X

Noul Război Rece Global al NATO este acum oficial

În cele din urmă, alianța militară condusă de Statele Unite numită NATO și-a făcut explicite ambițiile sale globale de război rece. În cele din urmă, organizația belicistă a ieșit curată din dulapul înșelător în care a stat ascunsă mulți ani. Și, prin urmare, de acum înainte, să fie condamnat de toate persoanele bine gânditori ai lumii.

Într-un summit desfășurat la Madrid săptămâna aceasta, Organizația Tratatului Atlanticului de Nord a lansat un nou concept strategic care a declarat Rusia drept o „amenințare directă”, iar China ca o „provocare” pentru „valorile și interesele noastre”. Care sunt mai exact acele valori și interese? Război și dominație!

Ultima dată când NATO a publicat un document strategic a fost în 2010. Pe atunci Rusia era descrisă ca un „partener” și China nici măcar nu era menționată.

În ultimul deceniu, blocul militar dominat de Statele Unite a adoptat din ce în ce mai mult o politică ostilă atât față de Rusia, cât și față de China. Căutarea unui nou război rece a fost necruțătoare, implacabilă și în mare parte implicită. Acum, însă, axa condusă de SUA își declară în mod deschis ostilitatea.

NATO, formată din 30 de membri, a invitat oficial două noi state europene să se alăture rândurilor sale, Finlanda și Suedia. Cele două țări nordice pun capăt deceniilor de neutralitate nominală în ceea ce poate fi văzut doar ca o mișcare provocatoare calculată împotriva securității naționale a Rusiei. Noii membri vor dubla granița terestră a NATO cu Rusia și vor spori prezența deja în creștere a alianței armate nucleare în regiunea arctică. Moscova a avertizat împotriva unei astfel de extinderi a NATO, ca o destabilizare a echilibrului strategic. Faptul că blocul merge înainte cu extinderea vorbește despre disprețul temerar față de eforturile de căutare a securității reciproce și de menținere a păcii internaționale.

Summitul NATO din această săptămână a arătat, de asemenea, clar că axa militară condusă de SUA adoptă o poziție de război împotriva Chinei. De ce altfel ar invita o organizație atlantică la participarea pentru prima dată a patru națiuni din Pacific care s-au făcut tot mai mult ecou al retoricii nordamericane împotriva Chinei? Liderii din Australia, Noua Zeelandă, Japonia și Coreea de Sud au fost la Madrid pentru a forma așa-numitele „Patru Asia-Pacific” (AP4). Ca și în cazul Dialogului de Securitate Cadrilater, sau Quadrilateral, condus de SUA, sau Quad, și al pactului AUKUS, Pacificul este transformat într-o zonă de luptă NATO care vizează China, în același mod în care Atlanticul este dominat de ostilitatea NATO față de Rusia. În cele din urmă, Statele Unite și interesele sale imperiale sunt servite și dau direcția. Aceasta este ceea ce înseamnă cu adevărat incantația vagă și aparent benignă a „valorilor și intereselor noastre”.

Acest punct culminant în 2022 este în concordanță cu rolul istoric al NATO. A fost format la Washington în 1949 ca instrument ofensiv pentru agresiunea SUA împotriva Uniunii Sovietice. Ideologia cu sumă zero a imperialismului nordamerican se bazează în mod necesar pe hegemonie și dominație. Alte națiuni sunt fie vasale, fie dușmane. O lume multipolară a parteneriatului reciproc este anatema. De fapt, însuși conceptul Națiunilor Unite este anatema. Lumea trebuie delimitată în „aliați și dușmani” pentru ca, capitalismul militarist din SUA să supraviețuiască.

Când războiul rece anterior cu Uniunea Sovietică s-a încheiat în 1991 de la prăbușirea politică și economică a Uniunii Sovietice, euforia inițială a presupusei victorii nordamericane s-a risipit rapid. Autorul și comentatorul John Rachel evidențiază cât de mult au fost lăsate deoparte discuțiile amețitoare despre încetarea militarismului și a cheltuielilor militare excesive, și anticiparea unui „dividend al păcii” masiv și transformator. De ce? Pentru că conducătorii nordamericani și vasalii lor din NATO și-au dat seama că fără militarism și război jocul era terminat pentru extorsiunea lor capitalist corporativă.

Apoi a apărut Doctrina Wolfowitz și „dominanța pe spectru complet” prin care Statele Unite și slujitorii săi europeni au declarat literalmente război planetei pentru a pune mâna pe resursele naturale și menține sub control puterile concurente percepute. O Rusie care renaște și o China ascendentă nu ar fi tolerate ca impedimente pentru ambițiile hegemonice nordamericane.

