X

Cât timp pot continua politicienii și mass-media din SUA să joace „act dublu”?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Recent, din cauza crizei din Ucraina, Washingtonul și presa nordamericană au jucat din nou un „act dublu”.  După ce în mod repetat nu au reușit să forțeze China să intre în jocul lor, au început să vorbească despre „rapoarte exclusive”, citând „funcționari nordamericani anonimi” și să fabrice multe scenarii legate de situația din Ucraina.

De exemplu, ei au susținut că Beijingul avea un anumit nivel de cunoștințe directe despre operațiunile militare ale Rusiei împotriva Ucrainei, dar au cerut Rusiei să le amâne până după Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022. În plus, ei au susținut că Rusia a cerut Chinei ajutor militar și economic și în plus au argumentat că China „și-a exprimat o oarecare deschidere pentru a oferi un astfel de ajutor Rusiei”.

Minciunile de mai sus sunt bine inventate, dar fără nicio dovadă. Cu siguranță, problema lipsei de dovezi poate fi un pic de gândire excesivă, pentru că, când trebuie Washington să furnizeze dovezi pentru a-i defăima pe alții? Nu urmează întotdeauna logica „dacă spun așa, așa trebuie să fie?” Dacă trebuie să ceri vreo „dovadă”, aceasta va arăta din nou o fiolă minusculă de pulbere albă sau va produce un videoclip cu Căștile Albe instruite să pozeze…

Global Times a aflat recent din mai multe surse că „functionari nordamericani anonimi” citați în cele două rapoarte ale New York Times care aruncau noroi în China asupra Ucrainei provin de la Consiliul Național de Securitate (NSC) de la Casa Albă. În seria recentă de dezinformare, Casa Albă și presa nordamericană au organizat în mod repetat un „act dublu” cu intenții evidente. Pe de o parte, ei trebuie să distorsioneze poziția justă a Chinei și să defăimeze China la nivel internațional, creând un impuls pentru suprimarea strategică a Chinei. Pe de altă parte, ei intenționează să creeze o ruptură între China și Rusia în încercarea de a „ucide două păsări dintr-o lovitură” și de a ușura presiunea „războiului pe două fronturi” al SUA.

Desigur, ceea ce se află în spate este hegemonia și ambiția Washingtonului. Kurt Campbell, coordonatorul politicii indo-pacific al NSC, a „a luat inițiativa” pentru a spune la sfârșitul lunii februarie că SUA își vor păstra atenția pe „regiunea indo-pacific” în ciuda crizei din Ucraina. Pentru a menține interesele proprii hegemonice ale SUA, fabricarea minciunilor a devenit un „mijloc necesar” pentru Washington.

În cuvintele ministrului cubanez de externe Bruno Rodriguez Parrilla, „SUA, ca de obicei, mint pentru a încerca să-și atingă obiectivele politice”.

Anul trecut, mai mulți „funcționari nordamericani anonimi” au spus presei că „armata chineză a respins de trei ori cererile de apeluri ale secretarului apărării al SUA”, „cercetătorii de la Institutul de Virusologie din Wuhan s-au îmbolnăvit și au solicitat îngrijiri spitalicești înainte de focarul COVID-19 dezvăluit” sau „China nu are intenția de a se angaja în discuții serioase sau de fond cu SUA”. Toate acestea s-au dovedit ulterior a fi dezinformare totală, care servește doar drept „ghiulele de tun” pentru atacarea Chinei.

Privind înapoi la trecutul său ca director CIA, fostul secretar de stat american Mike Pompeo a spus odată public: „Noi am mințit, am înșelat, am furat. Am avut cursuri întregi de pregătire”. Deci, cum minte și înșală SUA lumea? Este mai ușor pentru Washington și mass-media nordamericană să citeze „funcționari anonimi” pentru a răspândi minciuni ca „știri exclusive” impactante. Cooperarea dintre mașinile de propagandă nordamericane și serviciile diplomatice și de Informații a crescut foarte mult înșelăciunea acestor minciuni. Mai mult decât atât, sistemul de alianțe și hegemonia Statelor Unite în opinia publică se pot face ca, deși Washingtonul este un mincinos obișnuit, să poată obține o anumită aprobare și sprijin. Asta a devenit bazele pentru ca SUA să facă politică așa cum își dorește.

