X

NATO vs Rusia: ce urmează

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De Pepe Escobar – 24 mai 2022

La trei luni după începerea Operațiunii Z a Rusiei în Ucraina, bătălia Occidentului (12%) împotriva Restului (88%) continuă să metastazeze. Cu toate acestea, narațiunea – în mod ciudat – rămâne aceeași.

Luni, de la Davos, președintele executiv al Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, l-a prezentat pe comedianul ucrainean și președintele Volodymyr Zelensky, în ultima etapă a turneului său pentru solicitare de arme, cu un omagiu elogios. Herr Schwab a subliniat că un actor care înfățișează un președinte care îi apără pe neo-nazi este susținut de „întreaga Europă și ordinea internațională”.

Se referă, desigur, la toată lumea, cu excepția celor 88% din planetă care subscrie la statul de drept, în loc de construcția falsă, pe care Occidentul numește o „ordine internațională bazată pe reguli”.

Înapoi în lumea reală, Rusia, încet, dar sigur, a rescris Arta razboiului hibrid. Cu toate acestea, în carnavalul operațiunilor psihologice ale NATO, infiltrarea cognitivă agresivă și uimitoarea simpatie mediatică, se vorbeste mult despre noul pachet de „ajutor” de 40 miliarde de dolari SUA pentru Ucraina, considerat capabil să devină un schimb al jocului în război.

Această narațiune care „schimbă jocul” vine din partea acelorași persoane care au cheltuit trilioane de dolari pentru a asigura Afganistanul și Irakul. Și am văzut cum a mers.

Ucraina este Sfântul Graal al corupției internaționale. Aceste 40 miliarde de dolari pot schimba jocul doar pentru două clase de persoane: în primul rând, complexul militar-industrial al SUA și, în al doilea rând, un grup de oligarhi ucraineni și ONG-uri neoconservatoare, care vor acapara piața neagră de arme și ajutor umanitar, iar apoi spală profiturile în Insulele Cayman.

O defalcare rapidă a celor 40 miliarde de dolari dezvăluie că 8,7 miliarde de dolari vor fi folosite pentru a repune stocul de arme americane (deci nu vor merge deloc în Ucraina); 3,9 miliarde de dolari pentru USEUCOM (‘biroul’ care dictează tacticile militare Kievului); 5 miliarde de dolari pentru un „lanț global de aprovizionare cu alimente” neclar, nespecificat; 6 miliarde de dolari pentru arme reale și „antrenament” către Ucraina; 9 miliarde de dolari în „asistență economică” (care va dispărea în buzunarele selectate); și 0,9 miliarde de dolari pentru refugiați.

Agențiile de risc nordamericane au retrogradat Kievul la gunoiul entităților cu împrumuturi nerambursabile, așa că marile fonduri de investiții americane renunță la Ucraina, lăsând Uniunea Europeană (UE) și statele sale membre drept singura opțiune a țării.

Puține dintre aceste țări, în afară de entitățile rusofobe precum Polonia, pot justifica propriilor populații trimiterea sumelor uriașe de ajutor direct unui stat eșuat. Deci, va reveni mașinii UE cu sediul la Bruxelles să facă suficient pentru a menține Ucraina într-o comă economică – independent de orice contribuție din partea statelor membre și a instituțiilor.

Aceste „împrumuturi”ale UE – mai ales sub formă de transporturi de arme, pot fi întotdeauna rambursate prin exporturile de grâu ale Kievului. Acest lucru se întâmplă deja la scară mică prin portul Constanța din România, unde grâul ucrainean ajunge în șlepuri peste Dunăre și este încărcat zilnic în zeci de nave de marfă. Sau, prin convoaiele de camioane rulând cu racheta arme-pentru-grâu. Cu toate acestea, grâul ucrainean va continua să hrănească vestul bogat, nu ucrainenii săraci.

