X

Europarlamentarii cer ca dreptul la avort să fie înscris în Carta drepturilor fundamentale a UE

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentul European a cerut ca dreptul la avort să fie înscris în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, după repunerea acestui subiect în discuţie în SUA. Reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, eurodeputaţii au adoptat, joi, cu 324 voturi pentru, 155 împotrivă şi 38 abţineri, o rezoluţie ce afirmă că „orice persoană are dreptul să beneficieze de un avort sigur şi legal”.

Ei au cerut Consiliului UE să înscrie acest drept în Carta drepturilor fundamentale. Carta, adoptată în anul 2000, este constrângătoare juridic şi are aceeaşi valoare ca şi tratatele UE.

Includerea dreptului la avort printre drepturile fundamentale necesită totuşi, conform tratatelor actuale, unanimitate din partea statelor membre, iar acest subiect divizează cele 27 de țări, transmite AFP, citată de Agerpres. Din acest considerent, eurodeputaţii au cerut de asemenea Consiliului „să se reunească pentru a discuta despre o convenţie care să permită revizuirea tratatelor” spre a pune în discuţie regula unanimităţii.

Parlamentul European condamnă ferm „regresul drepturilor femeii la sănătate și al drepturilor sexuale şi reproductive în Statele Unite şi în anumite state membre” ale UE.

„Statele UE ar trebui să garanteze accesul la servicii de avort sigure, legale şi gratuite”

Curtea Supremă a SUA a pus capăt la 24 iunie garanţiei juridice federale a avortului în toată ţara. În urma acestei decizii, le revine de acum celor 50 de state americane să se pronunţe asupra avortului.

„Statele UE ar trebui să garanteze accesul la servicii de avort sigure, legale şi gratuite, la servicii de îngrijire prenatale şi de maternitate, la planificare familială voluntară, la contracepţie, la servicii adaptate tinerilor, precum şi la prevenţie, la tratamente şi la sprijin în materie de HIV, fără discriminare”, au subliniat eurodeputaţii în rezoluţie.

Înaintea şocului provocat de decizia Curţii Supreme americane, preşedintele francez Emmanuel Macron, a cărui ţară prelua atunci preşedinţia semestrială a Consiliului UE, s-a pronunţa deja în ianuarie pentru înscrierea dreptului la avort în Carta drepturilor fundamentale a UE.

Partidul său şi actualul guvern francez au de asemenea în proiect să înscrie acest drept în Constituţia franceză.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Păi noi ne luăm după Macron care este ghidat din spate de cei care l-au uns președinte? Dacă ne luăm după Macron, care este pus să reprezinte “vârful de lance” sau modelul de urmat al țărilor europene, atunci zicerea din copilărie:”A venit vacanța cu trenul din Franța” ne va asigura o vacanță pe vecie în Iad cu toată Carta drepturilor votată în unanimitate. Toată acea unanimitate ce-o votează va merge încolonată în Iad deoarece nu are îndreptățire dumnezeiască, ci drăcească.
    Uitați-vă la ei, la acești europarlamentari care au uitat de unde vin și încotro trebuie să meargă, care s-au îmbuibat de bunătăți și acum trebuie să plătească aceste bunătăți(funcții, bani, concedii etc.) condamnându-și propriile țări la dezastru prin votul lor. Desigur că ne referim la acea majoritate care a votat pentru legiferarea avortului. Neamul lor se răstoarnă în mormânt, căci au și părinții vină de modul de comportare al fiilor. Ce e de făcut? Popor român, trezește-te înainte să-ți dai girul(votul), altfel îți condamni fiii la sclavie, ca să nu zic la Iad.
    Doamne, Te rugăm, trezește întregul popor român!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button