV

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

”Vedem poze cu ministrul Energiei în poziție de slugarnic în fața președintelui OMV” spune liderul sindical de la Termocentrala Rovinari, Jan Popescu, încercând să-și dea un răspuns la întrebarea de ce Guvernul României nu intervine pentru a debloca situația de la Cariera Roșia, transmite Radio Infinit.

Activitatea celei mai mari cariere a Complexului Energetic Oltenia a fost suspendată, în urma unei acțiuni a unui ONG de mediu, în plină criză energetică și în condițiile în care există îngrijorări privind aprovizionarea cu energie în iarna care vine.

Vicepreședintele Sindicatului Mine Energie Oltenia bănuiește că oameni din  conducerea țării urmăresc interesele străinilor, nu pe cele ale românilor.

Jan Popescu spune că, fără Cariera Roșia, Termocentrala Rovinari nu mai poate funcționa cu trei grupuri. Liderul sindical afirmă însă că, dacă situația ar impune-o, Guvernul ar putea declara stare e urgență pentru a fi exploatat cărbunele de la Roșia.

Jan Popescu mai spune că dacă un grup de la Rovinari nu mai intră în sistem,  pentru că nu mai există cărbunele de la Roșia, trebuie asigurați cei 300 de megawați din importuri, probabil la prețuri astronomice.

”Nu am crezut niciodată că piața asta de energie este atât de complexă, plină de băieți deștepți! Sunt sume astronomice pe care cineva din spatele unui laptop la manevrează, iar Cariera Roșia face parte din plan. Băieții deștepți sunt pregătiți de unde să aducă cei 300 de megawați” comentează sindicalistul.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button