Mai mult, așteptați ca NATO să prezinte în această vară o altă operațiune psihologică monstruoasă pentru a-și apăra dreptul divin (nu legal) de a intra în Marea Neagră cu nave de război pentru a escorta navele ucrainene care transportă grâu. Mass-media pro-NATO o va învârti pe măsură ce Occidentul este „salvat” de criza alimentară globală – care se întâmplă să fie cauzată direct de pachete seriale, isterice, de sancțiuni occidentale.

Polonia merge pe o anexare blândă

De fapt, NATO intensifică masiv „sprijinul” pentru Ucraina prin granița de vest cu Polonia. Acest lucru este sincron cu cele două obiective principale ale Washingtonului: în primul rând, un „război lung”, în stil insurgență, la fel ca Afganistanul în anii 1980, cu jihadiștii înlocuiți de mercenari și neo-naziști. În al doilea rând, sancțiunile instrumentalizate pentru a „slăbi” Rusia, militar și economic.

Alte obiective rămân neschimbate, dar sunt subordonate primelor două: să se asigure că democrații sunt realeși la mijlocul mandatului (asta nu se va întâmpla); irigarea complexului industrial-militar cu fonduri care sunt reciclate înapoi sub formă de mită (se întâmplă deja); și menținerea hegemoniei dolarului american prin toate mijloacele (delicat: lumea multipolară acționează împreună).

Un obiectiv cheie care este atins cu o ușurință uluitoare este distrugerea economiei germane – și, în consecință, a UE –, o mare parte din companiile supraviețuitoare urmând să fie vândute în cele din urmă intereselor nordamericane.

Să luăm, de exemplu, membrul consiliului de conducere al BMW, Milan Nedeljkovic, care a spus pentru Reuters că „industria noastră reprezintă aproximativ 37% din consumul de gaze naturale în Germania”, care se va scufunda fără aprovizionarea cu gaze rusești.

Planul Washingtonului este de a menține noul „război lungla un nivel nu prea incandescent – ​​gândiți-vă în Siria în anii 2010 – alimentat de șiruri de mercenari și prezentând escalade periodice ale NATO din partea oricui de la Polonia și piticii baltici până în Germania.

Săptămâna trecută, acel eurocrat jalnic care se dădea drept Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, a delatat jocul când a anticipat viitoarea reuniune a Consiliului Afaceri Externe al UE.

Borrell a recunoscut că „conflictul va fi lung” și „prioritatea statelor membre ale UE” în ​​Ucraina „constă în furnizarea de arme grele”.

Apoi, președintele polonez Andrzej Duda s-a întâlnit cu Zelensky la Kiev. Mulțimea de acorduri semnate de cei doi indică faptul că Varșovia intenționează să profite generos de pe urma războiului pentru a-și spori influența politico-militară, economică și culturală în vestul Ucrainei. Cetăţenilor polonezi li se va permite să fie aleşi în organele guvernamentale ucrainene şi chiar vor aspira să devină judecători constituţionali.

În practică, asta înseamnă că Kievul aproape că transferă în Polonia conducerea statului eșuat ucrainean. Varșovia nici măcar nu va trebui să trimită trupe. Numiți-o o anexare blândă.

Cilindrul cu aburi în mișcare

Așa cum este situația de pe câmpul de luptă poate fi examinată pe această harta. Comunicările interceptate de la comandamentul ucrainean dezvăluie scopul lor de a construi o apărare stratificată de la Poltava prin Dnepropetrovsk, Zaporozhia, Krivoy Rog și Nikolaev – care se întâmplă să fie un scut pentru Odesa deja fortificată. Nimic din toate acestea nu garantează succesul împotriva atacului rusesc.

Este întotdeauna important să ne amintim că Operațiunea Z a început pe 24 februarie cu aproximativ 150.000 luptători – și cu siguranță nu forțele de elită ale Rusiei. Și totuși au eliberat Mariupol și au distrus batalionul de elită neonazist Azov în doar cincizeci zile, curățând un oraș de 400.000 persoane cu victime minime.

