X

Unitatea europeană împotriva Rusiei se sparge: în timp ce retorica împotriva lui Putin crește, la fel crește și achiziția de gaze rusești

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe măsură ce retorica împotriva lui Putin crește, la fel crește și achiziția de gaze rusești. Putin, între timp, observă și râde. Predicțiile sale despre atitudinea pe care Uniunea Europeană o va menține erau mult mai reale decât cele ale politologilor care domină emisiunile de televiziune și radio care anunță tot felul de calamități pentru Rusia. Germania a spus deja că economia sa nu poate supraviețui fără dependență de gazul rusesc. De îndată ce a câștigat al patrulea scrutin consecutiv cu majoritate, Víktor Orbán și-a amintit de Bruxelles și nu tocmai în bine. De asemenea, Zelensky și Soros, cele două fețe ale aceleiași monede sinistre. Ceea ce a ajuns să arate conflictul din Ucraina este slăbiciunea extremă a acelor wc-uri multiculturale și diverse care se numesc Uniunea Europeană.

Impotența UE este clară pentru toată lumea, cu excepția mafiei media și a micilor guverne precum cel al lui Sánchez.

Asistăm la prăbușirea triumfalismului posterior Războiului Rece, la „sfârșitul istoriei” și al unilateralismului. Realitatea lovește și lovește foarte tare. Este de ajuns să observi parada palavragiilor și „experților” din mass-media occidentală care vorbesc despre nebunia lui Putin. Din moment ce nu-l înțeleg, ajung la concluzia că trebuie să fie nebun.

Occidentul, așa cum îl știam până acum, s-a terminat. În afară de confuzie, prostii, aroganță, isterie, sancțiuni, Occidentul nu mai are nimic altceva în bagajul său. Nu-i mai rămâne decât să arunce votca în WC, să interzică muzica și filmul rusesc, să schimbe numele unei băuturi sau al unei salate, să interzică prezența pisicilor rusești în competițiile internaționale, să elimine un copac rusesc dintr-un concurs virtual, să apuce iahtul unui milionar rus sau să îmbrace un tricou albastru și galben. E jalnic. Și, mai presus de toate, nu lasă un media rus să se îndoiască de oaia cu „dezinformarea” ei. Ca în timpul URSS, dar în mai prost.

Judo constă în înșelarea și folosirea puterii adversarului împotriva lui. Putin, centura neagră, a condus Occidentul la sinucidere cu judo. Care este concluzia la care se va ajunge în întreaga lume? Ce a spus Occidentul lumii întregi? El le-a spus sus și tare următoarele: „Puneți-vă banii în băncile noastre: putem să-i confiscăm. Plasează-ți valorile pe teritoriul nostru: le putem fura. Folosiți moneda noastră: o putem anula. Lasă-ți iahtul într-un port al nostru: îl putem pirata. Lăsați-vă aurul în seifurile noastre: putem pune mâna pe el.” Acesta este mesajul care va răsuna pe întreaga planetă. Aceasta este o lecție pe care lumea nu o va uita. Aceasta este o demonstrație brută și dură că „ordinea internațională bazată pe reguli” înseamnă pur și simplu că unii stabilesc regulile (pe care nu sunt obligați să le urmeze) și că ceilalți trebuie pur și simplu să le respecte. În câteva săptămâni, toți cei din lista Occidentului cu potențiale ținte din întreaga lume își vor muta activele departe de Occident. Lipsa de aprovizionare la nivel mondial și valul gigantic de inflație care afectează Europa au lăsat guvernele europene între spadă și perete.

În ceea ce privește sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, există un răspuns foarte simplu: săptămâna trecută 1.000 de metri cubi de gaz costau 1.000 dolari, astăzi costă de două ori mai mult. Săptămâna viitoare nu va fi mai ieftin, poate chiar mai scump. La fel și pentru aluminiu, potasiu, titan, grâu… Ceea ce europenii par să nu înțeleagă este că rușii folosesc rubla în interiorul țării lor, dar că prețul petrolului și gazului este moneda rusească în afara țării. Prostia europenilor este pur și simplu de necrezut: își taie gâtul și își distrug propria economie.

Rusia se uită și râde.

Într-o lună, ordinea mondială s-a schimbat total.

Traducerea Karen Smith din Alerta Digital

invictuswebmedia.com

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. mda, europa o va lua pe cocoasa, dar trebuie platit un pret pt a scapa de dependenta de rusia. Povestea asta cu neactionatul am mai vazut-o in istorie. Si atunci sunt sigur ca erau corifei ai regimului fascist, la fel cum cei de sus sunt pro-putin. Diferenta de mentalitate intre cele doua personaje nu e foarte diferita … Dar se pare ca militar totusi e o diferenta

 2. şeful statului major al armatei americane, generalul Mark Milley a afirmat că țările est-europene vor construi bazele americane şi vor plăti pentru ele. S î c !!!
  ”Şi cred că mulţi dintre aliaţii noştri europeni, în special statele baltice, Polonia sau România, sunt foarte dornici să stabilească baze permanente” pentru forţele americane, a adăugat şeful Statului Major al SUA. ”Ei le vor construi, ei vor plăti pentru ele, etc”, a precizat Mark Milley.
  DE UNDE ȘTIE ĂSTA CĂ ROMÂNIA E DORNICĂ SĂ PLĂTEASCĂ PENTRU CAZAREA LOR ÎN ROMÂNIA ?

  S-A FĂCUT REFERENDUM ÎN ROMÂNIA CA SĂ AFLE VOINȚA POPORULUI ???

  https://blacknews.ro/mark-milley-tarile-est-europene-vor-construi-bazele-americane-si-vor-plati-pentru-ele/

 3. Clasa politica a slugoilor damboviteni, dupa modelul stapanilor lor din Vest, ne-a pus in situatia de a sprijini neconditionat “Slava Ukraina”, adica a “Republicii Rotschild”, dupa cum e denumita! Doar ca acum, in urma acestui seppuku economic si social, vom ajunge rapid in situatia de a exclama: Slava falimentul, foamea si inflatia!

 4. Dar DE CE trebuie ca Europa sa nu mai cumpere gaz de la Rusia ?
  Nu mai e piata libera, nu mai e libera circulatie a marfurilor si capitalului ?
  Sau asa au ordonat unii, iar altii, imbecilizati si degenerati, executa neabatut.
  Ce e aia ”dependenta” ?
  Dar americanii nu sint dependenti de petrolul din Orientul apropiat, sau de metalele rare chiar din Rusia ?
  Doamne ce ”carnagiu va fi cind va intra in scena si China !
  Oare am capiat cu totii si nu mai distingem intre o manipulare criminala si realitate !?
  Nu-i nimic, se va termina repede !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button