X

Armata chineză emite un avertisment către SUA

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerele de Externe și de Apărare de la Beijing au emis luni declarații dure în care condamnau aprobarea de către administrația Biden a unei noi vânzări de arme către Taiwan. Afacerea valorează aproximativ 108 milioane de dolari și include piese pentru vehicule blindate și asistență tehnică.

Beijing „cere” ca Statele Unite „să retragă imediat planul de vânzare de arme menționat mai sus către Taiwan”, precum și să oprească toate celelalte tranzacții cu arme și să întrerupă legăturile militare cu insula, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, colonelul Tan Kefei. „În caz contrar, partea SUA va fi singura responsabilă pentru subminarea relației dintre China și SUA și cele două armate, și pacea și stabilitatea strâmtorii Taiwan”.

„Armata Populară de Eliberare a Chinei va lua toate măsurile necesare pentru a apăra ferm suveranitatea națională și integritatea teritorială și va dejuca cu hotărâre orice formă de interferență externă și încercări separatiste de „independență a Taiwanului””, a adăugat colonelul.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Relații Externe al Chinei, Wang Wenbin, a făcut ecou acest sentiment, spunând că proviziile de arme ale Washingtonului „subminează grav suveranitatea și interesele de securitate ale Chinei și dăunează grav relațiilor China-SUA, precum și pacea și stabilitatea în strâmtoarea Taiwan”.

„China va continua să ia măsuri hotărâte și puternice pentru a-și apăra cu fermitate suveranitatea și interesele de securitate”, a adăugat Wang.

Pentagonul a dezvăluit vineri că Departamentul de Stat al SUA a dat acordul pentru tranzacție, care este evaluată la 108 milioane de dolari. Totuși, nu a primit încă aprobarea Congresului. Pachetul de ajutor militar va include piese pentru tancuri și alte vehicule de luptă, precum și servicii de asistență tehnică și logistică furnizate de guvernul SUA și contractorii săi, pentru a spori interoperabilitatea armatei taiwaneze cu forțele nordamericane și alți aliați, conform Agenției de Cooperare în domeniul Securității Apărării a SUA.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a respins îngrijorările Chinei, susținând luni mai târziu că SUA au anumite obligații de a furniza Taiwanului mijloacele necesare pentru „a se apăra”.

„În conformitate cu Legea Relațiilor cu Taiwan, punem la dispoziția Taiwanului articolele și serviciile de apărare necesare pentru a permite Taiwanului să mențină o capacitate suficientă de autoapărare. Este un lucru pe care l-au făcut succesiv administrațiile. Este în totală concordanță cu politica noastră One China”, a spus Price.

Taiwanul a fost condus de naționaliștii care au fugit pe insulă în 1949, după ce au pierdut războiul civil de pe continentul Chinez. Beijingul consideră insula de 23,5 milioane o parte a propriului teritoriu, în cadrul politicii One China.

China și-a intensificat recent activitatea militară maritimă și aeriană în jurul insulei, spunând că acest lucru era necesar pentru a descuraja „activitățile de cooperare” dintre „forțele de independență a Taiwanului” și guvernul SUA.

Deși este de acord cu politica One China pe hârtie, Washingtonul menține legături neoficiale puternice cu Taipei, vânzând arme insulei și încurajând în mod tacit impulsul acesteia pentru suveranitate. Beijingul a condamnat în mod repetat aceste contacte drept provocări și amestec în afacerile interne ale Chinei.

Karen Smith de la FBCnews

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button