X

Guvernul rus anunță un mandat de arestare împotriva miliardarului George Soros, principalul promotor al conflictului din Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul rus a anunțat un mandat de arestare împotriva miliardarului George Soros, pe care îl consideră responsabil pentru sprijinirea „loviturii fasciste din Ucraina, alături de principalii directori ai fundației sale”. 

Guvernul rus susține că Soros a avut întâlniri ample cu aproape toți actorii implicați în evenimentele din Piața Maidan, situată în centrul Kievului, printre care s-au numărat și miniștrii ucraineni ai Afacerilor Externe, Justiției, Sănătății și Educației, precum și ambasadorul Statelor Unite în Ucraina, Geoffrey R. Pyatt (foto), și directorul USAID”. Scopul a fost de a minimaliza și de a contracara influența Rusiei și legăturile culturale Moscova-Kiev cu o abordare de a impune un pachet de măsuri neoliberale.

„În acest fel, s-ar deschide posibilitatea dezvoltării unei piețe globale în care debilitatea regiunilor să permită supremația afacerilor fără obstacole guvernamentale’, subliniază sursele de la Kremlin.

Pentru a atinge aceste obiective, persoane precum Soros își desfășoară majoritatea strategiilor de presiune prin intermediul fundației personale, Open Society Foundations (OSF), care este alcătuită dintr-o rețea de relații, companii, fonduri speculative, ONG-uri și alte entități care, datorită informațiilor privilegiate, bani și contacte, acestea ajută în special la atingerea oricăruia dintre obiectivele sale.

Aceștia sunt persoane și rețele care operează întotdeauna în ceea ce se numește o zonă gri în Inteligență.

Cunoscut drept „cel mai mare finanțator al secolului”, George Soros, 91 de ani, de origine evreu ungur și naționalitate americană, a fost pionier în crearea așa-numitelor „fonduri speculative”. O mare parte din succesul său se datorează faptului că se mișcă ca un pește în apă în ceea ce se numește „zona gri”, unde lacunele legale naționale și internaționale sunt teren propice pentru a-și atinge obiectivele.

„Acest tip de practici ilegale i-au permis lui George Soros să profite cu prețul scufundării lirei sterline (Bank of England), fără ca aceste acțiuni să aibă un răspuns legal din cauza lipsei de reglementare”, explică aceștia.

O acțiune care s-a repetat în 1992 în Italia, într-o operațiune foarte asemănătoare, care i-a scufundat economia.

Potrivit raportului, majoritatea strategiilor pe care Soros le implementează în „zona gri” provin de la fundația sa personală, Open Society Foundations (OSF), „care alcătuiește o rețea de relații, companii, fonduri speculative, ONG-uri și alte entități care, datorită informațiilor, banilor și contactelor privilegiate, ajută în special la atingerea oricăruia dintre obiectivele lor”.

Aceste tipuri de instituții permit sosirea ajutorului umanitar și lupta pentru diferite cauze și drepturi sociale în lume, dar le permit și persoanelor mai puțin filantropice să acționeze sub masca acestor entități să atingă obiective foarte diferite de cele pe care le promovează.

Premierul țării sale natale, Ungaria, Viktor Orban, dă asigurări că ONG-urile finanțate de Soros funcționează „ca o mafie”.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a descris Open Society Foundations (din care s-a născut structura ONG-urilor lui Soros) drept „grupuri indezirabile”; a interzis cetățenilor ruși și persoanelor juridice să participe la activitățile promovate de magnat.

Unii analiști au atras atenția asupra pericolului acestei „zone gri”, „un spațiu de risc în care au loc strategii și manevre de hărțuire care sunt între război și pace și care se produc fără nicio modificare a relațiilor diplomatice”.

În ea nu mai operează numai state, „ci și entități private cu diferite obiective geopolitice și geoeconomice, a căror strategie este de a destabiliza națiunile prin instrumente tipice de hărțuire precum dezinformarea, manipularea, atacurile cibernetice, spionajul cibernetic, sau patronajul unor false cauze radicale prefabricate, al căror scopul este de a fracționa orașe și comunități întregi prin haos și consecințele teribile pe care acest lucru le provoacă în societate (ura, mobilizarea, tentativele de violență)”.

