X

Dacă va câștiga alegerile, Marine Le Pen vrea să aducă NATO mai aproape de Rusia lui Vladimir Putin și să reformeze Uniunea Europeană

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Într-o conferință de presă tumultuoasă, candidata suveranistă la Palatul Elysee, Marine Le Pen, și-a dezvăluit miercuri axele sale de politică internațională pentru Franța, printre care a evidențiat o apropiere NATO de Rusia lui Vladimir Putin și o reformă „din interior” a Uniunii Europene (UE). 

Din saloanele pline de farmec Hoche din Paris, candidata la președinția franceză a vorbit timp de o oră și jumătate în fața a circa 160 jurnaliști, mulți dintre ei din presa internațională.

Marinei Le Pen, care îl provoacă pe Emmanuel Macron pentru președinție la alegerile din 24 aprilie, i s-a reproșat adesea viziunea sa anti-UE și apropierea de Rusia lui Putin. De altfel, la finalul actului, s-a stârnit vâlvă în legătură cu evacuarea a doi activiști care au criticat apropierea sa de președintele rus.

În mijlocul unui vot care apare strâns (ultimul sondaj i-a oferit președintelui în funcție un avantaj mic de 53% față de 47% pentru rivala sa), liderul Asociației Naționale (fostul Front Național) s-a apărat împotriva criticilor de a fi pro -Putin.

„L-am întâlnit doar o dată în viața mea” (în 2017, înainte de alegerile prezidențiale din acel an), a clarificat Le Pen, care a vorbit și despre împrumutul de 8 milioane de euro acordat ei de o bancă „ceho-rusă”, cum a detaliat ea însăși.

„Nici o bancă franceză nu a acceptat să ne finanțeze (…) Am fost obligată să semnez un împrumut în străinătate”, a spus candidata, care a aprofundat faptul că condițiile sale nu sunt foarte avantajoase cu o dobândă de 6%.

Le Pen a optat pentru „o apropiere” a NATO cu Rusia după încheierea războiului din Ucraina pentru a evita o „uniune strânsă” între Moscova și China.

„Trebuie să va întrebați asupra rolului NATO după căderea Pactului de la Varșovia. De aceea, după războiul din Ucraina, voi susține o apropiere între Rusia și NATO, care în plus este și în interesul Statelor Unite”, a menționat ea.

Ea a reiterat că dorește ca Franța să renunțe la comanda integrată a NATO, ceea ce ar implica o anumită distanțare în deciziile și operațiunile Alianței.

În plus, s-a arătăt dispusă să pună capăt participării franceze la programele comune de armament, inclusiv noile avioane de luptă europene.

O Europă a națiunilor

În ceea ce privește apartenența Franței la UE, ea a asigurat că vrea să rămână în blocul comunitar, dar „reformându-l din interior”, retrăgând puterile UE pentru a le restitui statelor membre și creând „o alianță de națiuni suverane”.

„Repet, nu este planul meu să părăsesc UE, dar mulți au prevăzut un cataclism pentru Regatul Unit (după Brexit) și nu a fost deloc așa”, a insistat ea. După înfrângerea sa la alegerile prezidențiale din 2017, Le Pen a exclus o ieșire din euro, lucru pe care l-a contemplat în programul său anterior.

Ea a subliniat că intenționează să consolideze relațiile bilaterale mai mult decât pe cele multilaterale. „Macron este singurul care crede în suveranitatea europeană”, a adăugat ea.

Le Pen a abordat și relația cu Germania, considerată împreună cu Franța motorul UE.

„Nu nutresc nicio ostilitate față de națiunea germană”, a clarificat candidata, care a presupus însă că există „diferențe” strategice ireconciliabile cu Berlinul, precum viziunea ei asupra NATO sau politica energetică.

Lidera ‘extremei’ drepte franceze, căreia i se reproșează că are puțin interes pentru mediul înconjurător, a clarificat că intenționează să continue în Acordul Climatic de la Paris din 2015.

Karen Smith din Alerta Digital

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button