X

Guvernul Hoției: Prețul petrolului scade accelerat, dar benzinarii “au uitat” să scadă și nimeni nu-i controlează pentru că statul încasează accizele!

Kuwait oil price down USD 1.40 to USD 61.51 pb

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preţurile petrolului au înregistrat din nou pierderi puternice, marţi, coborând cu peste 6%, trase în jos de factori ca negocierile dintre Rusia şi Ucraina, o posibilă încetinire a cererii în China şi volumul mai mic al tranzacţiilor înainte de majorarea aşteptată a dobânzilor de către Rezerva Federală, transmite CNBC. 

În timp ce creșterea accelerată a prețului petrolului a crescut imediat prețul la pompă în România și în țările din Europa, acum, când prețul petrolului scade accelerat benzinarii “au uitat” să modifice și prețul la pompă. În România, prețul unui litru de motorină standard este peste 8 lei/litru, la fel și prețul benzinei. iar Guvernul Ciucă nu face nimic, cum n-a facut nimic nici in criza facturilor la energie, pentru ca incaseaza comisioane si accize. Asa-zisele sanctiuni aplicate pana acum nu reprezinta nici 1% din incasarile rechinilor energetici sau benzinarilor.Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 6,2%, la 96,59 dolari pe baril, după un declin de aproape 6% consemnat luni. Cotaţia petrolului Brent a coborât cu 6,6%, la 100,24 dolari pe baril, accelerând scăderea de 5,12% din ziua precedentă. În timpul tranzacţiilor, cotaţia petrolului WTI a coborât până la 93,53 dolari pe baril, iar cea a petrolului Brent la 97,44 dolari pe baril, cele mai reduse niveluri atinse după 25 februarie.

“Îngrijorările privind creşterea economică, determinată de un val de stagflaţie provocat de conflictul dintre Rusia şi Ucraina, majorarea dobânzilor de către Fed şi speranţele că pot avea loc progrese la negocierile ruso-ucrainene trag ân jos preţurile”, a declarat Jeffrey Halley, analist la Oanda. Preţurile petrolului au depăşit 100 de dolari pe baril petru prima oară în ultimii ani în ziua în care Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie şi au continuat să urce pe măsură ce conflictul s-a intensificat. Preţul petrolului WTI a atins săptămâna trecută un maxim de 130,50 dolari pe baril, iar cel al petrolului Brent a urcat la 139,26 dolari pe baril.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Intr-o Colonie de ultima spetza, condusa de slugi nevertebrate care nu se ating nici cu o floare de profitul banditesc al marilor corporatii straine, nici nu-i de mirare! Este evident faptul ca, in Romania de la inceputul anului, pretul carburantilor nu mai are nici o treaba cu pretul petrolului, iar in ritmul asta de crestere, vom ajunge in curand cu cei mai scumpi carburanti din Europa, intr-o tara cu un PIB pe cap de locuitor aflat pe ultimele locuri! Desigur ca, atat guvernantii tradatori cat si marile corporatii straine isi pot permite aceasta atitudine sfidatoare la adresa romanilor, datorita comportamentului a celor mai multi dintre ei, de “iobagi legati de pamant”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button