X

Ucraina și Rusia: oligarhi evrei în culise

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Zelensky și Putin: aparent oponenți, ambii au legături cu oligarhii evrei. 

Într-o MIȘCARE calculată pentru a estompa legăturile lor cu Rusia pe fondul creșterii mâniei anti-ruse, trei oligarhi evrei cu sediul în Rusia au trimis un mic (pentru ei) cadou de 10 milioane de dolari Ucrainei printr-o „organizație de caritate” pe care au înființat-o – după ce au fost acuzați că „ au sprijinit regimul președintelui rus Vladimir Putin”. În mod semnificativ, donația este desemnată numai pentru colegii lor evrei, nu este permisă ucrainenilor obișnuiți, fiind canalizată printr-o organizație de caritate specific evreiască.

Donația este mică pentru cei trei miliardari din spatele Genesis Philanthropy Group Mikhail Fridman, Petr Aven și German Khan – care au împreună 21 miliarde de dolari și care sunt toți evrei, nu ruși. Presa evreiască spune că este „semnificativ”, totuși, pentru că „marchează o rază de speranță între ei și Putin” în urma incursiunii militare a Rusiei în Ucraina.

Cadoul a fost probabil programat special pentru a influența birocrații „occidentali”, în timp ce aceștia determină dacă și cum să-i penalizeze pe aliații lui Putin confiscându-le bogăția. La o zi după anunțul cadoului, Uniunea Europeană i-a adăugat pe Fridman, Aven și alți miliardari și companii legate de Rusia, unele dintre ele evreiesti, pe lista sa neagră de sancțiuni.

„Prin aceste sancțiuni suplimentare, îi vizam pe toți cei care au un rol economic semnificativ în sprijinirea regimului lui Putin și beneficiază financiar de pe urma sistemului”, a declarat șeful UE pentru politică externă, Josep Borrell, într-o declarație. „Aceste sancțiuni vor expune bogăția elitei lui Putin. Cei care permit invadarea Ucrainei vor plăti un preț pentru acțiunea lor.”

Printre miliardarii care s-ar putea confrunta cu sancțiuni se numără un număr de evrei de seamă foarte bogați. Fridman și Aven, precum și Khan, apar printre cele 210 nume de ruși proeminenți pe o listă de posibile ținte pentru sancțiuni care a fost eliberată de Departamentul de Trezorerie al SUA în 2018. Numită „lista lui Putin”, numele reprezintă personalități politice de top și oligarhi care au adunat bogăție și influență sub administrarea Kremlinului de către Putin. Ei sunt văzuți ca potențiale ținte pentru sancțiuni, care i-ar împiedica să participe la comerțul global, în speranța de a-l presa pe Putin să pună capăt invaziei Ucrainei.

Potrivit Jewish Daily Forward, cel puțin 18 dintre figurile de pe „lista lui Putin” sunt oligarhi de origine evreiască, mulți dintre ei, ca și bărbații din spatele Grupului Genesis Philanthropy, au sporit donațiile către organizații de caritate evreiești.

În loc să-i ajute pe cei mai nevoiași din țările devastate de război, donațiile lor au fost doar în beneficiul evreilor: Forward afirmă că „a modelat eforturile pentru a comemora Holocaustul, de a întări identitatea evreiască și de a lupta împotriva antisemitismului. Mulți au donat, de asemenea, la Chabad, mișcarea evreiască Hasidic, în Rusia, Muzeului Evreiesc și Centrului de Toleranță din Moscova.”

Posibil cel mai cunoscut oligarh evreu rus este Roman Abramovici, care a făcut miliarde în petrol, oțel și minerit, împreună cu un grup de colegi evrei — cumpărând proprietăți de miliarde de dolari pe aproape nimic, după destrămarea afacerilor de stat după căderea Uniunii Sovietice. Proprietarul clubului de fotbal de elită Chelsea din Premier League a Angliei, ar fi donat peste 500 de milioane de dolari organizațiilor nonprofit evreiești din Israel și din întreaga lume.

Abramovici „a făcut un pas înapoi de la Chelsea” (în cuvintele atacantului) săptămâna aceasta în așteptarea sancțiunilor. Dar până acum, sancțiunile occidentale s-au concentrat asupra lui Putin, ministrului rus de externe Serghei Lavrov și instituțiilor financiare ruse – în unele cazuri punând greutăți reale rușilor de rând, în timp ce oligarhii evrei care se îngrășă pe spatele poporului rus sunt lăsați nevătămați.

Dar mania războiului este o manie de război, iar acești miliardari sunt foarte conștienți că s-ar putea vedea prinși în sancțiuni și se mișcă pentru a atenua lovitura, dacă este cazul. Ei speră că dând câteva milioane – echivalentul unui schimb de buzunar pentru noi – „organizațiilor evreiești non-profit” le va oferi o relație pozitivă și le va permite lobbyștilor lor să argumenteze guvernelor „occidentale” că ar trebui lăsați în pace.

Donația a 10 milioane de dolari anunțată de Genesis Philanthropy Group va sprijini Agenția Evreiască pentru Israel, Comitetul Comun de Distribuție, Federația Comunităților Evreiești din Ucraina și organizațiile regionale și locale ale comunității evreiești. În timpurile normale, Genesis Philanthropy Group dăruiește, de asemenea, cauzelor evreiești „principale” precum Hillel, Moishe House, Birthright și Limmud, conform site-ului său web. Organizația este probabil cea mai cunoscută pentru înființarea Premiului Genesis, un premiu anual de 1 milion de dolari, numit „Nobelul evreiesc”, acordat personalităților evreiești proeminente.

Solicitată de Agenția Telegrafică Evreiască să comenteze asupra modului în care amenințarea cu sancțiuni afectează deciziile luate de Genesis Philanthropy Group, CEO-ul organizației, Marina Yudborovsky, a lansat o declarație: „Genesis Philanthropy Group are o lungă istorie în a acorda granturi independente și de aici rezultă că tradiţie. Munca noastră este necesară acum mai mult decât oricând și vom continua să sprijinim comunitățile evreiești din întreaga lume.”

Fridman este proprietarul majoritar de control al Alfa-Bank, o importantă instituție financiară rusă pe care Statele Unite și Uniunea Europeană au pus-o săptămâna trecută sub sancțiuni, limitându-i capacitatea de a opera la nivel internațional. Fridman și un alt oligarh evreu, Oleg Deripaska, au făcut declarații în care au denunțat războiul recent.

De la stànga la dreapta, Boris Rotenberg, Gennady Timchenko și Igor Rotenberg

Alți doi oligarhi evrei cu legături cu Putin, Igor și Boris Rotenberg, au fost prinși în sancțiuni anunțate de Regatul Unit săptămâna trecută. Între timp, se pare că Abramovici „ajută” la negocierile în curs între Ucraina și Rusia.

Săptămâna trecută, Yad Vashem, „autoritatea Holocaustului” din Israel, a anunțat o donație de la Abramovici, despre care se spune că ar fi în opt cifre. Acesta va plăti pentru o clădire nouă și o „carte inscripționată cu cele 4,8 milioane de nume de victime ale Holocaustului cunoscute de muzeu”. Un canal de știri israelian a dezvăluit că câteva săptămâni mai devreme, înainte de izbucnirea luptei în Ucraina, Yad Vashem a făcut lobby în Statele Unite împotriva sancționării lui Abramovici în lumina „contribuției sale la poporul evreu”. Abramovici a negat de mult că este un aliat al lui Putin, iar reprezentanții săi au declarat săptămâna trecută ziarului The Guardian„ar fi ridicol să sugerăm că clientul nostru are vreo responsabilitate sau influență asupra comportamentului statului rus”.

Un purtător de cuvânt al „Jewish Funders Network” spune că oligarhii evrei, în ciuda faptului că au făcut câțiva pași pentru a se distanța de Rusia, nu sunt prea îngrijorați, spunând „Nu văd încă o problemă”.

