X

Rusia acuză Israelul că sprijină „neonaziștii” din Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul de Externe al Rusiei a acuzat marți Israelul că îi sprijină pe „neonaziștii” din Ucraina, intensificând și mai mult disputa dintre cele două state, începută după afirmațiile ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care a spus că Adolf Hitler avea origini evreiești.

Israelul l-a criticat luni pe Lavrov, spunând că afirmația sa, făcută atunci când vorbea despre președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care este evreu, este o minciună „de neiertat” care jignește victimele Holocaustului nazist.

Liderii mai multor națiuni occidentale au denunțat comentariile lui Lavrov, iar Zelenski a acuzat Rusia că „a uitat lecțiile celui de-al Doilea Război Mondial.”

Ministerul rus de externe a precizat într-o declarație că comentariile ministrului israelian de externe Yair Lapid au fost „antiistorice” și „aratî în mare măsură de ce actualul guvern israelian susține regimul neo-nazist de la Kiev”.

Moscova a reiterat punctul de vedere al lui Lavrov conform căruia originile evreiești ale lui Zelenski nu împiedică Ucraina să fie condusă de neonazişti.

„Antisemitismul în viața de zi cu zi și în politică nu este oprit și, dimpotrivă, este alimentat (în Ucraina)”, se arată în comunicat.

În timpul interviului pentru postul italian Rete 4, Lavrov a fost întrebat cum poate Rusia să susțină că trebuie să „denazifice” Ucraina când președintele țării, Volodimir Zelenski, este evreu.

„Și ce dacă Zelensky este evreu. Acest fapt nu anulează elementele naziste din Ucraina. Cred că și Hitler avea sânge evreiesc”, a spus Lavrov.

„De multă vreme auzim poporul evreu înțelept spunând că cei mai mari antisemiți sunt evreii înșiși”, a adăugat el.

„Este o declarație de neiertat, scandaloasă, o greșeală istorică teribilă și ne așteptăm la scuze”, a declarat ministerul israelian de Externe Yair Lapid pentru site-ul de știri YNet, potrivit Reuters.

Israelul și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în urma invaziei ruse din februarie. Lapid a acuzat luna trecută Rusia că a comis crime de război în Ucraina.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Jidanii ar trebui sa isi masoare cuvintele si actiunile in relatia cu Ursul, ca sa nu aiba parte de un Holocaust mult mai cumplit decat cel din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, si anume Holocaustul nuclear!

    1. Românii vor suferi la fel de holocaust , daca nu ies din NATO, UE, OMS si nu cade guvernul, parlamentul cate doarme si presedintele si statul paralel de jidani cazari zionisti care conduc colonia România!

      Sudul , Bucurestiul tot , si bazele amerlocilor din colonia Romania vor fi holocaustizate nuclear de ursul din Russssia!

      Preotii ortodocsi români dorm in papuci si nu avertizeaza populstia cu injectarile covid = pecetea fiarei 666 cu coduri MAC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button