X

Amânarea retragerii Ordinului Național „Steaua României” acordat lui Kelemen Hunor, o trădare la adresa României

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Deputatul AUR Dan Tanasă a calificat lipsa de reacția a statului român în ceea ce privește retragerea Ordinului Național „Steaua României” acordat lui Kelemen Hunor drept o trădare la adresa României.  Au trecut mai bine de 4 ani de la decizia Consiliului de Onoare privind retragerea acestei distincții, în contextul declarațiilor făcute de liderul UDMR cu ocazia Centenarului Marii Uniri din 2018, când a afirmat că maghiarii nu au ce sărbători. Deputatul a solicitat premierului Nicolae Ciucă să transmită un punct de vedere oficial.

Având în vedere faptul că în data de 15 noiembrie 2017 Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional ”Steaua României” a decis retragerea distincţiei acordate preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, ca urmare a faptului că într-un interviu acesta a apreciat că reprezentanţii Uniunii şi maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului, vă aducem în atenție faptul că amânarea retragerii acestei distincții constituie o tergiversare nejustificată și o insultă la adresa României subminând importanța Ordinului Național.

Deoarece, într-un interviu acordat în luna august 2017 cotidianului clujean de limba maghiară Szabadsag, în care a vorbit despre pregătirile pentru Centenarul Marii Uniri din 2018, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că reprezentanții Uniunii și maghiarii nu au ce sarbatori cu ocazia Centenarului și se teme că în lipsa realizărilor din ultimii 100 de ani, politicienii români vor recurge la „discursuri naționaliste”, Consiliul de Onoare s-a sesizat, pe bună dreptate, în vederea evaluării situației și adoptării unei decizii.

În acest context, Consiliul de Onoare al Ordinului „Steaua Romaniei” a decis pe 15 noiembrie 2017 să îi retragă această distincție liderului UDMR Kelemen Hunor, pentru „nerespectarea zilei de 1 Decembrie”, Ziua Națională a României. Hotărârea a fost luată cu cinci voturi pentru şi o abţinere, în condiţiile în care unul dintre membri a absentat.

Din aceste motive vă rog, domnule Președinte, să răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Care sunt argumentele pentru tergiversarea retragerii Ordinului Național „Steaua României” lui Kelemen Hunor, în condițiile în care decizia Consiliului de Onoare a fost transmisă acum mai bine de patru ani?
  2. Considerați potrivită atitudinea lui Kelemen Hunor, în calitate de lider al unei comunități și totodată parlamentar, actual viceprim-ministru, deținător al Ordinului Național „Steaua României”, având în vedere afirmațiile sale de la acea vreme: „Românii trebuie să accepte că noi nu vom putea și nici nu vrem să sărbătorim 2018.” Aceasta fiind o viziune menținută în mod permanent de către liderul UDMR și de către colegii săi de partid.
  3. Când se va lua o decizie în sensul retragerii Ordinului Național „Steaua României” lui Kelemen Hunor, în conformitate cu decizia Consiliului de Onoare?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button