X

Protestele fermierilor olandezi se extind în Europa; încep acţiuni asemănătoare în Italia, Germania, Polonia, Franţa

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Protestele fermierilor olandezi iau amploare.  Sute de fermieri continuă să iasă pe străzi pentru a protesta împotriva unei decizii europene care le-ar închide mii de ferme iar lor li s-au alăturat acum şi agricultorii din Germania. Tot în semn de solidaritate au ieşit pe străzi şi pompierii olandezi.

În timp ce războiul din Ucraina ameninţă securitatea energetică globală, protestele fermierilor sunt în toi în Europa, agricultorii susţinând că propunerile de reducere a emisiilor vor avea repercusiuni grave asupra lanțurilor de aprovizionare cu alimente și ar putea distruge micile afaceri. Concret, protestele fermierilor olandezi au fost declanșate de propunerile de reducere a emisiilor din partea guvernului de la Haga, ele atingând apogeul săptămâna trecută.

Amploarea protestelor nu doar că pune presiune asupra guvernului olandez, care ar trebui să-şi reconsidere planul de investiţie de 26 miliarde euro, pentru a reduce emisiile de azot și amoniac cu 50-70% până în 2030, dar Uniunea Europeană s-ar confrunta, de asemenea, cu o alegere dificilă între securitatea alimentară și mediul verde, deoarece alte țări se solidarizează cu protestele.

Fermierii germani, italieni, spanioli și polonezi au organizat, de asemenea, proteste în semn de solidaritate, temându-se că guvernele lor vor implementa și ele un plan similar pentru a respecta regulile UE. Astfel, fermierii germani au blocat drumuri de la granița germano-olandeză și s-au adunat în număr mare pentru a protesta în apropierea orașului Heerenburg. Fermierii italieni au organizat și ei proteste cu tractoare, în zonele rurale, amenințănd însă că vor duce protestele pe străzile Romei.

De asemenea, fermierii polonezi au luat în stăpânire străzile capitalei Varşovia, protestând astfel împotriva ratelor mari ale dobânzilor care au destabilizat producția și le amenință mijloacele de trai. De asemenea, aceştia au acuzat guvernul că a permis importurile de alimente ieftine.

Pe internet circulă un videoclip în care arde depozitul supermarketului online PICNIC, finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates, din oraşul Almelo, însă nu se ştie care au fost motivele declanşării incendiului.

Potrivit agrointel.ro, fermierii olandezi formează deja „convoaie ale libertăţii” după modelul canadian (Liberty Convoy), blocând accesul spre marile oraşe.

Fermierii din Olanda au urmat exemplul manifestanților din Canada și și-au format propria versiune a „Convoiului Libertății”, blocând autostrăzile cu tractoarele, dând foc baloți de fân și întreprinzând alte acțiuni pentru a protesta față de planurile guvernului de reducere drastică a emisiilor de azot, care ar putea forța unele ferme să intre în faliment, informează postul Fox News.

”Unde este prim-ministrul nostru? Această țară este în flăcări și fermierii se opun guvernului”, a declarat un purtător de cuvânt al protestatarilor, în timpul unei demonstrații desfășurate săptămâna trecută în orașul Eerbeek, potrivit publicației The Guardian.

Începând de luna trecută, zeci de mii de manifestanți s-au adunat în centrul Olandei pentru a protesta față planurile de reducere a emisiilor de azot și amoniac, iar protestele continuă în toată țara, fără niciun semn de diminuare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button