X

Aderarea Balcanilor de Vest la UE este „o prioritate a guvernului german”, afirmă Olaf Scholz

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aderarea la Uniunea Europeană a Balcanilor de Vest este „o prioritate a guvernului meu”, a afirmat vineri cancelarul german Olaf Scholz, înainte de a porni într-un turneu de două zile în această regiune, în încercarea de a contribui la revigorarea unui proces de aderare blocat de mult timp, de a atenua tensiunile și de a respinge influența puterilor rivale, cum ar fi Rusia sau China. 

Germania va încerca să facă tot ce-i stă în putință pentru a ajuta țările din Balcanii de Vest să adere la UE, a adăugat el.

Invazia Rusiei în Ucraina a conferit un nou sentiment de urgență necesității de a aduce Muntenegru, Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina și Kosovo mai aproape de UE, fie prin aderare deplină, fie printr-o comunitate alternativă.

„Faptul că acest lucru nu s-a întâmplat este o problemă reală, iar influența tot mai mare a altor țări, precum Rusia și China, este un rezultat al faptului că acest proces nu se dezvoltă”, a declarat Florian Bieber, expert în Balcani la Universitatea austriacă din Graz.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. În fruntea bucatelor stau cei mai mari, dar la război sunt foarte buni și cei mai mici. Acum, la război, cei mai mari, precum Germania, devin dintr-o dată foarte generoși, oferindu-le celor mai mici “primele locuri”!!!? Asta da echitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button