X

UNGARIA | Referendumul cu privire la legea LGBTQ nu a reușit să strângă suficiente voturi pentru a fi validat

Referendumul național al premierului ungar Viktor Orban, care vizează comunitatea LGBTQ, pe care el l-a considerat ca fiind crucial în lupta sa cu privire la problema cu Uniunea Europeană, nu a reușit să strângă suficiente voturi pentru a fi validat, potrivit Bloomberg. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Referendumul inițiat de Guvern, care a coincis cu alegerile parlamentare de duminică, în care Orban a câștigat al patrulea mandat consecutiv, le-a cerut maghiarilor să voteze „nu” la cele patru întrebări de pe buletinele de vot, inclusiv dacă sunt de acord cu „procedura de promovare a schimbării de gen către minori”.

Deși peste 90% din cei prezenți la urne au votat în conformitate cu campania guvernului, mai puțin de jumătate dintre voturile alegătorilor eligibili au fost considerate valide, ceea ce a făcut ca referendumul să nu fie validat. Aproximativ 1,6 milioane de voturi, sau aproape o treime din buletinele de vot exprimate, au fost invalidate după apelul opoziției de a depune voturi de protest (vot pe DA și pe NU).

Referendumul a intensificat o bătălie cu UE pentru statul de drept în Ungaria, guvernul susținând că cest lucru a determinat UE să amâne plata a miliarde de euro ca ajutor pentru redresarea de pe urma pandemiei de COVID. UE a invocat drept motiv de îngrijorare cu privire la suspectarea unei grefe.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Sorin Ovidiu Vîntu: „Masacrul ăsta din Ucraina putea să fie regizat de Zelenski. Paiaţa asta de Zelenski le-a promis şpagă parlamentarilor României”

    Fostul afacerist Sorin Ovidiu Vîntu spune, într-un material video publicat pe pagina sa de Facebook, că România se află de partea greşită a conflictului din Ucraina şi chiar afirmă că masacrul lăsat de forţele ruseşti în vecinătatea Kievului ar putea fi o manevră de propagandă a preşedintelui Zelenski.
    Vîntu spune că, în discursul susţinut luni în Parlamentul României, preşedintele Zelenski ar fi oferit „şpagă” parlamentarilor, promiţând contracte pentru reconstrucţia Ucrainei după război.

    „Incep prin a explica ce este o lume multipolara. Din ce am spus pana acum, unii cretini au tras concluzia ca sunt rusofil. Fals, nu vreau ca Rusia sa conduca planeta, fereasca Dumnezeu. Orice imperiu care este singur la butoane va face aceleasi porcarii pe care le-au facut si le fac in continuare americanii.

    Nu, eu inteleg mai multe poluri de putere care sa se echilibreze reciproc. De exemplu avem la nivel mondial asociatia BRICS, foarte puternica organizatie. Ce inseamna BRICS? Inseamna Rusia, China, India, Brazilia si Sud-Africa. O forta de genul acesta, daca isi introduce si niste amendamente militare, se joaca cu NATO la fel cum te-ai juca cu un catelus prin casa.

    Rusia singura, intr-un razboi cu NATO ii bate de le suna apa in cap. Nu cu armele clasice, dar Rusia este o imensa putere nucleara. Deci glumitele alea ca Putin e dement, e nebun, e tampit sunt propaganda si nimic altceva.

    Suntem iarasi de partea gresita a istoriei. Am citit o remarca a cuiva care spunea ca noi incepem razboaiele cu unii si le terminam de partea celorlalti. Probabil asa se va intampla si acum. Repet, NATO si UE sunt organizatii nocive, in care noi nu avem ce cauta.

    L-am vazut pe Zelenski in Parlamentul Romaniei. Minunat baiat. Marioneta asta a promis ca le da spaga contractele pentru refacerea Ucrainei, daca ii boicotam la maxim pe rusi. Cat de penibil si jenant este? Celebrul masacru la care se face referire, ca azi doar asta am vazut, putea foarte bine sa fie regizat de Zelenski, propaganda. Nicio informatie venita de pe front nu este credibila, nici dinspre Zelenski, nici dinspre Putin, mint cu nerusinare toti. Ca asa se face in razboi.

    La ora actuala avem de-a face in Ucraina cu doua tipuri de razboi: unul pe teren si unul hollywoodian. In rolul principal, Zelenski, care aplica pentru Oscarul de anul viitor. Totul este show din partea lui Zelenski, un penibil. Iar parlamentarii romani s-au rugat de paiata asta sa vina sa vorbeasca in Parlament si el a promis ca se va purta frumos cu romanii din Ucraina.

    Ce parere am despre parlamentarii romani? Niciunul nu merita sa conduca Romania.”, a spus Sorin Ovidiu Vîntu.

    Vîntu s-a referit şi la problemele cu justiţia ale lui Traian Băsescu, despre care spune că nu este anchetat de procurorii români pentru că aceştia ar bănui că fostul preşedinte ar fi încă protejat de „americani”.

    „S-a deschis impotriva lui Basescu un dosar in rem pentru fals. In rem, adica ca si cum nu se stie cine e faptasul. Trebuia deschis dosar in personam. Toata lumea stie ca Baescu este cel care a mintit. Si nu nami pentru fals, ci si pentru uz de fals. In urma minciunilor sale a castigat un mandat de primar, doua de presedinte, si a luat si o gramada de bani. Unii dintre procurorii de acum cred ca Basescu inca mai e protejat de americani. Oameni buni, pe americani nu-i mai intereseaza de acest gunoi, nu mai face doua parale in locul lor.

    Metresa lui spunea ca ce s-ar fi intamplat daca ambulanta cu care a plecat de la Bruxelles se oprea la Moscova? Nu s-ar fi intamplat nimic, nu are nicio informatie noua care sa intereseze pe cineva.”, a adăugat Vîntu.

    https://www.romaniatv.net/sorin-ovidiu-vintu-masacrul-asta-din-ucraina-putea-sa-fie-regizat-de-zelenski-paiata-asta-de-zelenski-le-a-promis-spaga-parlamentarilor-romaniei_6384308.html

    1. BUNA ZIUA
      AM CREZUT CA UN MURITOR DE RAND CA D-L VANTU ARE CEVA IN CAP. M-AM INSELAT GROZNIC. VOI SPUNE DE 20 DE ORI TATAL NOSTRU PENTRU GRESEALA DE A CREDE CA D-L VANTU ARE UN CUVANT DE SPUS. SPUNE MULTE,DAR DEMNE RANGUL LUI ACTUAL. SA FIE SANATOS.GREU DE INTELES CUM SUPORTA HARTIA ACESTE CUVINTE,DAR DE FAPT MAGANDEAM LA VIATA COPACILOR DIN CARE S-A FABRICAT HARTIA.
      CU STIMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button