X

Românii puși să plătească despăgubiri de peste 700 de dolari/lună pentru supraviețuitorii români ai Holocaustului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Supravițuitorii români ai Holocaustului vor primi despăgubiri în valoare de până la 2.500 de șekeli (745 de dolari) pe lună pentru tot restul vieții, în urma unui acord între guvernele israelian și român, care urmează să fie semnat în următoarele zile. Potrivit estimărilor oficiale, aproximativ 15.000 de persoane vor beneficia de aceste despăgubiri.

Acordul va face, potrivit ediției de ieri a cotidianului Haaretz, ca România să recunoască documentele israeliene furnizate de Autoritatea pentru Drepturile Supraviețuitorilor Holocaustului din Ministerul Egalității Sociale, care atestă că un supraviețuitor a fost în România în timpul războiului. Negocierile asupra acordului au durat luni de zile, a spus ministerul.
Până acum, guvernul român nu recunoștea astfel de documente din Israel, așa că supraviețuitorii trebuiau să prezinte documente oficiale românești sau să le obțină din arhivele românești.

Autoritatea pentru Drepturile Supraviețuitorilor Holocaustului estimează că aproximativ 15.000 de supraviețuitori români vor fi eligibili pentru a primi alocația, care se estimează că va varia între 1.500 de șekeli (450 de dolari) și 2.500 de șekeli, în funcție de timpul petrecut de supraviețuitor în România între 1940 și 1945. Acești supraviețuitori, care sunt sau au fost cetățeni români, vor fi acum eligibili pentru plăți de la guvernul român, pe lângă plățile pe care le primesc din Israel și alte țări, precum Germania. Acordul se va aplica și celor peste 1.200 de supraviețuitori din București care au emigrat în Israel după 1 octombrie 1953 și care până acum erau eligibili doar pentru o bursă anuală.

Acordul nu include supraviețuitorii Ghetoului de la București , deoarece acesta a fost recunoscut în noiembrie anul trecut ca „ghetou deschis” de către Germania, făcând acești supraviețuitori dreptul la beneficii și plăți retroactive din partea guvernului german. Desemnarea germană a Bucureștiului a făcut ca supraviețuitorii de acolo să fie eligibili pentru o bursă lunară de 600 de euro, mai scrie cotidianul israelian.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Ca de obicei, slugoii si Iudele autohtone fac ceea ce stiu mai bine, adica sar la interval pupand poala stapanilor jidani, atunci cand vine vorba de alimentarea cu bani publici a Holocash-ului acestora!

  2. Credem că nu fac bine acceptând bani pentru suferință, căci ce plată vor mai putea lua la Judecată tot pentru aceeași suferință din moment ce au fost răsplătiți aici? Suferința pe nedrept ar trebui “păstrată” pentru a fi pusă în balanță la Marea Judecată. Deci, aparenta facere de bine poate însemna, cel puțin așa se vede de aici, lipsirea de șansa mântuirii atunci când se vor cântări toate ale noastre. Și cu aceeași suferință ar fi putut salva sufletele multor rude sau apropiați. N-am auzit ca vreun martir să primească despăgubiri materiale și apoi să rămână martir, căci avantajele materiale le exclud automat pe cele spirituale.
    Bine-ar fi să refuze despăgubirea, căci bine nu înseamnă faptul că o să ai mai mulți bani, ci “Bine” este cu adevărat atunci când suferința dată ție de Dumnezeu te va mântui. Așadar suferința nu e de vânzare, adică așa ar trebui gândit și făcut. Mai mare bogăție ca suferința nu este nici pe pământ și nici în Cer, căci suferința înseamnă Cruce, iar Crucea înseamnă MÂNTUIRE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button