X

Ucraina – focar global pentru mercenari și teroriști

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

By Drago Bosnic – 11 iulie 2022 – analist geopolitic și militar independent

Mercenarii occidentali sunt adesea considerați pilonul de bază al întregului personal străin care luptă pentru regimul de la Kiev.  Cu toate acestea, deși sunt cei cu cea mai mare expunere mediatică, adevărul este că există mercenari din întreaga lume care luptă pentru regim. Și, deși legea internațională interzice mercenarii, cei care luptă în Ucraina nu sunt doar „soldați obișnuiți ai norocului”, ci și teroriști internaționali care operau anterior în Orientul Mijlociu și Africa. Chiar înainte de intervenția Rusiei, informațiile despre teroriștii islamici care luptau pentru regimul de la Kiev erau deja cunoscute.

Deja la sfârșitul lunii februarie, serviciile de Inteligență siriene au interceptat informații că turcii recrutau trupe printre formațiunile teroriste aflate sub controlul lor pentru a merge la luptă în Ucraina. Potrivit informațiilor făcute publice la acea vreme, turcii au format și au înarmat cel puțin șapte grupuri de aproximativ 100 teroriști fiecare, care includeau membri ai unor grupuri teroriste precum Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), Harakat Ahrar al-Sham al-Islamiyya și Partidul Islamic din Turkestan.

Câteva săptămâni mai târziu, grupul șiit irakian „Ashab al-Kahf” a raportat că „consilieri militari” din țările coaliției „anti-ISIS”, și anume Lituania, Italia, Germania și Marea Britanie, au sosit în Irak pentru a recruta mercenari pentru Forțele regimului de la Kiev. Două baze americane, Ain el-Assad (Irak) și Al-Tanf (Siria), au fost folosite drept sedii pentru această operațiune. Locuitorilor din Siria, Irak, Libia, Turcia, Tunisia, Sudan, Egipt, Iordania, Israel etc. li s-a oferit șansa să lupte „pentru democrație”, dând prioritate specialiștilor în lupta urbană la scară largă.

Pe 8 martie, ambasadorul sirian în Rusia, Riyad Haddad, a anunțat amenințarea de a „inunda Ucraina cu mercenari și de a o transforma într-un mare Idlib european”. La începutul lunii iulie, el a anunţat transferul teroriştilor ISIS de la Idlib în Ucraina, o operaţiune desfăşurată în comun de Turcia, SUA şi statele sale client.

Anterior, în luna mai, Serghei Ivanov, șeful Biroului de presă al Serviciului rus de informații externe, a vorbit despre transferul de către americani a soldaților ISIS în Ucraina.

La mijlocul lunii aprilie, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat că la acel moment și de la începutul intervenției Rusiei, cel puțin 200 teroriști susținuți de Turcia au ajuns în Ucraina. Această problemă a ruinat și mai mult reputația deja tulbure a regimului de la Kiev, deoarece unitățile sale erau acum compuse atât din trupe teroriste neo-naziste, cât și islamice.

Este destul de clar de ce regimul de la Kiev încearcă să recruteze pe cineva în acest moment. Mai simplu spus, motivația ucrainenilor obișnuiți de a lupta pentru regim este în scădere, deoarece forțele lor suferă pierderi grele, ajungând la scara de 10:1, și nu în favoarea lor. Acest lucru este aproape perfect în concordanță cu scara supremației artileriei forțelor ruse, care este, de asemenea, 10:1. Cât de disperat este regimul de la Kiev de a recruta trupe pentru „mașina de tocat carne Donbass” se vede din faptul că bărbații ucraineni sunt acum sechestrați în mod deschis și împinși în primele linii. Recent, în Transcarpatia, cea mai vestică regiune a Ucrainei, poliția a fost văzută mergând la centre de recreative, inclusiv în piscine publice, încercând să scoată bărbații din apă și să-i trimită la unități militare.

Și acest lucru nu se aplică numai cetățenilor ucraineni, ci și străinilor care locuiesc în Ucraina, inclusiv studenților. La începutul operațiunii militare speciale a Rusiei, când străinii erau evacuați, inclusiv studenții expatriați africani, unora li s-a interzis accesul la trenuri și autobuze, în timp ce altora li s-a spus că vor fi înrolați în forțele regimului de la Kiev. Un jurnalist de la ABC News a intervievat un cetățean congolez care a reușit să scape de acest destin și care a spus: „Ni s-a spus: ‘Vă vom da arme și veți lupta pentru Ucraina!’ Eu spun: ‘Eh? Vom lupta pentru Ucraina? Nu suntem ucraineni. Suntem negri. Cum putem lupta pentru Ucraina?!’”

Pe de altă parte, au existat de asemenea mercenari din unele țări africane, precum Nigeria, care au declarat că vor să lupte pentru regimul de la Kiev. Regimul a promis că va plăti pentru „serviciile lor” și se vor trimite fonduri suplimentare ambasadei Ucrainei din Nigeria. Cu toate acestea, pe lângă dovezile experienței militare, diplomații ucraineni le-au cerut mercenarilor să plătească 1.000 de dolari pentru o viză și un bilet de avion, promițând un salariu lunar de 3.300 dolari, deși anterior au promis de două ori mai mult. În același timp, aceasta este, de asemenea, considerată o modalitate pentru mulți de a folosi conflictul ca o scuză pentru a ajunge în Europa.

Ceea ce este cu siguranță clar din tot acest haos este că Occidentul politic caută să elimine teroriști și, de asemenea, să-i folosească împotriva forțelor ruse în acest război până la ultimul ucrainean. În plus, Washington DC și Londra profită de toate acestea pe termen lung, deoarece Europa continentală suportă cea mai mare parte a costurilor și a consecințelor războiului lor putere împotriva Rusiei. Mulți dintre mercenarii și teroriștii care luptă pentru regimul de la Kiev vor ajunge cu siguranță să fie problema Europei, cu condiția să supraviețuiască conflictului. După cum s-a menționat deja, regimul de la Kiev, la rândul său, va accepta pe oricine dorește să lupte în confruntarea sa sinucigașă cu Rusia.

Karen Smith de la BRICS information portal

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button