X

Rusia avertizează că, în caz de escaladare, va elimina țările satelit NATO, „începând cu Regatul Unit”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Londra neagă posibilitatea unei negocieri care să pună capăt confruntării militare din Ucraina. „Orice încercare de a rezolva conflictul din Ucraina nu va duce decât la o mai mare instabilitate în lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zajárova.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zahárova, a calificat declaraţiile premierului Boris Johnson drept „monstruoase”, care a asigurat următoarele: „Orice încercare de a rezolva conflictul din Ucraina nu va duce decât la o mai mare instabilitate în lume”.

Londra neagă posibilitatea unei negocieri care să pună capăt confruntării militare din Ucraina, o luptă deja inegală care distruge țara și consumă viețile locuitorilor ei.

Kiev se află într-o situație terminală, cu forțe insuficiente, prost antrenate și prost echipate. Propaganda nu reușește să schimbe cursul realității, dovada în acest sens este că guvernul Zelensky a decretat recrutarea obligatorie a femeilor între 18 și 60 de ani și plănuiește o modalitate de a forța bărbații care au fugit de război să se întoarcă în țară.

Posibilitățile de succes împotriva unei armate precum cea rusă sunt nesemnificative și ceea ce vedem este doar un masacru ordonat din locuri atât de îndepărtate precum Londra. Moscova știe acest lucru și își face auzite avertismentele înainte de a trimite arme cu o rază de acțiune mai mare care pot lovi teritoriul Rusiei.

Andrei Gurulyov, membru al Dumei Ruse și parte a Comitetului de Apărare, tocmai a subliniat că, în caz de escaladare, țara sa va elimina fără distincție sateliții NATO. Printre mai multe avertismente suplimentare, Gurulyov explică că nu Varșovia, Parisul sau Berlinul vor fi primele ținte în caz de război, ci Londra.

Luarea deciziilor se face în lumea anglo-saxonă și Londra, adică Regatul Unit, va fi distrusă de Rusia; cu toate acestea, Boris Johnson pare scufundat într-un autism care îl împiedică să perceapă realitatea din jurul său și dorește mai mult război, chiar și în fața avertismentelor rusești și a posibilităților mici de succes.

Andrei Gurulyov consideră că în punctul confruntării directe, Statele Unite nu vor participa și vor lăsa ca UE să se scufunde, lucru periculos și încă discutabil, dar are motive temeinice pentru care ar putea fi corect.

SUA se află într-o stare de comoție internă care încă nu se vede reflectată în mass-media. Cei care, în rolul lor de propagandiști, nu reușesc decât să se scandalizeze de recenta hotărâre a Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite, din cauza deciziei anunțate de a nu consacra avortul ca drept universal și de a lăsa reglementarea sau interzicerea acestuia în seama fiecăruia dintre State, anulând astfel vechea hotărâre Roe vs. Wade care a dat naștere la avansarea avortului în SUA și de acolo în restul lumii occidentale.

Scandalul mediatic nu reflectă impactul pe străzi, unde a fost acceptat sau luat cu relativă indiferență. În afara SUA, doar acele grupuri mici cele mai radicalizate, care nu acceptă schimbarea vântului care le favorizau înainte și astăzi suflă împotriva lor cu forță tot mai mare. Aceste grupuri menționate par să nu perceapă schimbarea și ajung la absurdități precum campania de solidaritate cu femeile din Statele Unite.

Campania națională pentru dreptul la avort în siguranță, legal și gratuit și-a asumat un rol curios atunci când încearcă să aducă pe străzile argentiniene „marea verde” cândva abundentă, dar astăzi șocantă, într-o presupusă repudiere a avansului „dreptului” , de parcă Joe Biden ar fi „stânga”.

Sau poate da și ceea ce se întâmplă cu adevărat este că aceste categorii nu mai definesc nimic într-o lume în care liberalismul anglo-saxon se confruntă cu modelul multipolar care conduce alianța chino-rusă din ce în ce mai explicită.

SUA, berbecul modelului anglo-saxon, se află în serioase dificultăți interne. Sancțiunile nu au produs un efect de bumerang atât de violent ca în UE, dar, în orice caz, ele deja impactează buzunarul consumatorului nordamerican cu prețuri la combustibili nemaivăzute de zeci de ani și ne duc înapoi la criza petrolului.

Desigur, situația acolo era foarte diferită, deoarece SUA și aliații săi erau un pol industrial și de consum al cărui braț militar a provocat URSS. Astăzi SUA și chiar mai mult, această Europa, deja nu mai există acest pol industrial, problemele sale economice ca urmare a relocalizării industriale, i-au cauzat ruina economică și a construit o bulă financiară care a început să se dezumfle arătând realitatea.

Problema nu este doar economică și financiară, forțele armate sunt într-o situație slabă și cu probleme de întreținere.

Proiecte noi, dar eșuate, precum F 35, care este susținut doar de propagandă, cu un cost exorbitant dat de corupția predominantă în jurul aparatului militar industrial, care de zeci de ani nu a servit decât să umple buzunarele lor cu contribuțiile cetățenilor țării.

În acest context de decadență, decizia Curții ridică tensiunea într-o țară împărțită între cultura conservatoare din interior și cultura woke/trezită a coastelor.

Nu trebuie subestimat gradul de importanță al acestei nebunii, Comitetul SUA pentru Securitate și Cooperare în Europa (CSCE), care răspunde guvernului SUA, pare să fi decis să susțină ideile de „decolonizare”… a Rusiei.

CSCE a organizat o masă rotundă la care au folosit aceste teorii pentru a promova împărțirea Rusiei în 8 state diferite pentru a elibera popoarele indigene supuse rușilor și acest lucru trebuie făcut, au concluzionat aceștia, din motive „morale și strategice”.

Nu este nevoie să fii expert pentru a ști că aceasta este o declarație de război și că răspunsul ar fi nuclear în cazul în care s-ar realiza. Rusia a avertizat în repetate rânduri că acesta a fost planul SUA și al lumii anglo-saxone de secole, de a distruge Rusia prin fragmentarea ei în state mici și docile în slujba elitelor occidentale.

Pericolul acestor idei de deconstrucție este enorm deoarece constituie o bază care justifică și legitimează distrugerea Rusiei prin imperative morale inventate de teoreticienii ei.

Statele Unite, odată cu plecarea lui Trump, au fost în slujba acestor idei promovate de globalizarea financiară care controlează aparatul cultural și massmedia occidentale în ansamblu. Rezultatul este că în mai puțin de doi ani de administrație Biden, au dus lumea într-o criză economică, politică și diplomatică gigantică care amenință cu un război nuclear.

Această știre demonstrează că diviziunea internă a țării nu se remediază odată cu plecarea lui Trump, ci că lupta se intensifică.

Biden a semnat sâmbătă, 25 iunie, o Lege controversată cu privire la folosirea și deținerea armelor care încalcă preceptele constituționale americane montate pe desele masacre, mereu în evenimente ciudate în școlile țării. „Copiii noștri din școli și comunitățile noastre vor fi mai în siguranță datorită acestei legislații”, a spus el.

Diviziunea este de netrecut între cei care susțin această lege pe motiv că va salva vieți și cei care o resping pe motiv că ceea ce ucide sunt arme ilegale. Unii susțin că este de fapt o politică de dezarmare a poporului american, astfel încât să nu se poată revolta într-o zi împotriva unui regim despotic.

Oricine ar avea dreptate, rezultatul este același, SUA sunt împărțite în tabere ireconciliabile. După o alegere suspectă care a avut multiple nereguli neinvestigate pentru a consacra un senil Biden, alegerile de la Jumătatea Mandatului vor da majoritatea republicanilor și, mai ales, se vor reafirma susținătorii lui Trump, a cărui popularitate o depășește cu mult pe cea a lui Biden.

De data aceasta, SUA se află sub presiunea crizei economice care rezultă din structura sa ineficientă de producție și din urma pandemiei, care a pus din nou în față susținătorii culturii woke cu sectoarele conservatoare.

Indignarea asupra problemei avortului din partea unora și sprijinul cald al altora care nu au nicio îndoială că este începutul sfârșitului pentru liberalii din cultura Washington amenință încă o dată cu o rezoluție violentă.

Marja se micșorează pentru că, nu numai că diviziunile interne se măresc în loc să se micșoreze, ci și pentru că războiul cu Rusia și China, războiul cinetic, pentru că în restul planurilor a început deja, amenință să distrugă lumea actuală.

SUA de data aceasta nu au sprijinul economic sau militar pentru un război pe termen lung cu Rusia și China, dar au inclusiv un front intern convulsionat care, departe de a se uni în fața unui inamic extern, poate arunca totul în aer.

Dacă tensiunile cresc, am putea asista la un nou război civil sau la o divizare a SUA în două sau mai multe state.

Imposibil? Cine a crezut că URSS se va dizolva așa cum a făcut-o? Nimic nu este imposibil și o prăbușire a SUA ar lăsa Londra singură în aventura sa militară, iar posibilitatea unui al Treilea Război Mondial din cauza unei schimbări în ordinea geopolitică ar dispărea.

