X

România, cuprinsă de un puseu de febră militară

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Îngrijorat de riscul proliferării războiului, Bucureștiul vrea să primească peste 10.000 de soldați americani și să achiziționeze submarine franceze.

Un tablou al nemișcării. Circa o sută de nave blocate în apele românești așteaptă să ajungă în portul Sulina, situat în sud-estul României. Aici se varsă Dunărea în Marea Neagră, după ce a parcurs 2.850 de kilometri de la izvorul ei din Germania, în munții Pădurea Neagră. Blocajul a devenit zilnic în acest port, aflat la 170 de kilometri de portul ucrainean Odesa, blocat de armata rusă. Războiul condus de Moscova în Ucraina îngrijorează România, țară situată la limita de est a NATO și a Uniunii Europene.

Datorită apartenenței sale la Alianța Atlantică, la care a aderat în 2004, România a reușit să-și securizeze spațiul aerian și să-și consolideze sistemele militare. Dar deține doar un submarin vechi, care nu-i permite să-și asigure apărarea maritimă. Acesta este motivul pentru care Bucureștiul a apelat la Franța pentru a achiziționa submarine.

„Am semnat o scrisoare de intenție împreună cu ministrul francez al apărării pentru achiziționarea de submarine și elicoptere Scorpene”, a declarat ministrul român al apărării, Vasile Dîncu, pe 19 iulie. Intenționăm să achiziționăm două submarine și două elicoptere. Suntem nevoiți să facem asta, pentru că Marea Neagră este din ce în ce mai aglomerată și plină de „rechini”. Până acum, am reușit să dezamorsăm aproximativ 20 de mine din apele noastre teritoriale din zona de conflict dintre Rusia și Ucraina”.

Șase baze NATO

Submarinele Scorpene sunt fabricate de Groupe Naval, care are deja semnat un acord cu guvernul României din 2019 pentru construirea în România a patru corvete și modernizarea a două fregate. „Submarinele Scorpene pot detecta orice mișcare suspectă fără a fi detectate”, explică contraamiralul Constantin Ciorobea. ”Ele pot comunica coordonatele unei nave ostile bateriilor de rachete situate pe coastă și permit să se acționeze într-un mod foarte eficient”.

În fața obiectivelor expansioniste ale Federației Ruse, România se confruntă cu o efervescență militară fără precedent. Bucureștiul a decis să cumpere 32 de avioane de luptă F-16 și, potrivit președintelui Klaus Iohannis, armata română este interesată și de F-35, cel mai nou produs din domeniul securității aviației, produs de SUA. Baza militară Mihail Kogălniceanu, situată la 185 de kilometri est de București, are 2.000 de soldați americani plus 500 de francezi, câteva sute de olandezi, italieni și germani și 250 de belgieni. Această desfășurare are loc ca parte a unei forțe de reacție rapidă a NATO, la a cărei comandă se află Franța.

Satul Mihail Kogălniceanu este una dintre cele șase baze militare pe care România le-a pus la dispoziția NATO, pe lângă un scut antirachetă instalat de armata Statelor Unite la Deveselu, în sudul țării. În martie 2021, guvernul a aprobat o investiție de 2,8 miliarde de euro la Mihail Kogălniceanu pentru extinderea și modernizarea acestei vechi baze moștenite din epoca comunistă. Acest orășel, situat la aproximativ douăzeci de kilometri de Marea Neagră, are ambiția de a deveni oraș grație celor 10.000 de soldați americani pe care îi va primi în anii următori. Mihail Kogălniceanu se dorește a fi pe viitor echivalentul bazei americane Ramstein, situată în vestul Germaniei.

O Mecca a informațiilor militare

 Din 2010, România găzduiește și centrul de pregătire Humint (Human Intelligence), specializat în informații militare și găzduit de o fostă bază militară din Oradea, oraș situat în nord-vestul României. Uitați de vechile baze militare moștenite de pe vremea Tratatului de la Varșovia: aici, la Humint, totul este nou-nouț. Clădirile renovate sunt vopsite în culori luminoase, iar aleile desenează o grilă perfectă în spațiile verzi înconjurate de sârmă ghimpată. Este o adevărată Mecca a informațiilor militare NATO, unde se antrenează agenții Alianței Atlantice.

România intenționează să beneficieze și de un fond de inovare, creat pe 30 iunie, la ultimul summit NATO de la Madrid. Bucureștiul va găzdui un accelerator de inovare în apărare (”Diana”), în vederea efectuării de cercetări în noile tehnologii care privesc în prezent diferite sectoare militare: inteligență artificială, big data, tehnologii cuantice, biotehnologii și materiale inovatoare. România se bucură de un atu important în aceste domenii, datorită unei multitudini de informaticieni, care schimbă situația economică a țării.

Premierul Nicolae Ciucă, numit șef al guvernului în noiembrie 2021, este un fost general care își conduce miniștrii cu mână de fier. În vârstă de 55 de ani, acesta și-a câștigat gradele în marile teatre de război. Supranumit „Generalul deșertului”, a condus batalionul Scorpionii Roșii, care a însoțit armata americană în timpul operațiunilor „Enduring Freedom” din Afganistan din anii 2002-2003. Protejatul român al Armatei SUA s-a remarcat și în 2004, în timpul bătăliei de la Nassiria, din Irak, a cărei vedetă a fost.

Washingtonul nu putea visa la un aliat mai bun în fruntea unei țări situate pe flancul estic al NATO în aceste vremuri de război.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Asta imi suna a propaganda pentru razboi. Cum zice Părintele Elpidie, daca nu ramanem neutri, Romania va fi distrusa de rusi.
    Doamne ajuta sa nu fim impinsi la razboi si distrugere.

  2. România nu mai există! S-a transformat în Securistan – un stat eşuat de tip colonie, în care trădarea de ţară este cea mai mare virtute a aşa-ziselor autorităţi.
    Iar populaţia doarme somnul cel de moarte.

  3. ,,Cântarea României” s-a dat peste cap și s-a transformat in ,,Odă pupinkuristă kriminalilor și kălăilor națiunii Române”!!! Ne-am băgat slugi prea(a)plecate la un stăpân asasin ce ne-a pus deja pielea-n băț! Rămași in kourul gol ne dăm viteji și importanți din umbra faimei de Kriminal crud și nemilos a stăpânului nostru neștiind noi, oi corporatiste slab (deloc!) mobilate la minte decăderea decrepitului (și ramolitului!) nostru Suveran! Implacabila Roată a Istoriei s-a rostogolit in punctul in care ce a fost sus este acum dedesupt iar ce a fost jos este deasupra: Occidentul s-a prăbușit in mocirla marxismului masonic și a kourismului deșănțat in timp ce Rusia se prezintă ca unica continuatoare a modului de viață tradițional: Familie, Stat Suveran, Religie și Libertate ca piloni ai viețuirii intr-o continuitate milenară a Normalului Uman… Forța Rusia, scapă-ne de sataniștii ăștia ai Resetătărilor Trans(h)umaniste cu P(l)andemiile și cu Agendele lor Baphometiene, cu Climate Change-urile și cu insectele lor cu tot…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button