În ultimii 30 de ani de la sfârșitul primului război rece, nu a existat nimic mai mult decât o orgie de belicism a SUA și NATO în care națiunile mai slabe, una după alta, au fost distruse de militarismul condus de nordamericani. Dreptul internațional și drepturile omului au fost distruse și jefuite de un blitzkrieg condus de Washington pe toată planeta.

Persoanele cu principii precum Julian Assange, care au demascat o astfel de criminalitate, au fost persecutați și torturați. Libertatea de exprimare și gândirea critică independentă autentică au fost hărțuite și ucise.

Cu o ipocrizie, aroganță și înșelăciune incredibile, președintele american Joe Biden și alți complici ai NATO înălţă principiile democrației, ordinii bazate pe reguli și dreptul internațional. Când de fapt, adevărul este că Statele Unite și lacheii săi de la NATO sunt dușmanii păcii mondiale. Martin Luther King a făcut o observație similară în urmă cu aproape 60 de ani. Ulterior, a fost asasinat de statul de securitate națională al SUA. Washingtonul și complicii săi din Vest sau Pacific sunt cea mai mare amenințare pentru tot ceea ce se presupune, cinic, că prețuiesc.

În ultimele trei decenii, Statele Unite și lacheii săi lași imperialiști din NATO au tânjit la un nou război rece. Când Federația Rusă, sub conducerea președintelui Vladimir Putin, a contestat unilateralismul națiunii necinstite nordamericane și a satrapilor săi cu discursul său emblematic de la München din 2007, l-a marcat drept inamic. Intervenția militară a Rusiei din 2015 pentru a ajuta Siria aflată sub atacul SUA și al NATO într-un război acoperit pentru schimbarea regimului a pus capăt orgiei gangsterismului imperialist condus de SUA. Acea intervenție a marcat și mai mult Rusia ca un inamic cu care trebuia să se înfrunte.

Lovitura de stat de la Washington și NATO în Ucraina din 2014 a fost un alt eveniment decisiv. A fost o expansiune de facto a NATO până la granițele Rusiei cu un vârf de lance nazist. Ar putea fi mai provocator? Dar Moscova a tras linia roșie. În ciuda apelurilor repetate la rezoluție diplomatică cu privire la Ucraina și extinderea NATO, Rusia a fost nevoită să ia „măsuri tehnice militare” pentru neutralizarea amenințării reprezentate de regimul de la Kiev.

De asemenea China a demonstrat cu îndrăzneală că nu este dispusă să-și subordoneze independența mandatului imperial al Washingtonului. Acesta este motivul pentru care Washingtonul abandonează capricios Politica One China veche de jumătate de secol cu ​​scopul ulterior de a antagoniza Beijingul. Provocarea față de Rusia sub forma Ucrainei înarmate de NATO este aceeași monedă cu provocarea față de China cu un Taiwan înarmat de SUA și o încercuire din ce în ce mai mare afiliată NATO în Asia-Pacific.

În mod clar, și fără a apela deloc la hiperbole, se poate spune că summitul NATO de săptămâna aceasta a echivalat cu o conferință de planificare a războiului. Axa condusă de SUA a creat un nou război rece global.

Asta în sine este condamnabil. Într-o lume afectată de pandemie, boli, degradare ecologică, sărăcie, foamete și șomaj, puterile capitaliste canalizează miliarde în mașini de război și provoacă o febră de confruntare bazată pe frică, fobie și demonizare. Mentalitatea lor este demonică. Imperialismul condus de SUA a creat o mare parte din crizele actuale ale lumii, inclusiv un nou război rece.

Fără îndoială, lumea s-a schimbat dramatic de când a fost fondată NATO în urmă cu 73 de ani sau chiar de când s-a încheiat ultimul război rece în urmă cu aproximativ trei decenii. De fapt există un pericol teribil de război fierbinte catastrofal. Cu toate acestea, există de asemenea un binevenit pericol ca NATO să-și sape propriul mormânt plecând de la activitățile sale criminale și contradicțiile deplorabile. Rusia și China, menținându-se ferm, ar putea fi suficiente pentru a împinge axa SUA în mormântul pe care îl merită.