În timp ce duceau un adevărat război la sol – nu acele bombardamente nediscriminate ale SUA din aer – într-o țară imensă împotriva unei armate mari, care se confruntă cu multiple provocări tehnice, financiare și logistice, rușii au reușit să elibereze și Hersonul, Zaporizhia și, practic, întreaga zonă. dintre „bebelușii gemeni”, republicile populare Donețk și Luhansk.

Comandantul forțelor terestre ale Rusiei, generalul Aleksandr Dvornikov, a făcut lovituri cu rachete turbo-încărcate, artilerie și rachete aeriene într-un ritm de cinci ori mai rapid decât în ​​timpul primei faze a Operațiunii Z, în timp ce ucrainenii, în general, au un nivel scăzut sau foarte scăzut de combustibil, muniție pentru artilerie, specialiști pregătiți, drone și radare.

Ceea ce generalii americani de televiziune și fotolii pur și simplu nu pot înțelege este că, în viziunea Rusiei despre acest război – pe care expertul militar Andrei Martyanov îl definește ca o „operație combinată de poliție și arme” – cele două ținte principale sunt distrugerea tuturor bunurilor militare ale inamicului, păstrând în același timp. viața propriilor soldați.

Deci, deși pierderea tancurilor nu este o mare problemă pentru Moscova, pierderea vieților este. Și asta explică acele bombardamente masive rusești; fiecare obiectiv militar trebuie distrus definitiv. Loviturile de precizie sunt cruciale.

Există o dezbatere aprinsă în rândul experților militari ruși cu privire la motivul pentru care Ministerul Apărării nu caută o victorie strategică rapidă. Ar fi putut reduce Ucraina la moloz – în stil american – în cel mai scurt timp. Asta nu se va întâmpla. Rușii preferă să avanseze încet și sigur, într-un fel de model de role. Ele avansează numai după ce soldații au supravegheat pe deplin terenul; la urma urmei sunt mine peste tot.

Modelul general este inconfundabil, indiferent de barajul de rotiri al NATO. Pierderile ucrainene devin exponențiale; până la 1.500 morți sau răniți în fiecare zi, în fiecare zi. Dacă în cazanele din Donbass sunt 50.000 de ucraineni, ei vor dispărea până la sfârșitul lunii iunie.

Ucraina trebuie să fi pierdut până la 20.000 soldați numai în Mariupol și în jurul lui. Aceasta este o înfrângere militară masivă, depășind în mare măsură Debaltsevo în 2015 și anterior Ilovaisk în 2014. Pierderile în apropiere de Izyum pot fi chiar mai mari decât în ​​Mariupol. Și acum vin înfrângerile din colțul Severodonetsk.

Vorbim aici despre cele mai bune forțe ucrainene. Nici măcar nu contează că doar 705 din armele occidentale trimise de NATO ajung vreodată pe câmpul de luptă: problema majoră este că cei mai buni soldați pleacă… pleacă… dispar și nu vor fi înlocuiți. Neonaziștii Azov, Brigada 24, Brigada 36, ​​diverse brigăzi de asalt aerian – toți au suferit pierderi de peste 60% sau au fost complet demolați.

Deci întrebarea cheie, așa cum au subliniat mai mulți experți militari ruși, nu este când Kievul va „pierde” ca punct de neîntoarcere; este câți soldați este dispusă Moscova să piardă pentru a ajunge în acest punct.

Întreaga apărare ucraineană se bazează pe artilerie. Deci, bătăliile cheie care urmează implică artileria cu rază lungă. Vor fi probleme, deoarece SUA este pe cale să livreze sisteme M270 MLRS cu muniție ghidată de precizie, capabilă să lovească ținte la o distanță de până la 70 de kilometri sau mai mult.

Rusia, însă, are o contraatac: Micul Complexul Operațional-Tactic Hermes, care folosește muniție de înaltă precizie, posibilitate de ghidare cu laser și o rază de acțiune de peste 100 de kilometri. Și pot funcționa împreună cu sistemele de apărare aeriană Pantsir, deja produse în serie.

