X

Alegeri în Ungaria. UDMR, deja cu pretenții în Ardeal! / „Un lucru e cert”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După ce Viktor Orban și-a proclamat victoria în alegerile parlamentare de duminică, în urma cărora obține al patrulea mandat de premier, liderul UDMR a reacționat.  Și nu oricum. Ci dând ca sigur faptul că, în următorii patru ani, „cazul maghiarilor din România și Transilvania va fi important” pentru Executivul de la Budapesta.

După ce s-a aflat că partidul lui Viktor Orban a ieșit pe primul loc la scrutinul din 3 aprilie, Kalemen Hunor a ținut să transmită felicitări Fidesz-KDNP, „pentru rezultatul alegerilor”.

„Rezultatele preliminare arată că, cu o participare ridicată de aproximativ 70 la sută, alianța de partid care a format actualul guvern a câștigat cu încredere”, a scris liderul UDMR, luni dimineață, pe Facebook.

Kelemen Hunor: Un lucru e cert: cazul maghiarilor din România și Transilvania va fi important pentru Guvernul Ungariei

Kelemen Hunor a adus și mulțumiri publice maghiarilor din România. „Mulțumesc încă o dată poporului maghiar din România care au votat și mulțumesc organizațiilor locale ale RMDSZ (UDMR) și angajaților Fundației Eurotrans pentru munca depusă în ultimele luni.

De departe cea mai sonoră parte a mesajului pe care a ținut să-l transmită Kalemen Hunor, cu referire la recentele alegeri din Ungaria, e cea de la finalul postării.

ȘI ANUME: „UN LUCRU E CERT: CAZUL MAGHIARILOR DIN ROMÂNIA ȘI TRANSILVANIA VA FI IMPORTANT PENTRU GUVERNUL UNGARIEI ÎN URMĂTORII PATRU ANI”.

Din câte s-a mai aflat, după numărarea a 94% din voturile de la recentele alegeri, alianţa Fidesz-KDNP are 53%, în timp ce coaliţia de opoziţie, formată din şase partide, are 35%.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button