Liderii regiunii separatiste Transnistria au ieşit cu un anunţ ce dă mari bătăi de cap Republicii Moldova: ţintesc alipirea la Rusia. Transnistria își menține cursul spre independență cu eventuala aderare la Rusia, care a fost aprobată la referendumul din 2006, a declarat vineri ministrul de Externe Vitali Ignatiev.
Transnistria, regiune cu jumătate de milion de locuitori, majoritatea slavi, a rupt legăturile cu Republica Moldova după un conflict armat (1992-1993) în care a primit asistenţă din partea Rusiei.
Au cerut Rusiei să-i recunoască drept stat
„Vectorul politicii externe a Transnistriei rămâne neschimbat: este independența și aderarea ulterioară la Federația Rusă, care a fost aprobată la referendumul din 2006”, a spus ministrul de Externe Vitali Ignatiev.
Aceste decizii au fost susținute de 98% dintre participanți. Ulterior, Consiliul Suprem transnistrean a cerut Dumei de Stat, Consiliului Federației și președintelui Rusiei să recunoască republica ca stat suveran independent.
În conformitate cu Acordul privind reglementarea paşnică a conflictului transnistrean, semnat în iulie 1992, Rusia a desfăşurat 2.400 de soldaţi pentru a asigura pacea în zonă, dar a redus acest contingent de-a lungul anilor.
Transnistria dintotdeauna a făcut parte din statul național unitar român.
De mii de ani noi românii suntem în Transnistria .
Și și mai grav e că pentru ca Transnistria să se unească cu ursu’ e necesar ca ursu’ să ocupe estul și sudul Transnistriei până la nordul gurilor Dunării; Asta datorită dragilor ucrainieni
Saraca Istorie…probabil ai lasat-o undeva, pe buza Adevarului, gata sa pice in abisul ignorantei.
noi românii suntem de mii de ani în toată peninsula balcanica (inclusiv Albania, Macedonia, nordul Greciei) dar asta nu ne dă dreptul să revendicăm Balcanii pentru noi. că nu suntem supremațisti ca jidanii. iar Transnistria nu a aparținut de Romania Mare nici măcar când a reunificat Mihai Viteazul statele Românești. Granita naturala și de bun simt, e pe Nistru și punct.
Atunci citiți doar partea doua