X

Biden definește oculta: „Nu trebuie să fii evreu pentru a fi sionist”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vorbind după sosirea sa în Israel ieri, președintele Statelor Unite, Joe Biden, a lăudat „țara antică” în care a ajuns și a subliniat că „nu trebuie să fii evreu pentru a fi sionist”. Biden a fost primit la aeroport de premierul israelian Yair Lapid, adjunctul său Naftali Bennett și președintele Isaac Herzog, potrivit Times of Israel.

Biden i-a spus președintelui israelian Isaac Herzog „Sunt acasă”, potrivit biroului lui Herzog, și a încercat să demonstreze acest lucru imediat. Vorbind la aeroportul Ben Gurion, Biden a povestit istoria sa personală extinsă cu Israelul, inclusiv o întâlnire din 1973 cu prim-ministrul de atunci, Golda Meir, care este o anecdotă preferată – chiar dacă uneori brodată.

Președintele SUA Joe Biden, cu prim-ministrul israelian Yair Lapid la stânga sa și președintele israelian Isaac Herzog la dreapta sa, la o ceremonie de bun venit pe aeroportul Ben Gurion de lângă Tel Aviv, 13 iulie 2022. (JTA via Noam Revkin Fenton/Flash90)

„Aceasta este a zecea mea vizită și fiecare șansă pe care o am de a mă întoarce pe acest pământ străvechi este o binecuvântare, deoarece legătura dintre poporul american și poporul israelian este profundă”, a spus Biden.

TEL AVIV (JTA) – Joe Biden și-a început cea de-a zecea călătorie în Israel – și prima în calitate de președinte al SUA – miercuri, declarând că relația dintre cele două țări este „profundă”.

„Este profundă, iar generație după generație această conexiune crește pe măsură ce investim unii în alții și visăm împreună.”

Lapid, la rândul său, a descris vizita lui Biden ca fiind istorică, deoarece „exprimă legătura de neîntrerupt dintre cele două țări ale noastre”.

Premierul israelian l-a numit pe Biden „unul dintre cei mai buni prieteni pe care i-a cunoscut Israelul vreodată” și s-a referit la președintele SUA care s-a autointitulat sionist în trecut.

Prim-ministrul Yair Lapid și prim-ministrul supleant Naftali Bennett l-au întâmpinat călduros lui Biden pe pistă, unde a fost așezat un covor roșu în formă de Y – o cale pentru președinte și cei mai apropiați asistenți ai săi și cealaltă pentru restul delegației sale. Demnitarii și-au ciocnit reciproc pumnii în locul strângerilor de mână, într-un semn din cap către pandemia în curs.

„Bine ați venit, fratele nostru Joseph”, a spus președintele israelian Isaac Herzog, făcând aluzie la faptul că Biden are un nume ca al unui patriarh evreu. „Ați fost un prieten adevărat și un susținător ferm al Israelului și al poporului evreu.”

Banda Israel Defense Forces a cântat trei cântece: imnul SUA și al Israelului, urmat de „B’Shanah Haba’a”, o melodie populară și apolitică a regretatei poete israeliene Naomi Shemer, care vorbește despre certitudinea unui viitor mai bun.

Călătoria lui Biden, care include și o incursiune în Arabia Saudită, are ca scop asigurarea unui viitor puternic nu doar pentru relațiile dintre SUA și Israel, ci și pentru întregul Orient Mijlociu, pe fondul unei dinamici în schimbare. Călătoria vine într-un moment scăzut al relațiilor israelo-palestiniene și al dezacordurilor în curs cu privire la modul de gestionare a agresiunii iraniene în regiune. Se așteaptă ca Biden și liderii israelieni să discute despre formarea unei alianțe comune arabă și israelienă, care ar include Arabia Saudită, pentru a contracara Iranul.

Joi, Biden și Lapid plănuiesc să semneze ceea ce ei numesc „Declarația de la Ierusalim”, care „angajează ambele țări să folosească toate elementele puterii lor naționale împotriva amenințării nucleare iraniene”, a declarat reporterilor un înalt funcționar israelian la începutul acestei săptămâni. De asemenea, va conține angajamentul de a extinde sprijinul SUA pentru cheltuielile israeliene de apărare.

Există lumină între cele două țări cu privire la tacticile exacte care ar trebui desfășurate pentru a gestiona această amenințare, în special dacă Statele Unite ar trebui să reintre în acordul nuclear cu Iranul în baza căruia Iranul a fost de acord să-și anuleze programul nuclear în schimbul reducerii sancțiunilor. Israelului nu îi place acordul, în timp ce Biden vrea să revină, se alăture acestuia.

Spre deosebire de Lapid și Herzog, Biden nu a numit Iranul în comentariile sale. În schimb, el a subliniat elemente ale itinerariului său în Israel: vizite pentru a vedea tehnologia de apărare israeliană în acțiune și la Yad Vashem, memorialul Holocaustului din Israel, o bază a excursiilor șefilor de stat străini.

Pe lângă întâlnirea cu Lapid și Bennett, Biden este programat să petreacă 15 minute cu Benjamin Netayahu, fostul prim-ministru care este din nou candidat la alegerile din noiembrie. Și se va întâlni cu funcționari palestinieni în efortul de a reconstrui legăturile care au fost rupte sub predecesorul său, Donald Trump.

„Vom discuta despre sprijinul meu continuu, deși știu că nu este pe termen scurt, [pentru] o soluție a două state, care în opinia mea continuă să fie cea mai bună modalitate pentru a asigura viitorul unei măsuri egale de libertate, prosperitate și democrație pentru israelieni și palestinieni deopotrivă”, a spus Biden.

Călătoria, a spus el, a fost menită să ducă la „o pace mai mare. Stabilitate mai mare. Conexiune mai mare.”

Delegația și gazdele sale au o „agenda completă”, a spus Biden în discursul său, „deoarece relația dintre SUA și Israel atinge fiecare problemă care contează pentru viitorul nostru reciproc. Suntem uniți în valori comune. Sau o viziune comună. Aștept cu nerăbdare timpul nostru împreună în următoarele zile. Fie ca Israelul și Statele Unite să continue să crească și să prospere, și în beneficiul lumii întregi. Adică: lumea întreagă.”

Karen Smith de la The Detroit Jewish News

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. nu toti evreii / iudeii sunt Zionisti (adica descendentii cultului satanic moloch, miscare infiintata de “un grup de finantisti” la 1989) dar toti Zionisti sunt sionisti adica evrei. in fapt, adevaratii iudei credinciosi, ortodocsi RESPING ZIONISMUL PRECUM SI FAPTUL CA NU RECUNOSC “STATUL” ISRAEL! altfel nu sunteti decat goimi si veti fi eliminati si folositi ca niste sclavi ce sunteti, dupa ce noua oranduire mondiala satanica se va ridica. sper ca “planul” sa nu iasa.

    1. Eu nu înțeleg de ce toți amețiții care ajung în Israel își pun kippah pe creștetul capului. Pe vremea lui Iisus nu exista kippah. Ea se utilizează la evrei doar de câteva secole. Iar acoperirea capului cu kippah nu te face chiar deloc evreu. Referitor la problema cu goimii nu cred că ești pe soluție sau, cel puțin, nu pe soluția corectă. Tora nu face din goimi niște sclavi ci persoane respectate. Poate Talmudul dar acesta e scris de rabini fără relevanță nu de Moise. Nu uita că zecimea trianuală se aduna inclusiv pentru ajutorarea străinilor aflați în tranzit și în dificultate pe teritoriul Israelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button