Sunt încă multe întrebări, ce vor face comunitatea de informații sau forțele armate în cazul unei rupturi interne? Vor accepta să meargă într-un război cu Rusia unde SUA vor dispărea în același mod din cauza unui conflict creat de Vestul însuși? Pentru că acest lucru este cunoscut în cercurile puterii, ideea invaziei ruse este doar propagandă mediatică, adevărata problemă nu este Ucraina, Kievul este doar teritoriul unde are loc ciocnirea puterilor.

Imaginea poate fi sau nu încurajatoare, în funcție de unghiul din care o privești. O explozie internă din SUA ar opri războiul, chiar dacă costul vieților este mare, ar fi întotdeauna mult mai mic decât un război termonuclear.

În acest cadru, Rusia și partenerii săi continuă să avanseze, ideea extinderii BRICS există de mulți ani, dar odată cu accelerarea conflictului, termenii se grăbesc.

O țară precum Turcia, pilon al NATO, tocmai a semnalat că nu va susține sancțiuni împotriva Rusiei și, nu întâmplător, Turcia este una dintre cele care ar putea fi candidat la BRICS.

În acest moment trebuie să înțelegem că BRICS nu aspiră să fie un rival al Occidentului, ci să înlocuiască însăși Națiunile Unite cu un nou pact care să reprezinte mai corect și mai echitabil realitatea. Lumea anglo-saxonă își pierde hegemonia și schimbarea este în plină desfășurare.

Indonezia, Turcia, Arabia Saudită, Iran, Pakistan, sunt doar câțiva dintre solicitanți, aceasta nu este o căutare a coincidențelor ideologice ca în vremurile socialismului real, este vorba despre includerea spațiilor civilizatoare și culturale scăpând de retorica globalistă, unde cultural joacă un rol central, dar uniform.

Veți fi observat că nu am menționat Argentina printre candidații la extindere atunci când președintele ei Alberto Fernández este tocmai cel care a dat lovitura inițială. Cei care îi cunosc personalitatea volatilă, lipsa de scrupule și viziunea sa utilitară, dar lipsite de profunzime, știu că îi este extrem de greu să avanseze în integrare, în ciuda cuvintelor sale, pentru că dependența lui de Washington este enormă, atât de el, cât și de clasa politică care defineşte destinele argentiniene.

Totuși, în cadrul forțelor politice, ideea părăsirii sferei anglo-americane este puternică și crește în anumite grupuri care sunt departe de a lua decizii astăzi. Evenimentele evoluează zi de zi și rapid, așa că este foarte probabil ca Argentina să reprezinte lumea vorbitoare de spaniolă, care astăzi se află în afara BRICS. Aceasta are de-a face cu concepția forțelor care marchează direcțiile ideologice ale Rusiei care caută o lume guvernată de spații culturale civilizaționale care au reprezentare și autonomie.

Cu un Mexic atașat SUA și o Spanie ca parte a NATO, Argentina apare drept candidatul firesc pentru a reprezenta acel spațiu cultural de 700 milioane de vorbitori de spaniolă care au o cultură comună. Ceva care încearcă să păteze indigenismul și care, de asemenea, în Rusia este văzut ca o amenințare din măruntaiele informațiilor anglo-saxone.

Argentina va face cu siguranță parte din BRICS atunci când se va extinde, pentru că Rusia și China vor așa. Această țară are o nouă oportunitate istorică de a reînvia vechii lauri de când era o națiune prosperă și puternică, care rivaliza cu marile națiuni ale lumii. O nouă oportunitate prezintă viața țării sud-americane, sperăm că puteți profita de ea.

Karen Smith de la Alerta Digital

invictuswebmedia.com

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Foarte interesant.
    Prinzi hotul în casă și el este foarte suparat că strigi la vecini sau anunți politia,
    Mujicul rus are tupeu ca întotdeauna.
    Nu-i așa ca republica moldova este agresorul rusiei?
    Nu-i așa ca pactul Molotov Ribentrop a fost semnat de romania și lituania??
    Nu-i alșa ca Romania a deportat în Siberia sute de mii de rusi??
    Soriciul rusesc este tare gros.

    1. @rasputin, sunt platiti in ruble, unii… , Altii, chiar au deficiente de gandire… Niste retarzi rusofili

    2. Nu au nici o legătură aceste afirmații care se leagă de Rusia bolșevică cu ceea ce face Rusia lui Putin acum . Contextul este total diferit în zilele noastre,Rusia fiind cu adevărat o mare piedică pentru sataniștii care conduc lumea în momentul de față ,deci să nu încărcăm Rusia cu lucruri pe care le-au făcut comuniștii evrei care s-au instalat la conducerea Rusiei Pravoslavnice in anul 1917

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button