X

Cine ar fi crezut? Onoarea numirilor la CCR salvată de AUR

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Marile partide ale României, PSD și PNL, nu mai prididesc să denunțe AUR drept formațiunea amărăștenilor fără carte, dar, ce să vezi? Fix partidul lui George Simion a salvat cît de cît onoarea desemnărilor de personalități pentru Curtea Constituțională; spunem desemnări pentru că, evident, propunerea AUR nu are nicio șansă în fața tăvălugului parlamentar al coaliției de la putere, notează Bogdan Tiberiu Iacob pentru Inpolitics. ro.

Pleacă de la CCR Daniel Morar, Mona Pivniceru și Valer Dorneanu. Cotroversați, poate, dar sigur școliți în ale Dreptului.
Le vor lua locul Bogdan Licu, propunerea PSD, cu diplomă luată la ”Spiru Haret” pe vremea cînd universitatea nu avea nici acreditare și, foarte probabil, nici măcar autorizare de funcționare, și cu o retragere rușinoasă de la doctorat pe motiv de plagiat. Și penelista Iuliana Scîntei, notar public cu masterat la SNSPA, absolventă de școli ale serviciilor, promovată în politică, se aude, de către baronul Relu Fenechiu. Ori Cristi Dănileț, propunerea USR, cel recent exclus cu un șut în fund din magistratură. Ori Péter Eckstein-Kovács, un mare apropiat al Monicăi Macovei, veșnicul candidat la orice funcții, de la senator la președinte de partid, de la consilier prezidențial la ministru, de la ales local la deputat șamd.

De departe cea mai sobră propunere aparține AUR, în persoana profesorului universitar doctor Ioan Sabău Pop, absolvent al Babeș-Bolyai în 1973, reprezentant, cîndva, al României la Curtea Internațională de Arbitraj Comercial. Considerat unul dintre cei mai importanți specialiști în drept din România, ardeleanul Pop a fost judecător timp de un sfert de secol, cadru didactic, avocat, master în Drept și Relații Internaționale, autor de cărți și s-a remarcat ca un patriot îndîrjit, adversar, ani de-a rîndul, al retrocedărilor aberante de terenuri, păduri, imobile istorice șamd. Cu asemenea background solid, e de mirare să obțină măcar avizul Comisiilor parlamentare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Ultimul Paste liber de dinainte de razboiul atomic, foamete si A Doua Venire a lui HRISTOS si spune:

    Cu o floare nu se face primavara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE