X

Se va confrunta NATO cu Rusia pe teritoriul României? Joe Biden ne mai trimite încă 5.000 de militari

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZARE: Reacția Rusiei 

Ministrul adjunct de externe rus, Serghei Ryabkov, avertizează că desfășurarea suplimentare de trupe NATO în Europa de Est o să determine Rusia sî ia măsuri „compensatorii”. 

„Desfășurarea de trupe suplimentare ale NATO în Europa de Est va duce la măsuri compensatorii din partea Rusiei”, a spus Ryabkov. „Securitatea țărilor NATO nu se va îmbunătăți ca urmare a desfășurării de noi forțe ale alianței în Europa de Est”, a mai precizat ministrul adjunct de externe rus.

„Cei care propun astfel de decizii au iluzia că Rusia va putea fi intimidată într-un mod implicit: nu vor reuşi acest lucru. Nu va avea niciun rezultat, nu rezultatele pe care ei contează în urma acestor eforturi”, a spus oficialul rus.


știrea inițială

SUA vor avea 5.000 de militari în România, ca parte a planului de descurajare la adresa Rusiei, a anunțat președintele american Joe Biden, înainte de a începe summitul NATO de la Madrid.

În cadrul acestui summit al NATO, ”care marchează istoria”, în opinia lui Joe Biden, şeful statului american anunţă o prezenţă consolidată – militari şi capacităţi americane în Spania, Polonia, România, ţările baltice, Regatul Unit, Germania şi Italia.

Ne aflăm la întâlnire” şi ”dovedim că NATO este mai necesară ca niciodată”, a declarat preşedintele american, alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Statele Unite au desfăşurat deja, în acest an, ”20.000 de militari suplimentari în Europa, în vederea consolidării liniilor noastre, o reacţie faţă de iniţiative agresive ale Rusiei”, a mai spus Biden.

El a confirmat totodată că Washingtonul îşi va creşte de la patru la şase numărul distrigătoarelor staţionate la baza Rota, în Spania.

În plus, SUA, urmează să înfiinţeze în Polonia un ”cartier general permanent al celui de-al V-lea Corp al Armatei americane”, anunţă el.

Vom menţine o brigadă suplimentară”, alcătuită în total din 5.000 de militari, cu baza în România, mai anunţă Biden.

Statele Unite urmează, de asemenea, să procedeze la ”desfăşurări suplimentare în ţările baltice”, anunţă şeful statului american.

”Vom trimite două escadrile suplimentare” de avioane de luptă de tip F-35 în Regatul Unit şi ”vom poziţiona capacităţi suplimentare de apărare aeriană” în Germania şi Italia, a mai precizat Joe Biden în această scurtă alocuţiune, în faţa presei.

Preşedintele rus Vladimir Putin ”voia o «finlandizare a Europei», adică o evoluţie a statelor membre către o poziţie neutră, istorică în această ţară nordică, dar obţine, din contră, o «NATO-izare» a Europei”, a tunat Joe Biden.

Pare mai degrabă o dorință mai veche a SUA de a se confrunta cu Rusia pe teritoriul european. Odată ce are 100 000 de trupe masate la granița cu Rusia, ce-i mai lipsește lui Biden să-l provoace pe Putin? Pe români îi întreabă cineva dacă-și doresc implicarea în războiul americano-rus?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button