Karen Smith de la Strategic Culture

invictuswebmedia.com

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

6 comentarii

  1. Un articol tâmpit, fără logica, articol care preamareste Rusia, un imperiu mai rău și mai periculos cel puțin pentru Romania și am văzut și trăit asta de câteva sute de ani – zeci de mii de romani deportați și uciși în Siberia, teritorii acaparate și pierdute de România din cauza imperiului taristo-stalinisto-comunisto-putinist, jefuirea tezaurului romanesc, a petrolului și altor resurse, a gradelor, a vitelor, a lemnului, etc., uciderea a peste 50 milioane de rusi în timpul gulagului sovietic adică mai mulți morți decât în Al 2 -lea Război Mondial, jefuirea, invadarea, subjugarea tarilor din fostul lagar comunist Ungaria, Cehoslovacia, Polonia, etc. Iar cei care scriu și preiau acest articol fie sunt prea tineri și nu au trăit epoca socialisto-comunista, fie nu au citit măcar despre asta. Sfat: când mai scrieți (preluați) astfel de idioțenii întrebați bătrânii cum au trăit în era sovietica. Voi cei fără minte intrebati-va ce fel de state „sprijina” Rusia? Și răspunsul este simplu: tari conduse de dictatori alesi pe viata precum cel din Siria, Iran, Belarus etc, tari în care populația este ucisa fără mila, atacata cu arme chimice, este înfometata și saracita. Cat despre China cred ca ceea ce au făcut recent în Shanghai cu propria populatie in „numele eradicarea epidemiei de COVID este mai mult decât grăitor . INANTE SA PRELUATI, SA SCRIETI SI SA PUBLICATI UN ASTFEL DE ARTICOL DOCUMENTATI-VA BINE.
    P.S. PENTRU CA PUBLICATI SUB NUMELE ORTODOXINFO.RO TREBUIE SA CUNOASTETI CA ODATA CU IMPUNEREA DE CATRE RUSIA A REGIMULUI STALINISTO-COMUNIST IN ROMANIA AU INCEPUT DEMOLAREA BISERICILOR, INCHIDEREA MANASTIRILOR, ARESTAREA SI PRIGONIREA PREOTILOR, ADICA A ORTODOXIEI. TREBUIE SA MAI CUNOASTETI SI FAPTUL CA NU MAI AJUNGEATI VOI SA PUBLICATI PE ACEST SITE ARTICOLE SI ERATI DEJA IN PUSCARII DACA TRAIAM SUB UN REGIM PRECUM CEL AL LUI PUTIN.

    1. Cred ca daca te-ai fi consultat si tu cu batranii, nu mai inghiteai propaganda neo-marxista din mass-media

    2. Trezește-te și vei realiza că trăim in 2022 deci nu mai suntem demult in secolul XX ! Rusia NU ESTE URSS după cum Germania NU mai este un Reich nazist și nici Italia un regat fascist! Roata Istoriei s-a invârtit la 180 de grade: Occidentul este totalitar-marxist iar Rusia este UNICA FORȚĂ ce-i poate impiedica pe acești kriminali să-și subordoneze planeta pe ,,persoană fizică”!! Occidentul satanisto/zionist și-a asmuțit lacheii (România inclusiv) indobitociți și spalați pe creiere (prin Arma Mortală Francmasonică Baphometiană) asupra Rusiei spre a elimina această constantă și sâcâitoare rezistență la Marea Resetare demult planificată! S-au ,,ciocnit” de o Rusie aflată in postura cavalerului salvator și in Siria neputându-și astfel indeplini țelul ,,nobil” de a distruge și acel stat după succesele din Libia și Iraq!! Existența unora ca tine confirmă ceea ce susțin eu aici: suntem iarăși de partea greșită a baricadei: in loc să susținem Rusia naționalistă și ortodoxă ce dorește o lume multipolară/a statelor naționale noi facem sluj satrapilor odioși ce ne-au săpat deja groapa! Mai lasă ,,bericioaica” și informează-te din surse alternative, fugi de mass-media oficială vândută demult Masoneriei pe un pumn de arginți! Pentru obtuzitatea de care dai dovadă vei plăti și tu cândva dar vor suferi mai ales urmașii tăi și (din nefericire!) și ai celorlalți români ce ințeleg ce se intâmplă dar nu se pot opune cu succes ,,tăvălugului de ignoranță” pornit de cei de teapa dumitale… Trist dar adevărat, România a ajuns o colonie prăfuită și marginală, un lagăr de unde Adevărul a fost deja eradicat iar Cuvântul este vânat și hăituit in cel mai pur stil zionisto-bolșevic! Rusinează-te dar de ignoranța afișată și mai ales Trezește-te din somnul cel de moarte…

  2. Articol gretos, mult prea evident partinic si paralel cu realitatea. Pute rau a putinism.
    Rusia si China sa fie patria ta, Karen Smith (sau ma rog, postac cu simbrie sau cine mai esti tu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings