X

Mizerie șovină: Naționala României a cântat imnul “ținutului secuiesc” la meciul de hochei cu Ungaria!

De necrezut ce s-a intamplat: Naționala României a cântat imnul Ținutului Secuiesc la meciul de hochei cu Ungaria!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Naționala masculină a României, alcătuită în mare parte din hocheiști români de etnie maghiară, a evoluat în această săptămână la Campionatul Mondial, în Slovenia, iar la ultimul meci, ieri, cu Ungaria, a avut loc un moment scandalos. Înainte de partida dintre România și Ungaria (2-4), hocheiștii celor două naționale au oferit un moment incredibil.

Potrivit prosport.ro, sportivii s-au aliniat înainte de start și au cântat împreună “imnul Ținutului Secuiesc”. Așa-numitul Ținut Secuiesc este un teritoriu format din județele Covasna, Harghita și o parte din județul Mureș, județele cu cele mai mari procentaje de populație de etnie maghiară din România: Harghita (85,2%), Covasna (73,7%), Mureș (38,1%). Etnicii maghiari din Ținutul Secuiesc militează pentru o autonomie sporită față de celelalte provincii, iar autoritățile centrale, de la București, consideră că pretențiile sunt anticonstituționale și nu iau considerare niciun proiect de autonomie teritorială pe baze etnice. De asemenea, gsp.ro a scris în mai multe rânduri despre investițiile Guvernului maghiar în regiune, inclusiv la hochei sau fotbal.  Din lotul României, 3 jucători au refuzat să participe la moment și nu au stat alături de colegii lor.

Etnicii maghiari alcătuiesc în proporție covârșitoare lotul României, în timp ce campionatul național este dominat de SC Miercurea Ciuc, campioana en titre, formație din județul Harghita.

Lotul României:

Portari: Patrik Polc, Toke Zoltan, Otto Onodi.
Atacanți: Szilard Rokaly, Csanad Fodor, Mircea Constantin, Peter Balazs, Roberto Gliga, Molnar Zsombor, Daniel Tranca, Casaneanu Eduard, Albert Zagidullin, Tamas Reszeg, Yevgeni Skachkov, Rokaly Norbert
Fundași: Borisenko Pavlo, Timur Rasulov, Farkas Tamas, Yemelianenko Yevgeni, Huba Bors, Berdila Catalin, Csibi-Ferencz Robert, Kozma Zsolt.
Gazeta a încercat să ia legătura cu Edward Novak, Ministerul Sportului, dar aceasta nu a răspuns apelurilor.

Eduard Novak este el însuși reprezentant al minorității maghiare și membru UDMR. În plus, toate postările sale de pe Facebook referitoare la activitatea de ministru al Guvernului României sunt bilingve, în română și în maghiară.

Și în trecut, în 2011, s-a petrecut un episod asemănător. La un meci dintre România și Ungaria, disputat la Miercurea Ciuc, sportivii din România au cântat imnul Ungariei. Considerat cel mai bun jucător al naţionalei României de hochei în 2011, jucătorul echipei HSC Miercurea Ciuc, Tihamer Becze (21 de ani), spunea în presa maghiară, fără menajamente: „Vinerea trecută, Ţinutul Secuiesc a învins Ungaria cu 4-1. Aceasta este formularea corectă, fiindcă românii nu au, practic, nici o legătură cu naţionala de hochei, dar nici cu sportul acesta, în general. În lotul de 26, avem un ucrainean şi un jucător cu nume românesc, portarul, care este născut la Gheorgheni, şi vorbeşte bine ungureşte, mama lui fiind unguroaică”, spunea Becze.

Dupa consumarea partidei se poate presupune si ca nationala noastră de hochei a lasat meciul in favoarea adversarilor. Naționala masculină a fost învinsă ieri în ultimul său meci la Ljubljana, acolo unde au avut loc partidele contând pentru Divizia I, grupa A, al doilea eșalon valoric. România a pierdut în fața Ungariei cu 2-4 (0-2, 2-1, 0-1), această înfrângere adăugându-se peste cele cu Slovenia, 1-9, Coreea de Sud, 1-4, și Lituania, 4-5. În consecință, „tricolorii” au ocupat ultimul loc și de la anul vor evolua în al treilea eșalon valoric, Divizia I, grupa B.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Ați auzit de “RUȘINE”?
    Rușine să le fie celor care au îndrăznit să cânte imnul ținutului secuiesc în locul Imnului României, dar și mai mare ‘RUȘINE’ să le fie celor care au admis direct sau indirect așa ceva. Guvernul român numa’ guvern nu-i!

  2. Doar intr-o Colonie de ultima spetza se poate intampla asemenea sacrilegiu, in care niciunul dintre cei implicati nu va pati nimic! Pot sa bag mana in foc pt asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button