În timp ce mass-media nordamericană falsifică cu răutate adevărul, Washingtonul pretinde în mod deliberat că nu știe nimic. Acestea două au format, într-o oarecare măsură, un lanț integral de producție, aprovizionare și distribuție de știri false. Acest lucru este neprofesionist, imoral și iresponsabil și nu va face decât să discrediteze și mai mult SUA în fața lumii. Așa cum au subliniat unele comentarii, ori de câte ori lumea vede știri precum „funcționari anonimi au dezvăluit…” și „agențiile de informații nordamericane au afirmat…”, ar trebui să înlocuiască în mintea lor toate acele propoziții cu „Poate că mint”.

Prin urmare, deloc surprinzător, pe măsură ce Washingtonul își schimbă strategia externă în „concurența între mari puteri”, va folosi hegemonia sa în opinia publică și mass-media pentru a răspândi informații false și a lansa un „război al opiniei publice”. Desigur, putem fi siguri că un astfel de „act dublu” va eșua mai devreme sau mai târziu pe măsură ce deficitul în contul de credibilitate al SUA crește.

Chiar acum, când conflictul militar din Ucraina devine din ce în ce mai serios sub provocarea Washingtonului și când crizele energetice și ale refugiaților devin din ce în ce mai severe în Europa, campania de defăimare a SUA nu va face decât să le demaște ca inițiator. Tot mai multe persoane vor vedea adevărata față a SUA – un „imperiu al minciunilor”.

Traducerea Karen Smith din Global Times

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. Financial Times:
    „e la fel de greu de înțeles Erdogan ca și Putin. Ceea ce împărtășesc in comun este dorința lor de a-și recrea țările ca puteri mondiale.”

    Un puternic șoc geopolitic și geoeconomic este caracterizata invazia Rusiei asupra Ucrainei de către principalul comentator economic al Financial Times Martin Wolf.
    Vorbind la „NEA Weekend”, cu ocazia participării sale la Forumul Economic de la Delphi, el se referă și la aspirațiile Turciei pe noua scenă internațională, precum și la posibilele consecințe pe care le-ar putea avea mișcările lui Recep Tayyip Erdogan dacă ar urma pașii lui Vladimir Putin in ceea ce priveste Grecia.

    Întrebat care sunt aspirațiile lui Erdogan pentru rostul Turciei și dacă ar putea urma revizionismul lui Putin, Wolf notează că „este la fel de greu de înțeles Erdogan ca și Putin”. Ceea ce împărtășesc in comun este dorința lor de a-și recrea țările ca puteri mondiale.” Țări care, după cum subliniază el, aveau posesiuni mari și multe teritorii, menționând, de asemenea, că, atât în cazul Rusiei, cât și al Turciei „vecinii lor sunt fostele lor colonii”.

    O listă lungă și importantă, după cum spune el, în cazul Turciei care includea teritorii ale lumii arabe, dar și ale Europei. Potrivit lui Wolf, Putin și Erdogan sunt amândoi „revanșioniști și vor să-și restabilească vechea putere”. Acest lucru este clar. Întrebarea pentru Erdogan este ce anume vrea să cucereasca”.

    Martin Wolf subliniază, însă, că forțele lui Erdogan sunt mult mai mici decât ale lui Putin, aceasta este o țară mai mică, care nu are arma nucleara și care poate reprezenta o amenințare pentru vecinii săi, cum ar fi Grecia, dar acest lucru nu poate avea impactul global pe care Rusia îl are datorita armelor nucleare. Ca elemente comune ruso-turce, Wolf înregistrează, de asemenea, starea precară a economiilor lor. El subliniază că Erdogan nu are avantajul ca Putin să aibă rezerve de energie care să-i alimenteze economia și, prin urmare,
    avem un om care își conduce țara într-o criză economică și care are resurse limitate. „Nu știu cât de rău se va termina”, spune el, adăugând că o posibilitate este prăbușirea regimului, iar alta este încercarea de dezorientare. Jocul lui Erdogan
    În acest scenariu extrem, după cum subliniază el, Erdogan va găsi o reacție uriașă din partea aliaților săi din NATO, inclusiv a SUA. El crede că Erdogan „va fi foarte atent să procedeze cu ceva similar, oricare ar fi ambițiile sale”, menționând că un exemplu că condițiile pentru a intra în războiul sirian au fost diferite, dar el nu va face nimic altceva, deoarece nici situația sa economică nu permite acest lucru.
    Întrebat fiind dacă vede un pericol pentru Grecia, a raspuns: „Încerc să ghicesc ce va face acest om.” Dacă vrei să creezi o narațiune naționalistă, războiul poate fi o posibilitate și trebuie doar să te uiți la hartă, așa cum spune el. „Mi se pare puțin probabil”, subliniază Wolf, dar a pus un accent pe modul în care un lider autoritar care a fost la putere de mai mulți ani devine imprevizibil.

    Wolf recunoaște că Turcia profită de criza din Ucraina pentru a-și consolida relațiile cu Occidentul, devenind un actor mai puternic în NATO, dar nu primește un cec în alb. „Dacă va crea un nou conflict, inutil în umbra acestei crize, răspunsul NATO va fi terifiant. Pentru că vor să se concentreze asupra Ucrainei”, o criză „de gradul întâi”, după cum subliniază el, și divizarea de către un aliat nu este de dorit. De asemenea, el precizează că, pentru a-și spori influența în cercurile NATO și occidentale, Erdogan trebuie
    să-i susțină împotriva Rusiei, deoarece dacă „dacă va juca jocul echivocului se vor întoarce împotriva lui” puterile occidentale. Marile puteri par sa aiba „foarte putina rabdare in acest moment”. „Pentru Occident, Turcia poate fi un aliat dificil, dar nu poate deveni un inamic, nu înca in acest moment”, notează Wolf, adăugând că jocul împotriva Siriei ar fi putut fi o opțiune, dar un joc împotriva Occidentului în acest moment este „foarte periculos”.
    Șocul războiului
    Întrebat fiind cum afectează invazia rusă a Ucrainei domeniul geopolitic. „Este geopolitică și geoeconomică. Le afectează pe amândouă. Unele lucruri sunt evidente, iar altele sunt complet
    incerte, pentru că intrăm într-un nou domeniu imens de incertitudine cu privire la economia și politica globală. Suntem într-un stadiu incipient în acest sens. Nu știm cum se va încheia războiul. Nu știm daunele colaterale, care vor fi daunele. Și nu știm ce se va întâmpla în Ucraina, dar și în Rusia”, răspunde el. El caracterizează războiul ca fiind încă un șoc după pandemie, înspăimântător și mare, care urmează crizei economice care a izbucnit în 2007-2009 și s-a răspândit în zona euro în 2009-2010, începând cu Grecia. Războiul, spune el, va aduce un șoc economic uriaș că încă nu știm cum se va manifesta și este, de asemenea, un șoc geopolitic. „Nu poți separa niciodată politica de economie.”

    Acesta notează că „este primul război major al unei mari superputeri nucleare, care invadeaza o țară independentă, vecina „, o țară vecină cu NATO și UE. Wolf crede că „Rusia încearcă să-și restabilească o parte din influență din cea pe care a avut-o URSS”. După cum spune el, „războiul continuă, invadatorul este o putere nucleară și este împotriva NATO. Este ușor să ne imaginăm că războiul se răspândește. Se disperseaza accidental sau planificat. Și este posibil să avem o confruntare intre superputeri nucleare.” Potrivit lui Wolf, „suntem într-un mediu mai instabil decât în Războiul Rece.
    În Războiul Rece a existat o cale instituțională”, menționând că, spre deosebire de Uniunea Sovietică, Rusia lui Putin este un regim personalizat autoritar, în timp ce războiul ideologic care a existat în secolul 20 lipsește. URSS era instituțională. Rusia este caracterizata prin autoritarismul personal mai mult. El notează că „nu suntem încă într-un război mondial și întrebarea este dacă se va rămâne la acest stadiu sau dacă se va internationaliza într-o confruntare între Rusia și NATO care mi se pare probabilă și va avea consecințe de neconceput”.

    Ελληνορωμαϊκά!: Ειδοποιούν οι δυτικοί μήπως αιφνιδιαστικά ο Ερντογάν εισβάλει στην Ελλάδα, όπως ο Πούτιν στην Ουκρανία;
    https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/03/blog-post_87.html?m=1

  2. Nu va e rusine sa-i tot criticati pe Americani?
    Va apara bolsevicii sau Americanii?
    Mars la sfantul popa kiril slugoiul lui Putin
    Va tot urmaresc sa vad ce spuneti si vad ca santeti niste tradatori de neam
    God bless America!

      1. Toata lumea e binecuvantata de catre creator, numai ca unii au senzatia ca binecuvantarea inseamna ca ai drepturi asupra altora. Aceasta stare e specifica pradatorului. Raportat la uman, numai prostul cauta sa fie iesit din comun la modul absurd, adica sa iasa in evidenta. Asta e hrana stupiditatii: intodeauna atentia altora, indiferent prin ce mijloace

    1. Să trăiți, tov. Iuda Canadianul,
      Cele mai sincere urări de prosperitate tov. Secretar General al Partidului Comunist Canadian, Justin Castro, spre propășirea Canadei, așa cum a făcut și tatăl său Fidel Castro în Cuba.

