X

Partidul Popular Elvețian declară că sancțiunile antiruse încalcă Constituția Elveției

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Anunțul a venit în momentul în care misiunea Rusiei de la Geneva a anunțat că ministrul de externe Serghei Lavrov (foto) a fost obligat să anuleze o călătorie în Elveția din cauza sancțiunilor impuse de țările UE.

Elveția va adopta aceleași sancțiuni deja impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei și a liderilor și oligarhilor săi din cauza invadării Ucrainei de către Rusia„, a declarat președintele elvețian Ignazio Cassis pe 28 februarie.

„Acesta este un pas mare pentru Elveția”, a spus Cassis în timp ce a anunțat decizia, care îi va priva pe rușii bogați de acces la unul dintre locurile lor preferate pentru a-și depune banii.

El a spus într-o conferință de presă că invazia Rusiei este intolerabilă din motive morale și politice.

Națiunea tradițional neutră a fost supusă unei presiuni din ce în ce mai mari pentru a se alinia cu UE, după ce a spus inițial că va asigura doar că sancțiunile UE nu pot fi ocolite prin Elveția.

Decizia a venit la două zile după ce aproximativ 20.000 manifestanți au mărșăluit în Elveția în semn de solidaritate cu Ucraina.

Elveția va implementa sancțiunile în coordonare cu UE, se arată într-o declarație a guvernului pe 28 februarie, adăugând că sancțiunile vor afecta în primul rând „bunurile și sancțiunile financiare”, dar vor include și înghețarea activelor persoanelor fizice, inclusiv a președintelui rus Vladimir Putin și companiilor.

„Averile persoanelor și societăților menționate în anexa la ordonanță sunt înghețate cu efect imediat; interdicția de a intra în noi relații de afaceri rămâne în vigoare”, se arată în comunicat.

Pe lângă Putin, printre persoane se numără premierul Mihail Mișustin și ministrul de externe Serghei Lavrov.

Ministrul elvețian al Justiției, Karin Keller-Sutter, a declarat că cinci oligarhi apropiați președintelui rus și care aveau legături strânse cu Elveția li s-a interzis intrarea în țară.

În plus, sancțiunile includ închiderea spațiului aerian elvețian pentru toate zborurile din Rusia și pentru toate mișcările de aeronave cu marcaje rusești, cu excepția zborurilor în scopuri umanitare, medicale sau diplomatice.

Înainte de a-și schimba abordarea, Elveția, care nu este membră a UE, a declarat că a luat în considerare cu atenție „politica de neutralitate și pace”, dar atacul militar fără precedent al Rusiei asupra unei țări europene suverane „a fost factorul decisiv” în schimbarea sa de atitudine.

Anunțul a venit în momentul în care misiunea Rusiei de la Geneva a anunțat că Lavrov, care avea programată o călătorie în orașul elvețian la 1 martie pentru a se adresa Consiliului pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite, a fost forțat să-și anuleze călătoria din cauza sancțiunilor impuse de țările UE. – The Guardian

*****

Elveția se alătură sancțiunilor UE împotriva Rusiei în schimbarea cursului pentru o națiune neutră

Adoptarea sancțiunilor anti-ruse încalcă Constituția Elveției, a declarat miercuri Partidul Popular Elvețian, cunoscut și sub numele de Uniunea Democrată a Centrului (UDC).

„Introducerea sancțiunilor încalcă neutralitatea țării și, în consecință, Constituția acesteia. Constituția subliniază că Elveția este neutră. Suntem împotriva sancțiunilor”, a spus secretarul de presă al UDC, Andrea Sommer.

Declarația a fost făcută la scurt timp după ce Consiliul Federal Elvețian a anunțat că cel de-al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei a primit undă verde.

„… Consiliul Federal a impus noi sancțiuni împotriva Rusiei la 3 august, în conformitate cu cele mai recente sancțiuni ale UE asupra aurului și produselor din aur. Măsurile intră în vigoare la ora 18:00 pe 3 august”, a spus consiliul. Cele mai recente sancțiuni includ și o înghețare a activelor Sberbank.

Săptămâna trecută, o bancă elvețiană a înghețat și un cont personal al Reprezentantului Permanent al Rusiei la Națiunile Unite la Geneva, Gennadi Gatilov.

Potrivit misiunii permanente ruse la biroul ONU, faptul că Elveția și-a pierdut neutralitatea nu a afectat doar relațiile sale politice și economice cu Rusia, ci și viața de zi cu zi a diplomaților de la Geneva.

„Situația este escaladată și de obstacole artificiale din viața de zi cu zi a misiunii noastre diplomatice. O serie de bănci, companii de asigurări și întreținere auto, cu care am avut parteneriate de lungă durată, au decis să renunțe la contractele pe care le aveau cu noi, spunând în același timp deschis motivul – pentru că suntem din Rusia. Până și contul personal din banca locală a reprezentantului permanent al Rusiei la Geneva, care a fost folosit, printre altele, pentru acoperirea cheltuielilor medicale, a fost înghețat”, a declarat misiunea pentru Sputnik.

Elveția a adoptat șapte pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, care includ embargo asupra livrărilor rusești de petrol, importul de caviar, fructe de mare, cărbune, cherestea și ciment, printre altele. Elveția a interzis sprijinirea entităților ruse în proprietate publică și înregistrarea trusturilor pentru cetățenii sau rezidenții ruși.

Sancțiunile au fost impuse ca răspuns la operațiunea militară specială a Rusiei de denazificare și demilitarizare a Ucrainei și de a proteja populația din Donbass.

Karen Smith de la Aletho News

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button