X

Marea Britanie vrea să înarmeze Republica Moldova pentru a o proteja de ameninţarea Rusiei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Moldova ar trebui să fie „echipată la standardele NATO” pentru a se proteja împotriva amenințării unei invazii rusești, a declarat ministrul de externe Liz Truss, potrivit BBC, anunță mediafax.

Truss a spus pentru Telegraph că sunt în curs de desfășurare discuții cu aliații despre cum poate NATO să ajute națiunile mici să se apere.

Diplomatul a mai spus că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, președintele Vladimir Putin a păstrat „ambițiile de a crea o Rusie mai mare”.

„Adică, Putin a fost clar în legătură cu ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare. Și doar pentru că încercările sale de a cuceri Kievul nu au avut succes, nu înseamnă că a renunțat la aceste ambiții”, a explicat diplomatul.

Truss a declarat că discuțiile privind modernizarea apărării ucrainene pentru a descuraja viitoarele agresiuni vor acoperi și „alte state vulnerabile, cum ar fi Moldova”.

„Aș vrea să văd Moldova echipată la standardele NATO. Aceasta este o discuție pe care o avem cu aliații noștri”, a spus ministrul de externe din Marea Britanie.

Comentariile vin la doar câteva săptămâni după un discurs important în care Truss a declarat că Occidentul „trebuie să fie pregătit pentru un drum lung și să dubleze sprijinul” pentru Ucraina.

„Dacă Putin reușește, va fi o nenorocire nespus de mare în Europa și consecințe teribile în întreaga lume. Nu ne vom mai simți niciodată în siguranță”, a declarat ministrul la Londra.

Moldova, care a fost republică sovietică, se află la granița de sud-vest a Ucrainei.

Nu are graniță comună cu Rusia, dar este aproape de unele dintre regiunile ocupate în prezent de forțele rusești în sudul Ucrainei.

Republica Moldova nu vrea să intre în NATO, dar a depus cerere de aderare la Uniunea Europeană la mai puțin de două săptămâni după invadarea Ucrainei.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. Oamenii de stiinta spun ca ideea de Rai nu se potriveste cu descoperirile antropologiei moderne, deci trebuie reinterpretat totul pornind de la concluzia ca omul a evoluat din animale inferioare.
  Negresit aceasta conceptie duce la o filosofie a relativismului moral, caci, daca am fost candva altfel de fapturi, niste creaturi de felul maimutelor, atunci urmeaza sa ajungem altceva – ne indreptam catre Supraom (Yuval Harari ne-a trasat deja diagrama auto indumnezeirii luciferice in cartea “Homodeus” n.n.)
  Parerea aceasta duce si la alte idei religioase de tipul celor profesate de Teilhard de Chardin, care spunea intreaga lume evolueza spre o stare mai inalta (Dar atunci nu înseamnă că jertfa de pe cruce a fost zadarnică? Să nu fie! n.n.), ca lumea insasi este asemenea painii ce se preface intru cealalta lume, ca apoi totul sa devina Hristos. Desigur, aceasta seamana cu panteismul, o groaznica erezie – exact lucru de care are nevoie Antihrist spre a veni sa imparateasca. Oamenii se vor socoti zei, avand de fapt, o filosofie animalica.

  Parintele Serafim Rose

  “La venirea lui antihrist se va lasa asa o foamete, incat se vor epuiza cerealele”.

  Schimonahia Nila despre vremurile de pe urmă: Uite ce au mai inventat! Pruncilor să le pună pecetea lui antihrist! – Apărătorul Ortodox
  https://www.aparatorul.md/schimonahia-nila-despre-vremurile-de-pe-urma-uite-ce-au-mai-inventat-pruncilor-sa-le-puna-pecetea-lui-antihrist/

 2. Nu le pasă lor de Moldova, ci cum să anihileze Rusia care reprezintă o amenințare pentru toate “țările mari” ce fură resursele țărilor mici. Rusia este cea care le va reduce rația sau tainul țărilor care s-au învățat să mănânce pe “de-a moaca” cum se mai spune. Acesta-i miza adevărată. Și dacă ar mai îngenunchia și Rusia ca să-i prade și ei bogățiile asta i-ar face și mai fericiți.
  În orice caz războiul acesta i-a mai potolit pe alde Arafat să mai continue prigoana instituită de OMS, adică ne-a adus indirect un mare bine.
  Cine e român adevărat va ține cu România și va susține reîntregirea sau refacerea României “dodoloanțe”, deci va ști de partea cui să fie. Cu turcii n-am scos-o la capăt decât pe front la Plevna. De “neo-turcii” de azi, cei care ne “iubesc” așa de mult și ne fură prin conducătorii noștri, ce credeți că de “iubirea” lor vom putea scăpa altfel? Așadar să stăm bine și să judecăm după dreptate cu cine trebuie să “dansăm” ca să ne fie cu adevărat bine nouă ca popor român. Nu putem fi prieteni cu cei care ne fură, asta ne este clar. Cine e român sadea va înțelege aceste lucruri.

 3. Inarmarea Moldovei ar oferi un pretext ideal Rusiei neo-sovietice ca sa invadeze Basarabia. Noul imperiu pe care Putin vrea sa-l creieze, este o sinteza a imperialismului tzarist si al imperialismului iudeo-comunist stalinisto-brejnevist. Din nefericire nu exita ‘tabara ce buna’ in conflictul dintre actualele superputeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de sprijinul vostru! Nu reușim să acoperim cheltuielile necesare pentru luna martie. Doar 0,1% din cititorii noștri ne sprijină și cu greu menținem portalul online. DONAȚII