X

Premierul Poloniei solicită crearea unui fond pentru reconstrucția Ucrainei din activele ruse confiscate în Occident

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a propus luni, la Varşovia, ca activele statului şi ale oligarhilor ruşi îngheţate în Occident să fie confiscate definitiv şi destinate unui fond pentru reconstrucţia Ucrainei, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Agresorul brutal care a atacat o ţară trebuie să plătească preţul cel mai ridicat care poate fi impus în democraţie şi în cadrul coexistenţei paşnice a naţiunilor”, a declarat Morawiecki, la finalul unei întâlniri cu omologii săi lituanian, Ingrida Simonyte, şi ucrainean, Denis Şmîgal.

El a făcut apel la comunitatea internaţională să le dea ucrainenilor „o speranţă de reconstrucţie, speranţa unui viitor” care trebuie să se bazeze „pe un mare fond format din activele ruse” confiscate.

„Îngheţaţi complet activele statului rus, confiscaţi-le. Îngheţaţi activele oligarhilor ruşi, mari şi mici, oameni de afaceri şi politicieni. Ele trebuie să le servească oamenilor, victimelor dezarmate ale regimului Putin. Trebuie ca ele să fie folosite la reconstrucţia statului care îşi apără eroic independenţa şi suveranitatea”, a spus Morawiecki.

Ingrida Simonyte şi Denis Şmîgal s-au pronunţat şi ei în favoarea întăririi sancţiunilor.

Denis Şmîgal, care a calificat Rusia drept „stat terorist”, a reînnoit apelul ucrainean la instaurarea unei zone de excludere aeriană deasupra ţării sale „pentru a salva mii de vieţi ale ucrainenilor (…) de bombardamentele aeriene” ruse.

Această solicitare a fost deja respinsă de ţările occidentale, care estimează că măsura ar putea fi considerată un act de război.

Premierul ucrainean le-a mulţumit partenerilor săi pentru sprijinul arătat aspiraţiei ţării sale de a adera la Uniunea Europeană. „Ucrainenii vor să vadă perspectiva aderării ţării lor la UE”, a spus el.

Premierul lituanian, care a estimat că „impactul complet al sancţiunilor va fi simţit după un anumit timp”, a afirmat că aceste măsuri ar trebui să vizeze şi Belarus, pentru că această ţară „şi-a pus la dispoziţie teritoriul pentru această invadare demnă de dispreţ a Ucrainei”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. În baza cărui act normativ international au fost confiscate aceste active? În ce constă legalitatea unor sancțiuni unilaterale dacă ele nu sunt acordate și votate în cadrul ONU? Ceea ce eu văd este că niște lătrăi în slujba GloboCap sancționează o țară încălcând astfel orice lege internațională. Și se mai miră dacă rușii disperați o iau pe arătură și dau cu bombe nucleare după aia. E la fel de legal un război nuclear pe cât sunt confiscările de active și sancțiunile puse Russiei. Care e diferența?

  2. Hopaa!! Pai oligarhii aia “rusi” sunt in mare majoritate “evrei”. Nu se mai aplica regula aia ca daca te iei de un evreu inseamna ca esti antisemit ?? :))) Si pe ce considerente aplici confiscarea unor bunuri si dizolvarea unor afaceri care intretin zeci de mii de familii ?
    Pentru faptul ca… oligarhii… vorbesc, intamplator, aceeasi limba cu Putin, adica rusa ? :)
    In esenta scopul este falimentarea, colapsul economic, confiscarea bunurilor si mijloacelor de trai la nivel mondial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button