X

Țintă tot mai sigură pentru Putin: Bogdan Aurescu le cere americanilor să trimită mai multe trupe în România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a discutat telefonic luni cu secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, căruia i-a cerut o prezență militară americană sporită în România, potrivit unui comunicat MAE.

Cei doi au discutat despre invazia rusă în Ucraina și măsurile luate de NATO pentru apărarea țărilor din flancul estic.

Republica Moldova a fost o altă temă de discuție, având în vedere nevoia de ajutor a Chișinăului în fața valului de refugiați din Ucraina.

Tot luni, ministrul apărării Vasile Dîncu a discutat telefonic cu secretarul apărării al SUA, Lloyd J. Austin III. Cei doi oficiali au vorbit despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina şi eforturile NATO pentru întărirea posturii aliate de pe flancul estic, precum stadiul şi operaționalizarea grupului de luptă aliat din România, potrivit unui comunicat de presă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Din ce spunea dl Hartman la o televiziune, poporul roman plateste trupele occidentale stationate in Romania. BVanii rezultati din cresterea bugetului apararii la 2.5% sau 3 % merg in buna parte la costrurile de intreytinere ale trupelor nato.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button