      Țin să – ți mulțumesc în mod special pentru răspuns, articolul nu era complet fără el.
      ” Va tot urmaresc sa vad ce spuneti si vad ca santeti niste tradatori de neam”.
      Un papagal ipocrit ca tine nu are sensul ridicolului și ca un bolșevic autentic acuză pe alții de păcatele sale.
      Când ai ales să renunti la cetățenia română, să – ți ștergi trecutul cu buretele și să obții cetățenia canadiană, nu este trădare de neam, nu-i așa? Doar ubi bene, ubi patria. Știi tu, cine este fără păcat să arunce primul piatra, dar este un exemplu cam deplasat, trebuia din Capitalul de k. Marx sau opere alese de Lenin, dar din păcate nu le cunosc așa bine ca tine.
      Nu trebuie să – ți faci griji pentru noi de la așa mare distanță, nu-ți face bine la ten, însă te asigur, suntem apărați de Bolșevicii de americani împotriva rușilor, atâta timp cât nu ne folosesc ca monedă de schimb pentru alte lucruri mai valoroase și avantajoase pentru ei.
      Cred că șeful tău vrea să te implici mai mult, raportul ăla săptămânal nu mai este suficient, așa că o să – ți spun un secret.
      De când ” Let’s go Brandon” a fost ales, sunt deja mai bine de 2ani, în România nu există un ambasador american la post. Această alegere “ne umple de respect” și toți papagalii o dau cu colaborarea strategică.
      Știi, toți din UE pot pleca în State liber, România încă mai are nevoie de vize obligatorii.
      Am o mică curiozitate, cum se numește firma la care faci rapoarte, KGB de Canada?
      Pentru un nerușinat ca tine, care nici măcar simțul ridicolului nu-l are, God blead America. Și ce-i mai rău urmează să vină, dar nu-ți dai interesul să cauți și să cunoști adevărul.
      Noi ne apărăm sărăcia și neamul, tu ești doar o frunză – n vânt.
      Drumul spre iad este pavat cu intenții bune, dar a fost alegerea ta!

      1. Sa stii ca am si cetatenie ramana
        Nu pot sa inteleg cum poti adora bolsevicii
        Vezi ca numai in Europa sant 5 milioane de romani
        In orasul meu din Canada sant vreo 5 mii
        Ma bucur pentru tine ca esti asa,,patriot “
        Apropo:Ai stat si tu la coada pentru passport?
        Vezi invata limba rusa cat mai repede caci sigur nu o stii

    2. Ia lumineaza-ma la Vancouver BC de unde citesc proba ta de delir….
      CE apara americanii in Romania si cum anume? Cu jefuirea resurselor si parazitarea economiei inclusiv prin furt bugetar si aruncarea gunoaielor – chipurile armament – pe banii (citeste cu viata si sangele) romanilor?
      Cine pe cine apara?
      Esti trist ca canadian de inchei proba schizofreniei induse cu urari pentru … America!

        1. Măi române ce se crede mare și tare între străini,
          Tu ai început cu invective și batjocură la adresa celor din Țară…
          Dacă poți și vrei, fă ceva pntru frații tăi din țară….dacă nu, lasă-i în durerea lor, că nici tu nu stai pe roze acolo, printre străini…
          Mulți din cei cărora te adresezi nepotrivit, au mâncat pâinea amară a străinătății, ca și tine.
          Nu mai scuipa neamul tău, că sunt destui străini de neam care o fac, și fără tine !
          Mai bine urcă-te pe primul avion și revino la bază, cât mai poți. Curând, flăcări multe vor înconjura Țara și n-oi mai putea veni, chiar dac-ai vrea….Pace în Hristos !

          1. Ești într-o greșeală gravă, tovarășul din Canada, poate a avut odată cetățenie română dar tot alogen rămâne.
            A făcut o alegere, să suporte consecințele, genul ăsta de “populație” este mai bine pentru toți să trăiască cât mai departe de noi.
            Nu trebuie să crezi că cetățenia română înseamnă neapărat și naționalitatea română, sunt mulți care au venit în 44 pe tancurile sovietice și au rămas. Primul pas a fost să – și schimbe numele cu unele românești pentru a se ascunde mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button