X

UE și SUA capitulează în fața lui Putin pe tema gazului pentru ruble [VIDEO]

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Editor ER: Articolul de mai jos vine de la Moon of Alabama.  În primul rând, Alexander Mercouris ne explică de ce Janet Yellen a ajuns la concluzia la care a ajuns; cum a capitulat UE în fața cererii lui Putin de a fi plătit în ruble pentru gaz și petrol; și de ce o interdicție proastă a importurilor din UE nu este, din fericire, în cărți pentru moment.

*****

VIDEO NOTE

Alexander Mercouris în videoclipul de mai jos (începând cu 34 minute) trece în revistă pozițiile schimbătoare ale UE față de energia rusă, amintindu-ne că UE a fost dispusă să interzică gazul rusesc, dar nu înainte de alegerile prezidențiale din Franța (de azi), pentru ca Macron să nu fie afectat de creșterea prețurilor la gaz. Cu toate acestea, inclusiv asta a rămas pe drum, și în general se urmează sfatul lui Yellen de a nu interzice petrolul și gazul rusesc. Și că UE, chiar și Boris Johnson cu companiile energetice din Marea Britanie, le permit companiilor lor de gaze să cumpere gaz rusesc în lire/euro, care apoi este convertit în ruble. Este o capitulare totală.

Mercouris ne reamintește că schema de gaz pentru ruble pe care a conceput-o Putin (întâi plătiți în euro, care apoi sunt convertiți în ruble prin Gazprom Bank) este EXACT CE FACE ACUM UE, fără a menționa că Putin a fost primul care a avut ideea. După cum remarcă Mercouris, toate celelalte scheme, cum ar fi importul excesiv de GNL din SUA sau din alte țări precum Qatar, s-au prăbușit. De fapt, Mercouris crede că este doar o chestiune de timp până când Putin cere (pe contracte noi) ca plata să se facă în ruble în avans. Atunci, UE ar trebui să cumpere mai întâi moneda înainte de a cumpăra gazul.

Deci, se pare că interdicția de import a energiei rusești a fost anulată, cel puțin pentru moment. Sfatul lui Yellen este luat, dar propriul ei sfat vine dintr-un punct despre nervozitatea SUA din cauza prețurilor mai mari la gaze înainte de semestrul de jumătate din noiembrie.

La 45:30, Mercouris vorbește despre decizia lui Biden de a EPUIZA rezervele strategice de petrol ale SUA pentru a menține prețurile scăzute la petrol care și-a găsit drumul spre Europa. Poate că sfatul lui Yellen este de a consolida situația UE pentru a preveni epuizarea în continuare a petrolului american. Mercouris nu este optimist, având în vedere isteria actuală, cu privire la decizia UE de a anula interdicția de import a gazelor rusești. Lucrurile se pot schimba.
ER: Suntem cu adevărat guvernați de idioți.

*****

Comisia UE, SUA supuse realității

MOON OF ALABAMA

Eu spun ceea ce este foarte evident pe 28 februarie:

Tot consumul de energie din SUA și UE va veni acum la un preț superior. Acest lucru va împinge UE și SUA într-o recesiune. Pe măsură ce Rusia va crește prețurile la exporturile mărfurilor în care are putere de piață – gaz, petrol, grâu, potasiu, titan, aluminiu, paladiu, neon etc. – creșterea inflației în întreaga lume va deveni semnificativă.

Pe 4 februarie, Rusia și China au declarat o lume multipolară în care sunt doi poli parteneri care îl vor contracara pe cel american. Intrarea Rusiei în Ucraina este o demonstrație în acest sens. De asemenea, arată că SUA nu sunt dispuse să renunțe la impulsurile lor supremaciste fără o mare luptă. Dar, în timp ce SUA și-au cheltuit banii în ultimii 20 de ani pentru a ruina Orientul Mijlociu, Rusia și China au folosit timpul pentru a se pregăti pentru conflictul mai mare. Ei au dedicat mai mult timp mental pe această temă decât SUA.

