X

Urmează război pe teritoriul României? Iohannis a aprobat dislocarea de noi trupe NATO la noi în țară

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preș Klaus Iohannis a trimis o scrisoare prin care informează Parlamentul României că a aprobat, ca urmare a solicitărilor transmise de NATO, dislocarea unor forțe armate străine în România.

„Pe fondul situaţiei existente şi a intenţiilor Federaţiei Ruse de a-şi reafirma statutul de mare putere regională, a fost întocmit la nivelul Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SHAPE) Planul pentru operaţionalizarea ariei de responsabilitate a Comandantului Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR)” a scris Klaus Iohannis.

„În acest context, în urma analizei solicitărilor NATO, a situaţiei de securitate din regiune […] la propunerea Prim-ministrului Guvernului României, după consultarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, informez Parlamentul României că am aprobat:

– dislocarea, la nevoie, a Forţei de Răspuns a NATO cu capacitate de reacţie foarte ridicată – VJTF în scopul pregătirii şi/sau desfăşurării de operaţii militare, în anul 2022, în concordanţă cu datele de planificare transmise de NATO pentru anul în curs;

– dislocarea în Marea Neagră pentru misiuni de creştere a vigilenţei în cadrul componentei navale (eVA) a unei grupări navale din cadrul grupării permanente a NATO de luptă

– dislocarea pentru misiuni de creştere a vigilenţei în cadrul componentei aeriene (ePA) a unor aeronave aparţinând SUA, Italiei şi Germaniei, precum şi a unor elicoptere aparţinând Marii Britanii şi SUA;

– dislocarea în Marea Neagră şi la graniţa cu Ucraina a unor capabilităţi de informaţii, supraveghere şi cercetare aparţinând SUA;

– dislocarea în România a unor forţe aparţinând Franţei, în cadrul consolidării prezenţei aliate pe Flancul Estic al NATO (eFP);

– dislocarea pe teritoriul României, în contextul repoziţionării în Europa, a unor forţe aparţinând SUA în garnizoanele Buzău, Smârdan, Constanţa şi la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu” a transmis preşedintele României Parlamentului.

De asemenea „SUA a solicitat autoritătilor militare române ca un detasament constituit din două aeronave F35 cu personalul aferent să survoleze, aterizeze şi să opereze pe teritoriul României în cadrul unor misiuni în comun pentru asigurarea întăririi posturii de descurajare şi a capacităţi de apărare a spaţiului aerian al NATO” iar Klaus Iohannis a aprobat.

„Aceasta este procedura. Decizia se ia în CSAT, urmând pe urmă să intre în Comisiile de Apărare, şi apoi în Plenul Reunit pentru vot în cadrul Plenului” a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor. „Este procedura constituţională urmată de fiecare dată” a adăugat acesta.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

12 comentarii

  1. uitati-va si la comentarii. intotdeauna sa va uitati la comentarii. ceea ce vad eu este iar o #isterie pentru ca omenirea sa ingenuncheze si mai mult in fata controlului totalitarian. NU aveti de ce sa va fie frica. frica de moarte va va lua LIBERTATEA. frica de ADEVAR va va lua libertatea. veti deveni SCLAVI. de la aparitia vietii pe pamant traim intre bacterii, fungi si virusi. ne adaptam sau murim. NU trebuie sa gandesti cu frica.TBC este peste tot! ati umblat in izolete pana acum? NU pentru ca NU s-a facut campanie de infricosare. SIDA umbla LIBERA pe strazi de cand a fost “eliberata” tot de “ei” in lume. NICI ACUM NU SE STIE EXACT CUM TE CONTAMINEZI ! ei stiu, noi nu vom sti vreodata decat “oficialul” – prin sange si fluide umane, daca exista rani deschise – bull/sht. in fapt, se poate lua si din aer daca uin organism este slabit imun! de aceea trebuie sa mananci sanatos si sa stai la soare. NU TE FERI DE BOALA! FERESTE-TE DE PROSTI SI DE SCLAVIA LOR!

 1. Vestea ar trebui să ne bucure. Peste tot unde vin trupe amerikane, inclusiv ale NATO, democrația originală, drepturile omului, libertatea presei și cuvântului precum și belșugul – toate se instalează ca prin farmec. Avem exemple strălucite în Irak, Libia, Siria, Afganistan, etc.

 2. “Scandal uriaș în Senatul SUA, acolo unde Administrația Biden a fost acuzată că a împins Ucraina într-un război cu Federația Rusă.

  Senatorul republican Rand Paul a spus clar că, în opinia sa, insistența cu care SUA au cerut Ucrainei să adere la NATO a dus la invadarea acestei țări de către trupele lui Vladimir Putin.

  În fața furiei senatorilor din Congresul SUA, Casa Albă a dat înapoi, anunțând că va accepta un eventual acord între Rusia și Ucraina, care să permită acesteia din urmă să devină „o națiune nealiniată, neutră”, scrie US Today.

  Aoleu, ce avem noi aici, stimați cetățeni?! Congresul SUA acuză administrația Biden că a a împins Ucraina în război pentru că a cerut insistent aderarea țării la NATO. Cum ar veni in limbajul ultrașilor cu steguleț la profil, Congresul putinist al SUA face propagandă prorusă în Senat și spune că vinovată pentru milioanele de refugiați, de sângele vărsat și de distrugerea Ucrainei este SUA. Adică exact ce susținem unii dintre noi de la începutul războiului și ne înjură unii și alții pe a căror creier patinează musca și care halesc pe nemestecate tot ce se spune la televizor. Atunci bine. Și ce mai aflăm noi din cele de mai sus? Prin faptul că în final Casa Albă a dat înapoi în fața Congresului anunțând că va accepta un eventual acord între Rusia și Ucraina, și-a recunoscut indirect vinovăția atât pentru cauzele războiului cât și pentru faptul că Ucraina nu a încheiat până în acest moment un acord de pace cu Rusia prelungind în acest fel războiul. Moarte criminalului Putin! Trăiască eroul! Salva prostiei!”

 3. Preș JoianiSS, cârpa Ciolachiană și lințoliul CSAT-ist!
  Noapte Adâncă, România, masonii te-au jupuit, tranșat și ingropat!
  P.S. Baphomet iși freacă copitele fericit inaintea festinului cu suflete ex-ortodoxe…

 4. Pai, probabil ca asta e planul: sa impinga Romania in razboi cu Rusia. Americanii, ca de obicei, sunt niste jigodii viclene: ei stiu ca sunt departe, iar probabilitatea ca rusii sa-i atace pe ei e destul de mica; in schimb, tarile membre NATO din Europa vor fi facute zob daca se extinde conflictul in afara Ucrainei.
  Eu am de ceva vreme o banuiala despre ce vor jidanii din America sa faca: vor sa provoace un razboi intre Rusia si tarile membre NATO din Europa (intretinand financiar si logistic acest razboi) – razboi care sa se desfasoare pe teritoriul Europei. Astfel vor fi impuscati doi iepuri dintr-o data: 1-distrugerea UE si 2-extenuarea armatei Rusiei; apoi, pe acest fond al slabirii armatei Rusiei, vor sparge vastul ei teritoriu speculand toate nemultumirile populatiei si incurajand unitatile teritoriale autonome sa se proclame independente si manipuland astfel incat in noile republici autonome sa fie alese conduceri neomarxiste…; apoi, este clar cine va detine controlul asupra bogatiilor din acele republici, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button