X

Sfidare la adresa românilor: Senatul a respins legea privind impozitarea pensiilor speciale

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Senatul a respins astăzi, 14 martie, propunerea legislativă a partidului AUR privind impozitarea pensiilor speciale, care sunt mai mari decât salariul președintelui României. Anterior supunerii la vot, proiectul a primit aviz negativ de la comisiile pentru muncă, administrație publică, drepturile omului și raport negativ de la comisia pentru buget, ceea ce demonstrează încă o dată că toate partidele lucrează împotriva interesului poporului român.

George Simion a arătat că această inițiativa reprezintă singura cale pentru a impozita pensiile speciale, care nu încalcă dispozițiile constituționale, având în vedere că de-a lungul timpului s-a vehiculat ideea că aceste pensii nu pot fi anulate din cauza componentei de contributivitate.

Proiectul AUR pentru a tăia pensiile nesimțite vine pentru întreaga societatea românească ca o propunere de unitate și de concordie. Prea mult ne-am acuzat ca unii pe alții că militarii nu merită pensii speciale deși sunt pensii de serviciu, că magistrații nu trebuie să beneficieze de aceste drepturi pentru că nu au contribuit. Nicio pensie din Romania sa nu fie mai mare decât salariul șefului statului. Pe lângă primari, se aplică tuturor care au pensii nejustificat de mari chiar dacă nu au contribuit la sistemul de pensii”, a declarat George Simion.

La rândul său, Senatoarea Rodica Boacă a subliniat că pensiile speciale reprezintă o sfidare la adresa societății:

Putem avea legi care restrâng drepturi și libertăți fundamentale, dar nu putem avea legi care în baza solidarității consfințite prin Constituție, fac dreptate pensionarilor. Pensiile speciale reprezintă o sfidare, clasa politică și-a asigurat obediența unor sectoare pe care le-a privilegiat”.

Ce prevede propunerea AUR privind impozitarea pensiilor speciale?

Proiectul prevede modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal prin introducerea „impozitului de solidaritate” pentru pensiile speciale. Măsura presupune taxarea indemnizației suplimentare plătită de la bugetul de stat, care nu respectă principiul contributivității la fondurile de asigurări sociale.

Datele transmise de Casa Națională de Pensii Publice arată că, pentru un număr de 9.527 beneficiari de pensii de serviciu în plată la sfârșitul lunii iunie 2020, din total sume cuvenite în cuantum de 116.698.823 lei, partea suportată din bugetul de  asigurări sociale  de stat, bazată pe contributivitate, reprezintă 19.722.101 lei (aproximativ 16,9 % din total sume), în timp ce partea suportată din bugetul de stat, fără contributivitate, se ridică la valoarea de 96.976.721 lei (aproximativ  83,1 % din total sume). Având în vedere că fostul Ministrul al Muncii, Raluca Turcan, a subliniat că pensiile speciale nu pot fi anulate pentru că acestea „au o componentă de contributivitate”, inițiativa AUR oferă o soluție care respectă acest principiu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Eu nici nu ma asteptam sa treaca aceasta lege nici nu ma luat prin surprindere ei ignora poporul roman cu o nesimntire enorma si -si bat joc de aceasta tara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button