Nava care se scufundă

Ucraina, în frontierele sale actuale, este deja un lucru din trecut. Georgy Muradov, reprezentant permanent al Crimeei pe lângă Președintele Rusiei și viceprim-ministru al guvernului Crimeei, este ferm: „Ucraina în forma în care a fost, cred, nu va mai rămâne. Aceasta este deja vechea Ucraina.”

Marea Azov a devenit acum o „mare de utilizare în comun” de către Rusia și Republica Populară Donețk (RPD), după cum a confirmat Muradov.

Mariupol va fi restaurat. Rusia are o mulțime de experiență în această afacere atât în ​​Grozny, cât și în Crimeea. Coridorul terestru Rusia-Crimeea este activat. Patru spitale din cinci din Mariupol s-au redeschis deja, iar transportul în comun a revenit, precum și trei benzinării.

Pierderea iminentă a lui Severodonețk și Lysichansk va face să sune serioase alarme la Washington și Bruxelles, pentru că asta va reprezenta începutul sfârșitului actualului regim de la Kiev. Și asta, pentru toate efectele practice – și dincolo de toată retorica înaltă a „Occidentul este cu tine” – înseamnă că jucătorii grei nu vor fi tocmai încurajați să parieze pe o navă care se scufundă.

În ceea ce privește sancțiunile, Moscova știe exact la ce să se aștepte, așa cum a detaliat ministrul Dezvoltării Economice Maxim Reshetnikov: „Rusia pleacă de la faptul că sancțiunile împotriva ei sunt o tendință de lungă durată și că pivotul către Asia, accelerarea reorientării către piețele estice, către piețele asiatice este o direcție strategică pentru Rusia. Vom depune toate eforturile pentru a ne integra în lanțurile valorice tocmai împreună cu țările asiatice, împreună cu țările arabe, împreună cu America de Sud.”

În ceea ce privește eforturile de „intimidare a Rusiei”, jucătorii ar fi înțelept să asculte sunetul hipersonic al 50 rachete Sarmat de ultimă generație, pregătite pentru luptă în această toamnă, după cum a explicat șeful Roscosmos, Dmitri Rogozin.

Întâlnirile din această săptămână de la Davos scot la lumină o altă aliniere care se formează în lupta globală între unipolar și multipolar. Rusia, copiii gemeni, Cecenia și aliați precum Bielorusia se confruntă acum cu „liderii de la Davos” – cu alte cuvinte, elita vestică combinată, cu câteva excepții precum premierul Ungariei Viktor Orban.

Zelensky va fi bine. El este protejat de forțele speciale britanice și nordamericane. Potrivit informărilor, familia locuiește într-un conac de 8 milioane de dolari în Israel. El deține o vilă de 34 milioane de dolari în Miami Beach și alta în Toscana. Ucrainenii medii au fost mințiți, jefuiți și, în multe cazuri, uciși de banda de la Kiev pe care el o conduce: oligarhi, fanatici ai serviciilor de securitate (SBU), neonaziști. Iar acei ucraineni care au mai rămas (10 milioane au fugit deja) vor fi tratați în continuare ca persoane fara importanță.

Între timp, președintele rus Vladimir „noul Hitler” Putin nu se grăbește absolut deloc să pună capăt acestei drame mai mari decât viața, care ruinează și putrezește până la măduvă occidentul deja în declin. De ce ar trebui? A încercat totul, din 2007, pe frontul „de ce nu ne putem înțelege”. Putin a fost respins total. Așa că acum este timpul să stea pe loc, să se relaxeze și să urmărească Descompunerea Occidentului.

Karen Smith din The Cradle

invictuswebmedia.com

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Poate imi explica cineva cum poate fi compatibila atitudinea “pro-Romania” cu cea “pro-Rusia”. Luand in calcul toate considerentele actuale si istorice.
    Sau articolele de genul de sus nu sunt pro-ruse ? :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button