Europenii ar fi trebuit să recunoască asta, în loc să ajute SUA să-și mențină imaginea de sine a unei puteri unipolare.

Va dura ceva timp pentru ca noile realități economice să se stabilească. Probabil că vor schimba viziunea actuală asupra intereselor strategice reale ale Europei.

Recunosc că m-a amuzat să urmăresc procesul prezis mai sus prin titlurile în continuă evoluție:

Europa respinge cererea lui Putin de plăți pentru gaze naturale în ruble – 24 martie 2022, Bloomberg

(Bloomberg) — Liderii Uniunii Europene au respins cererea lui Vladimir Putin de a plăti gazul natural în ruble…


Plata UE în ruble pentru gazul rusesc ar încălca regimul de sancțiuni – document – ​​14 apr. 2022, Reuters

BRUXELLES, 14 aprilie (Reuters) – Plata pentru gazul rusesc în ruble de către cumpărătorii Uniunii Europene ar încălca regimul de sancțiuni al UE împotriva Moscovei, se arată într-o notă internă a Comisiei Europene.

UE vede o modalitate de a plăti pentru gazul rusesc fără a încălca sancțiunile – 22 apr. 2022, Reuters

BRUXELLES (Reuters) – Companiile UE ar putea să rezolve cererea Rusiei de a primi plăți de gaz în ruble fără a încălca sancțiunile dacă plătesc în euro sau dolari, care sunt apoi convertiți în moneda rusă, a anunțat vineri Comisia Europeană.

Chiar și SUA au trebuit să se supună realității:

Yellen avertizează că interzicerea europeană a energiei rusești ar putea dăuna economiilor – 21 apr. 2022, rfi / AFP

Washington (AFP) – O interdicție europeană a importurilor de petrol și gaze din Rusia ar putea avea consecințe economice nedorite, a declarat joi secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen. Principalele țări europene, inclusiv Germania, s-au confruntat cu apeluri pentru a nu mai cumpăra energie de la Rusia și de a-i lipsi economia de venituri, ca răzbunare pentru invazia sa în Ucraina, care a provocat ca peste cinci milioane de persoane să fugă.

Adresându-se reporterilor în urma unei întâlniri cu premierul ucrainean Denys Shmyhal și ministrul de finanțe Sergiy Marchenko la Washington, Yellen a spus că o astfel de interdicție ar putea provoca în cele din urmă mai mult rău decât bine.

O interdicție europeană a energiei ar crește prețurile globale ale petrolului „și, contrar intuiției, ar putea avea un impact negativ foarte mic asupra Rusiei, deoarece, deși Rusia ar putea exporta mai puțin, prețul pe care îl obține pentru exporturile sale ar crește”.

Referindu-se la o interdicție propusă, Yellen a spus: „Dacă am putea găsi o modalitate de a face asta fără a dăuna întregului glob prin prețuri mai mari la energie, ar fi ideal”.

Persoane precum Yellen și nerușinata președintă al Comisiei UE, Ursula von der Lying, sunt plătiți mult mai mult decât voi primi vreodată pentru munca mea prin donațiile cititorilor de aici (o mare mulțumire pentru aceștia!). Cu toate acestea, ei și consultanții lor foarte ignoranți, dar bine plătiți, au avut nevoie de săptămâni pentru a înțelege cele mai elementare realități bazice ale vieții.

Notă: nu aveți dreptul să primiți daruri promoționale doar pentru că pretindeți că sunteți „trezit”, sunteți profund rusofob sau puteți distinge gustul a douăzeci de vinuri diferite servite la diferite recepții din Bruxelles.

Obisnuieste-te.

Karen Smith din Europe Reloaded

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Spuneti un NU hotarit gazului si petrolului din Rusia.
    Nu va lasati pina nu va sinucideti si distrugeti toata Lumea, mai putin Rusia !!!
    Succes !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button