X

TASS: Rusia pune capăt negocierilor privind tratatul de pace cu Japonia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Moscova pune capăt negocierilor cu Tokyo pe marginea tratatului de pace ca urmare a introducerii de către Japonia a restricțiilor unilaterale împotriva Rusiei în legătură cu situația din Ucraina, se afirmă într-o declarație a Ministerului rus de Externe, publicată luni.

„Având în vedere caracterul vădit neprietenos al restricțiilor unilaterale impuse de Japonia împotriva Rusiei în legătură cu situația din Ucraina, se iau următoarele măsuri: Partea rusă în condițiile actuale nu intenționează să continue negocierile cu Japonia asupra unui tratat de pace, având în vedere imposibilitatea de a discuta semnarea unui document fundamental privind relațiile bilaterale cu un stat care adoptă, în mod deschis, poziții neprietenoase şi care urmăresc să prejudicieze interesele țării noastre” – au subliniat surse din cadrul MAE rus.

După cum au subliniat sursele citate, a fost luată decizia opririi călătoriilor fără viză pentru cetățenii japonezi efectuate pe baza acordurilor privind schimburile fără viză între Insulele Kurile de Sud ale Federației Ruse și Japonia din 1991 și facilitarea deplasărilor foştilor cetăţeni japonezi din Kurilele de Sud spre fostele lor reședințe din 1999. Partea rusă se retrage, de asemenea, din dialogul cu Japonia privind stabilirea de activități economice comune în Kurilele de Sud și blochează prelungirea statutului Japoniei de partener al Organizației de Cooperare Economică a Mării Negre (OCEMN) pentru dialog sectorial.

„Întreaga responsabilitate pentru prejudiciul adus cooperării bilaterale și intereselor Japoniei în sine revine oficialului Tōkyō, care a ales în mod deliberat o cale antirusă, în locul dezvoltării unei cooperări reciproc avantajoasă și o bună vecinătate” – au subliniat sursele MAE rus.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Japonezul traditionalist “functioneaza” dupa cum intoarce cheia talmudistul babilonian care e militaristul “american”.
    Stiti cum e cu cheia… jucariile cu arc nu cele cu baterie care le pun in miscare… astia care am inbatranit stim de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button