X

Viktor Orban: „George Soros îi simbolizează pe cei care vor să prelungească războiul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Viktor Orban: „George Soros îi simbolizează pe cei care vor să prelungească războiul.  Este un agitator care vrea să scoată bani din situația de război”

Un embargo european împotriva gazelor rusești ar ruina întregul continent”, a avertizat vineri prim-ministrul ungar Viktor Orban în discursul său săptămânal la radioul public Kossuth, adăugând că în loc să se impună sancțiuni, ar trebui găsite alte soluții, precum negocieri de pace. „Uniunea Europeană (UE) finanțează situația de război”, a spus Orban, adăugând că, pentru a reduce inflația, „trebuie finanțată pacea”.

„Cei care se agită pentru război trebuie controlați”, a spus Orbán, adăugând că acum este foarte clar că există cercuri de afaceri interesate în război. „Sunt simbolizate de George Soros. El a vorbit deschis despre necesitatea prelungirii războiului. Aceștia sunt agitatori care vor să scoată bani din situația de război”, a spus Orbán, referindu-se la magnatul financiar și mega-speculatorul.

El a mai amintit că embargoul împotriva petrolului rusesc, decis în urmă cu câțiva ani, „a început ca și acum, încet, să se vorbească despre faptul că ar trebui introdus. Dar nu este rezonabil.” Ungaria nu este singura țară care se opune deschis unui embargo european împotriva gazelor rusești, de asemenea Germania și Austria, două țări foarte dependente de Rusia în acest domeniu, refuză să taie aprovizionarea din acea țară”.

Pe de altă parte, el a apărat plafonul de preț maxim la benzină și motorină pentru consumatorii unguri, în ciuda amenințărilor din partea birocraților Comisiei Europene (CE) de a iniția un dosar împotriva țării sale pentru presupusă „practică discriminatorie”. „Încerc să-i conving că sunt necesare soluții extraordinare în această situație. Creșterea prețului benzinei se observă imediat. Vă rugăm să înțelegeți că sunt necesare soluții extraordinare”, a spus Orban. În noiembrie anul trecut, executivul ungar a introdus un preț maxim de 1,2 euro pentru 95 litri de benzină și motorină.

Pentru a împiedica turiștii să cumpere benzină din țările vecine, s-a stabilit în luna mai că numai vehiculele cu plăcuțe de înmatriculare ungare pot achiziționa benzină la preț limitat, în timp ce străinii trebuie să plătească prețul pieței, care este în prezent de 1,7 euro/litru.

El a adăugat că „problema este că, în afară de noi, ungurii, nimeni nu vorbește limba păcii. Ar trebui să vorbim limba păcii.”

Karen Smith de la Alerta Digital

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE