X

Volodymyr Zelensky: Omul care a vândut Ucraina?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De Mike Whitney – Volodymyr Zelensky este actualul președinte al Ucrainei. El a fost ales cu o victorie zdrobitoare în 2019, cu promisiunea de a reduce tensiunile cu Rusia și de a rezolva criza din republicile separatiste din estul Ucrainei. Nu a făcut nicio încercare să se țină de cuvânt în niciuna dintre cele doua teme. Dimpotrivă, a exacerbat foarte mult criza internă a Ucrainei, provocând implacabil Rusia. Zelensky a avut numeroase oportunități de a atenua lucrurile cu Moscova și de a preveni izbucnirea ostilităților. În schimb, a înrăutățit constant lucrurile, urmând orbește directivele Washingtonului.

Zelensky a fost idolatrizat în Occident și lăudat pentru curajul său personal. Dar, în practică, nu a reușit să restabilească unitatea națională și să pună în aplicare acordul de pace crucial, care este singura cale către reconciliere. Președintelui ucrainean nu-i place așa-numitul Protocol de la Minsk și a refuzat să respecte cerințele sale de bază. Rezultatul este că războiul fratricid și încărcat din punct de vedere etnic în care Ucraina a fost scufundată în ultimii 8 ani continuă până în zilele noastre fără un sfârșit la vedere. Președintele Vladimir Putin s-a referit la încăpățânarea lui Zelensky într-un discurs recent la Kremlin. A spus:

„La evenimentul de ieri… conducerea ucraineană a declarat public că nu va respecta aceste acorduri. Nu le vor îndeplini. Ei bine, ce se mai poate spune despre asta? (Vladimir Putin)

Majoritatea nordamericanilor nu-și dau seama că refuzul lui Zelensky față de Minsk a fost picătura care a umplut paharul. Funcționarii ruși au lucrat timp de 8 ani la Minsk pentru a atinge condiții acceptabile pentru toate părțile. Apoi, în ultimul moment, Zelensky a pus sfârșit acordului cu un semn de mână. De ce? Cine i-a spus lui Zelensky să renunțe la înțelegere? Washington?

Desigur.

Și de ce a desfășurat Zelensky 60.000 de trupe de luptă în zona de dincolo de Linia de Contact (în estul Ucrainei), unde puteau lansa obuze mortale în orașele și satele etnicilor ruși care locuiau acolo? Evident, mesajul pe care acest lucru l-a transmis populației a fost că o invazie este iminentă și că ar trebui să-și părăsească imediat casele sau să se refugieze în pivnițe. Ce scop a sperat Zelensky să atingă forțând acești oameni să se refugieze în casele lor de teamă pentru viața lor? Și ce mesaj intenționa să transmită Moscovei, ai cărei lideri priveau aceste evenimente cu groază totală?

Știa oare că acțiunile sale vor declanșa alarma în Rusia, forțându-l pe Putin să-și cheme armata și să se pregătească pentru o posibilă invazie pentru a-și proteja poporul de ceea ce părea a fi o operațiune masivă de curățenie etnică?

Deci, cum sunt aceste acțiuni în concordanță cu promisiunile de campanie ale lui Zelensky de a restabili unitatea națională și de a rezolva pașnic problemele Ucrainei cu Rusia?

Nu sunt deloc consecvenți, sunt poli opuși. De fapt, Zelenskyy pare să opereze dintr-un scenariu complet diferit. De exemplu, refuzul lui complet de a aborda preocupările minime de securitate ale Rusiei. Știa Zelensky că Putin a spus în mod repetat că apartenența Ucrainei la NATO este o „linie roșie” pentru Rusia? Știați că Putin a spus același lucru iar și iar din 2014? Știați că Putin a avertizat că, dacă Ucraina ar lua măsuri pentru aderarea la NATO, Rusia va fi obligată să ia măsuri „militar-tehnice” pentru a-și asigura propria securitate? Zelensky știe că NATO este o Alianță controlată de Washington care a participat la numeroase acte de agresiune împotriva altor state suverane. Iată o scurtă listă a realizărilor NATO:

  • Distrugerea Iugoslaviei
  • Distrugerea Afganistanului
  • Distrugerea Libiei
  • Distrugerea Irakului
  • Distrugerea Siriei

Știe Zelensky că NATO este în mod deschis ostilă Rusiei și o consideră o amenințare serioasă la adresa ambițiilor sale expansioniste?

Da, el știe toate aceste lucruri. Totuși, el și-a exprimat public interesul pentru dezvoltarea armelor nucleare. Despre ce e vorba? Imaginează-ți problema ce ar însemna pentru Rusia dacă o marionetă susținută de Statele Unite, precum Zelensky ar avea rachete nucleare la îndemână. Cum credeți că ar putea afecta securitatea Rusiei? Credeți că Putin ar putea ignora un astfel de eveniment și își poate îndeplini în continuare datoria de a proteja poporul rus?

Și de ce a acceptat Zelensky să permită livrare după livrare de armament letal în Ucraina, dacă sincer căuta pacea cu Rusia? A crezut că Putin era prea prost pentru a vedea ce se întâmplă chiar sub nasul lui? Credea el că normalizează relațiile prin extinderea arsenalului, amenințăndu-și propriul popor și trecând prin orice obstacole pe care i le-a propus Washington?

Sau credea că cererile lui Putin de garanții de securitate nu erau rezonabile? Este asta? Credea că dacă pantoful era pe celălalt picior, Statele Unite ar permite Mexicului să pună baze militare, piese de artilerie și locuri de rachete de-a lungul graniței de sud a Statelor Unite? Există un președinte în istoria Statelor Unite care nu ar fi făcut ceea ce a făcut Putin? Există un președinte în istoria Statelor Unite care nu ar fi lansat o lovitură preventivă împotriva acelor arme mexicane și nu ar fi vaporizat fiecare ființă vie pe o rază de 20 de mile?

Nu, cererile lui Putin au fost pe deplin rezonabile, dar Zelenskyi oricum a ridicat din umeri. De ce?

Oare Zelensky știe că există Sectorul Dreapta, neo-naziștii, în guvern, armată și serviciile de securitate? Știe că, deși numărul lor este mic, ei sunt o forță de luat în seamă și un factor major în ura și persecuția rușilor etnici? Știe că aceste elemente de extremă dreapta participă la paradele cu torțe, își imprimă svastici sau tatuaje SS pe brațe și venerează ideologia rasială a lui Adolf Hitler? Îsi dă seama că mulți dintre acești naziști au comis acte criminale de brutalitate, precum arderea a 40 de civili în clădirea sindicatului din Odesa în 2014? Crede că programele secrete ale CIA de a înarma și antrena acești militanți de dreapta generează încredere sau crede că amintesc Moscovei de un război catastrofal în care 27 de milioane de ruși au fost exterminați de Wehrmacht-ul german?

Puteți vedea cum tot ce a făcut Zelensky a fost făcut cu intenția de a provoca Rusia?

Tot ce s-a spus despre aderarea la NATO, tot ce s-a spus despre construcția de arme nucleare, acumularea constantă de arme letale, mișcarea trupelor spre Est, refuzul aplicării Tratatului de la Minsk și respingerea cererilor de securitate ale lui Putin. Toate acestea au fost provocări deliberate. Dar de ce? De ce „momeală pentru urs?”; Asta e întrebarea?

Pentru că Washington vrea să atragă Rusia într-un război, astfel încât să-l poată demoniza și mai mult pe Putin, să izoleze Rusia, să lanseze o operațiune de contrainsurgență împotriva armatei ruse și să impună sancțiuni economice dure care provoacă daune maxime economiei ruse. Pe scurt, aceasta este strategia Washingtonului, iar Zelenskyy ajută Washingtonul să-și atingă obiectivele. Își permite să fie instrumentul Washingtonului. El își sacrifică propria țară pentru a promova interesele SUA.

Toate acestea ajută la sublinierea unui punct care nu este niciodată luat în considerare de mass-media și niciodată discutat de experții din știrile prin cablu, și anume că Ucraina va pierde războiul și Zelensky știe asta. El știe că forțele armate ucrainene nu sunt un rival pentru armata rusă. Este ca și cum un uriaș a strivit o muscă. Ucraina este musca. Publicul trebuie să audă asta, dar nu aude. În schimb, aud pălăvrăgeala despre eroicii ucraineni care luptă împotriva invadatorului rus. Dar aceasta este o prostie, o prostie periculoasă care îi încurajează pe oameni să-și sacrifice viața pentru o cauză pierdută. Rezultatul acestui conflict nu a fost niciodată pus la îndoială: Ucraina va pierde. Asta e sigur. Și, dacă citești printre rânduri, vei vedea că Rusia câștigă destul de ușor războiul; ei zdrobesc armata ucraineană în orice moment și vor continua să o zdrobească până când Ucraina se va preda. Consultați acest scurt interviu cu colonelul

Toate acestea ajută la sublinierea unui punct care nu este niciodată luat în considerare de mass-media și niciodată discutat de experții din știrile prin cablu, și anume că Ucraina va pierde războiul și Zelensky știe asta. El știe că forțele armate ucrainene nu sunt un rival pentru armata rusă. Este ca și cum un uriaș a strivit o muscă. Ucraina este musca. Publicul trebuie să audă asta, dar nu aude. În schimb, aud pălăvrăgeala despre eroicii ucraineni care luptă împotriva invadatorului rus. Dar aceasta este o prostie, o prostie periculoasă care îi încurajează pe oameni să-și sacrifice viața pentru o cauză pierdută. Rezultatul acestui conflict nu a fost niciodată pus la îndoială: Ucraina va pierde. Asta e sigur. Și, dacă citești printre rânduri, vei vedea că Rusia câștigă destul de ușor războiul; ei zdrobesc armata ucraineană în orice moment și vor continua să o zdrobească până când Ucraina se va preda.

Video Link

Consultați acest scurt interviu cu colonelul Douglas MacGregor la Tucker Carlson și veți înțelege ce se întâmplă cu adevărat:

Tucker: „Unde este războiul începând din seara asta”? (1 martie)

Colonelul McGregor: „Ei bine, în primele 5 zile, am văzut o mișcare metodică foarte lentă a forțelor ruse care intră în Ucraina… Ei s-au deplasat încet și precaut și au încercat să reducă victimele în rândul populației civile, încercând să ofere forțelor ucrainene posibilitatea de a se preda. Asta s-a terminat. Și în faza în care ne aflăm acum, forțele ruse au manevrat pentru a încercui și a înconjura forțele ucrainene rămase și a le distruge printr-o serie de lovituri masive de artilerie cu rachete, lovituri aeriene cu blindate rusești, îngustând încet dar sigur distanța și anihilând ceea ce este stânga. Deci, acesta este începutul sfârșitului rezistenței ucrainene.

Tucker: Care este obiectivul lui Putin aici?”

Colonelul McGregor: „Putin și-a propus să-și onoreze cuvântul din 2007 la Conferința de Securitate de la München, unde a spus: „Nu vom permite extinderea NATO până la un punct în care NATO ne atinge granița, în special Ucraina și Georgia. Îi vedem ca pe cai troieni pentru puterea militară a NATO și influența SUA… El a repetat acest lucru (avertisment) iar și iar și iar, în speranța că va putea evita să ia măsuri pentru a curăța efectiv estul Ucrainei de orice forță de opoziție, și să-și pună forțele într-o poziție față de NATO pentru a ne descuraja de la orice alte încercări de a influența sau de a schimba Ucraina într-o platformă pentru proiectarea puterii SUA și a Vestului în Rusia.

Acum scopul lui – de astăzi – este să pună mâna pe toată această zonă din estul Ucrainei (la est de râul Nipru) și a traversat râul unde se pregătește să intre și să cucerească în întregime acel oraș (al Kievului).

În acel moment, Putin trebuie să decidă ce vrea să mai facă. Nu cred că vrea să meargă mai departe spre vest. Dar ar vrea să știe că orice rezultă din asta ca Ucraina… este „neutru” nealiniat și, de preferință, prietenos cu Moscova. Că va accepta. Orice altceva în afară de asta, iar războiul lui a fost o pierdere de timp.” (“Colonel Douglas MacGregor with Tucker Carlson”, Rumble)

Ce putem deduce din acest scurt interviu:

  • Rusia va învinge, iar Ucraina va pierde.
  • Ucraina va fi împărțită. Putin va crea tamponul de care are nevoie pentru a asigura securitatea țării sale.
  • Oricine guvernează partea de vest a Ucrainei va fi obligat să-și declare „neutralitatea” (în scris) și să respingă orice ofertă de aderare la NATO. Dacă încalcă această promisiune, vor fi îndepărtați cu forța.

Dar iată lucrul important: toți actorii principali din acest fiasco au știut de la bun început că Ucraina nu are nicio șansă să învingă armata rusă. Aceasta a fost o concluzie de dinainte. Deci, ceea ce vrem să știm, este de ce Zelensky nu a luat măsuri pentru a evita tragedia înainte de a se desfășura?

Răspunsul la această întrebare ajută la dezvăluirea „cine este cu adevărat Zelenskyy”.

Întrebați-vă: de ce nu a negociat Zelensky cu Putin când a avut ocazia? De ce nu și-a retras cei 60.000 de soldați din est? De ce nu a oprit transporturile de arme ale Washingtonului? De ce nu a pus în aplicare Tratatul de la Minsk? De ce nu a respins oferta NATO de aderare?

În cele din urmă, de ce a fost atât de intenționat să facă lucrurile despre care știa că vor enerva Moscova și vor crește probabilitatea unui război?

Nu este greu de răspuns la aceste întrebări.

Zelenskyy a acționat la ordinele Washingtonului de la început. Noi știm. De asemenea, el a pus în aplicare agenda Washingtonului, nu a lui și cu siguranță nu a Ucrainei. Știm și asta. Dar asta nu-l scutește de responsabilitate. La urma urmei, el este un adult matur capabil să facă distincția între bine și rău. El știe ce face și știe că este greșit; mai rău decât greșit, este de neiertat. El trimite oameni să moară într-un război pe care știe că nu-l pot câștiga; el provoacă suferințe și răni incalculabile propriului popor fără niciun motiv; și – cel mai rău dintre toate – el a deschis calea pentru dizolvarea Ucrainei însăși, țara pe care a jurat să o apere. Acea țară va fi divizată în bucăți ca parte a unui acord final cu Rusia, iar Zelensky va împărți o bună parte din vină.

Cum trăiește un astfel de om cu el însuși?

Traducerea Karen Smith din The Unz Review

invictuswebmedia.com

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Să fim serioși. Adevărul despre politica actuala se va afla peste câteva zeci de ani, dar faptele vorbesc. Profețiile sunt destul de triste. Ucraina este doar inceputul. Să ne ferească Dumnezeu. Nu aș da vina pe Washington pentru dorința ucrainenilor de a face parte din Nato. Ei speră la ceva mai bun. De ruși sunt sătui, deși sunt frații lor. In anii 30 ai secolului trecut Stalin a masacrat milioane de ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button