X

Rușii contrazic Occidentul și se pregătesc să finalizeze invazia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

About Me (M. K. BHADRAKUMAR) - Indian Punchline

De M.  K. Bhadrakumar – După ce a degradat substanțial capacitățile militare ale Ucrainei, Rusia este gata să intensifice operațiunea specială care duce la turul victoriei. Moscova a dat semnale în această direcție.

EXCLUSIVE: Medvedev on gay rights - CNN Video

Cel mai semnificativ semnal a venit de la purtătorii de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Medvedev, care a declarat luni: „Rusia are un potențial suficient pentru a conduce operațiunea militară specială în Ucraina. Operațiunea se desfășoară în conformitate cu planul inițial și va fi finalizată la timp și în totalitate.”

După cum am scris de mai multe ori anterior, strategia militară a Rusiei este bineînțeles, contrar a ceea ce a transmis dezinformarea occidentală, și anume, că operațiunea specială a „eșuat”. Dimitri Peskov a sugerat că nu se pune problema opririi premature a operațiunii. El a vorbit în mijlocul apelurilor occidentale despre „încetarea focului”.

Peskov a dezvăluit că președintele0l Vladimir Putin a ordonat în mod expres forțelor armate să se abțină de la un atac imediat asupra orașelor, inclusiv Kiev, pentru a evita un mare număr de civili. Prin urmare, operațiunea a ținut cont de realitatea de la sol că grupurile extremiste neo-naziste au desfășurat arme în zone rezidențiale dens populate.

Acest lucru a însemnat că tactica s-a redus la „atacul cu arme moderne de înaltă precizie, lovind doar instalațiile militare și de infrastructură de informații”. În mod clar, aceasta explica și ritmul lent și intensitatea scăzută a operațiunilor presărate de acalmie în luptă și tactica de a încercui așezările mari în loc de a le ataca frontal.

Peskov a spus, acum că marile așezări au fost înconjurate, forțele militare „nu exclud” luarea orașelor ucrainene sub „controlul deplin”.

Apropo, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov, a declarat duminică: „În total, 3.736 de instalații ale infrastructurii militare ucrainene au fost dezactivate, 100 de avioane și 139 de UAV au fost distruse, precum și 1.234 de tancuri și alte vehicule blindate, 122 de sisteme de lansare multiplă de rachete, 452 de arme de artilerie de câmp și mortier, și 1.013 unități de tehnică militară specială.

Peskov a negat, desigur, rapoartele de propagandă occidentală, de asemenea negate de Beijing, că Moscova ar fi solicitat asistență militară chineză. Având în vedere că coaliția condusă de SUA de 177.194 de trupe susținute de o putere aeriană masivă a avut nevoie de patruzeci de zile pentru a cuceri Irakul în 2003, rușii au elaborat o strategie genială.

Chiar și cei mai mari detractori ai Rusiei din Occident ar admite că nivelul forțelor ruse în Ucraina este mult mai mic și, de asemenea, că armata lui Saddam Hussein a fost degradată sistematic de SUA într-o perioadă de un deceniu înainte ca invazia să aibă loc în 2003.

Din perspectiva ucraineană, partea cu adevărat grea este pe cale să înceapă. Orașul-port sudic Mariupol nu mai poate rezista. Practic, toate locurile de pompieri pe care neonaziştii le creaseră în suburbiile Mariupol au fost distruse. Forțele speciale ruse au eliminat principalele forțe ale neonaziștilor înrădăcinate în zonele rezidențiale din perimetrele orașului.

Căderea Mariupol va fi un punct de cotitură. Acesta va elibera forțele ruse pentru a merge mai departe spre orașul Zaporizhya și Dnipro, axa de pe râul Nipru care controlează accesele sudice ale Kiev. De asemenea, atacurile rusești de la Herson către Mykolayiv se pot relua în sud pentru a înconjura Odesa, bijuteria coroanei de pe coasta Mării Negre.

Între timp, mercenarii occidentali și-au făcut o idee despre ceea ce va urma în timpul atacului cu rachee de croazieră înainte de zori, duminică, la o bază militară ucraineană la mai puțin de 20 de km de granița poloneză. (Contul rus spunea că 180 de mercenari străini au fost uciși.

Purtătorul de cuvânt al MOD din Rusia, gen. Konașenkov a spus mai târziu: „Cunoaștem toate locațiile mercenarilor străini în Ucraina. Mai multe lovituri chirurgicale vor continua să fie făcute împotriva lor.” Țările occidentale, în special SUA, care s-au îmbarcat în această nenorocire de a trimite mercenari, ar putea avea îndolieli.

Este suficient să spunem că toate acestea se adaugă la o conștientizare tot mai mare în capitalele occidentale, inclusiv Washington, că operațiunea rusă nu mai poate fi zădărnicită și este destinată să-și urmeze cursul. Acest lucru este evident din ultimele remarci ale președintelui francez Emmanuel Macron la TV franceză luni:

„Europa nu poate fi în siguranță dacă nu se angajează într-un dialog cu Rusia. Aceasta este istoria noastră, geografia noastră. Prin urmare, intenționez să vorbesc cu președintele Putin în următoarele ore… Este necesar să pregătim deja condițiile pentru pace, pentru că războiul se va încheia când toată lumea se va așeza la masă și va veni timpul să stabilească cine este gata să promită ce. Prin urmare, pentru a fi pregătiți, trebuie să ne pregătim deja acum.”

Pe scurt, Macron se uită la scenariu după încheierea operațiunilor rusești „când toată lumea se așează la masă… pentru a determina cine este gata să promită ce”. În mod semnificativ, Macron vorbea la câteva ore după un apel telefonic al președintelui american Joe Biden.

Consilierul pentru securitate națională al Statelor Unite Jake Sullivan (S) și secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev

Și mai semnificativ, Bloomberg a raportat că consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a căutat un apel cu omologul său rus Nikolai Patrushev, unul dintre cei mai apropiați asociați politici ai lui Putin la Kremlin. Acesta este primul astfel de contact la nivel înalt al Washingtonului de la începutul operațiunii ruse pe 24 februarie.

Traducerea Karen Smith din Indian Punchline

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button