Pentru aceasta, nu există un singur tip de hărțuire, ci mai degrabă are loc într-o manieră comună și coordonată. Vorbim de hărțuire informațională, economică și „non-violentă”.

HĂRȚUIRE INFORMATIVĂ, GENERAREA UNUI DISCURS

Definit ca ansamblul de tactici care operează în zona gri și care au ca scop destabilizarea unui stat sau crearea unei situații favorabile intereselor sale prin informare.

„Strategia trece prin hărțuirea, întoxicarea, orbirea și alterarea percepției societății civile cu privire la problemele determinante pentru o națiune prin tratarea prealabilă a informațiilor care îi sunt transmise prin diferite canale, discursuri toxice sau patronajul unor false cauze prefabricate cu tendinţă radicală. În acest sens s-ar încadra de asemenea distrugerea, alterarea sau manipularea proceselor bazate pe informații, rețele de calculatoare, rețele mobile și internet pentru a accesa, manipula sau filtra materiale private sau clasificate de altă natură”, subliniază aceștia.

Pentru aceasta se folosesc „mediile prietenoase”, care împărtășesc aceleași interese și sunt capabile să plaseze un discurs credibil care este „cumpărat” de un curent politic și de un sector al societății.

HĂRȚUIRE NON-VIOLENTĂ

În acest context, unii analiști de informații definesc „hărțuirea non-violentă și/sau filantropia falsă” drept acțiuni mascate prin tactici concepute inițial pentru a stimula activismul societății civile împotriva actelor care sunt percepute ca antidemocratice de ale puterii politice.

Ei inclusiv vor prefabrica o cauză, vor prezice sau accelera probleme de diferite feluri în mai multe state pentru a le fractura și a crea contextul ex novo, pentru a folosi tactici destabilizatoare ale lui Gene Sharp (legat direct de George Soros prin revoluțiile de culoare, USAID și alte instituții).

Acestea sunt adesea tactici nedetectabile care le permit să-și atingă scopurile în timp ce fac ravagii.

Asemenea tactici au fost folosite în 15M, în Uganda, în primăverile arabe și, se pare, în Ucraina.

HĂRȚUIRE ECONOMICĂ

Este set de tactici care operează în cadrul „zonei gri” și care urmăresc însușirea bogăției prin tehnici ilegitime precum manipularea sau speculația prin intermediul pieței de instrumente derivate, schimb valutar forward sau fonduri speculative (printre altele).

„Obiectivul este de a efectua atacuri ostile camuflate sau de a manipula sistemul macroeconomic al unei țări (sau mai multor), companiile sale strategice sau rețelele sale, fie computere sau mobile”, spun ei.

În acest moment, destabilizarea politică ar trebui punctată ca un instrument de amenințare a independenței cu repercusiuni economice de tot felul.

Soros și rețeaua sa ghidează destabilizarea prin societatea civilă, mass-media și instituții prin injectarea de fonduri în ele și astfel activând sau dezactivând crize economice care îi permit să activeze, la rândul său și după caz, mecanismul său de cumpărare și vânzare de acțiuni la companii care câștigă uriașe profituri.

Este hărțuire economică, deoarece scopul final are drept rezultat beneficii și putere atât pentru el, cât și pentru partenerii care îl însoțesc.

Traducerea Karen Smith din Alerta Digital

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Mortăciunea iadului, de 15 ani vă rupeți ..șele ca să provocați Ursul la război. Acum ați reușit, cornoraților reptile ce sunteți !!!!
    Ați reușit să învrăjbiți frați de limbă și de credința ortodoxă; să se bată intre ei și unul să amenințe și alte neamuri ortodoxe. Vă arde liturghia orotdoxă și de asta luptați cu toate coarnele împotriva ortodoxiei.
    Să vă dea Hristos ce meritați încă de la răzvrătirea șefului vostru ! Amin !

    1. limba o fi identica.. DAR ukrainienii că și rușii..nu sunt toți Ortodocși. cam 30% restul eretici (catolici, protestanti) și/sau păgâni (new age-isti, nazi/banderisti).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button