***

Într-o poveste similară, iahtul Dilbar de 512 picioare construit la comandă al miliardarului rus cu sediul în Rusia, Alisher Usmanov, pe care Usmanov l-a achiziționat în 2016 pentru 600 milioane de dolari și a fost, la un moment dat, cel mai mare iaht din lume după tonaj, tocmai a fost confiscat în Germania, la două zile după ce Uniunea Europeană a anunţat planuri de sancţionare a oligarhului. Usmanov, care pretinde că este un „musulman rus născut uzbec”, deși este căsătorit cu o evreică, a ajuns în titluri în urmă cu câțiva ani, când soția sa evreică, Irina Viner, i-a prezentat lui Putin o „gimnastă ritmică” în vârstă de 18 ani.

Alina Kabaeva (are acum 38 de ani și s-a refugiat în Elveția cu copiii președintelui), o atrăgătoare jumătate rusă jumătate tătără despre care unele surse spun că a născut doi copii nerecunoscuți ai președintelui rus și de atunci a fost numită șefa Grupului Național Media al Rusiei.

***

Potrivit Eprimefeed:

Investigatorii au găsit bunuri colosale aparținând președintelui Ucrainei sărace. Zelensky imploră neobosit partenerii săi occidentali pentru diverse tipuri de ajutor material. După cum se dovedește, Zelensky însuși îi poate ajuta pe ucrainenii obișnuiți și să reînnoiască bugetul de stat, dacă alege să facă acest lucru, ceea ce nu a făcut. El ar putea transfera cu ușurință 1,2 miliarde de dolari doar dintr-unul dintre conturile sale în trezoreria publică. Contul lui Zelensky de la sucursala din Costa Rica a Dresdner Bank Lateinamerika deține această sumă în numele lui. Și a fost acumulat prin rate lunare care ajung în contul președintelui Ucrainei de la trei „filantropi”.

Acești „filantropi” sunt oligarhii ucraineni Rinat Akhmetov (de la First Union Bank și, în ciuda aspectului său neevreu, identificat ca evreu de către Agenția Telegrafică Evreiască), Viktor Pinchuk (un alt evreu, cu conturi Deutsche Bank) și, bineînțeles, Igor Kolomoisky (președintele Comunității Evreiești Unite din Ucraina, el preferă să trimită transferuri de la Banque Nationale de Paris din Geneva).

Anchetatorii au reușit să se familiarizeze nu numai cu calendarul și volumul încasărilor de numerar din contul Zelensky din Costa Rica, ci și cu unele dintre cheltuielile președintelui ucrainean. Așa că din contul său din Statele Unite au fost transferați 34 milioane de dolari pentru a cumpăra o vilă în Miami. Casa britanică de bijuterii Graff a primit aproximativ 80.000 de dolari, ceea ce pare modest în contextul cheltuielilor sale imobiliare.

Șeful echipei lui Zelensky, Andriy Yermak, evident ne-evreu, are și el o sumă importantă în aceeași bancă; contul său este acum de 56 milioane de dolari. Sume considerabile păstrează acolo și fostul prim-ministru ucrainean Iateniuk, a cărui ascendență a fost pusă la îndoială.

Cercetătorii intenționează acum să încerce să facă lumină asupra implicării guvernelor occidentale în aceste tranzacții.

Traducerea Karen Smith din The National Vanguard

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Este doar o manevra prin care acesti ‘oligarhi’ sunt pusi la adapost pentru ce va urma, mai ales ca sunt “evrei”, iar tot acest teatru este pentru fraierul de rand care va spune: “oohh, aahh, uite cum sunt acestia pedepsiti chiar daca sunt plini de bani !” Si toate astea pentru a sugera, subliminal, ca exista o “forţă” care poate face orice cu tine, indiferent de statutul pe care il ai in societate. Adica sa accepti o manevra absolut ilegala, daca este sa te iei dupa standardele de convietuire intr-o societate numita democratica. Iar fraierul de rand, cand va veni randul lui sa i se ia si bruma pe care a agonisit-o cu truda si “drepturile”, va zice: “apăi no, daca trebe… trebe, ca pana si oligarhu’ nu so putu’ opune, asa-i ?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button