X

Război în Ucraina – Erdogan declară falimentul ONU

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan consideră că invazia rusă în Ucraina a evidenţiat ”falimentul” sistemului Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), întrucât această organizaţie nu a reuşit să prevină războiul, şi a cerut o reformă a ei prin care să fie anulat dreptul de veto al celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate, relatează vineri agenţia EFE, potrivit Agerpres.

”Când o tabără în conflict este unul dintre membrii permanenţi cu drept de veto, capacitatea Consiliului de Securitate (al ONU) de a se impune este nulă: sistemul se declară în faliment”, a spus Erdogan în discursul său de deschidere a Forumului Diplomatic de la Antalya, o reuniune internaţională desfăşurată în acest oraş de pe coasta mediteraneană a Turciei.

”Dat fiind că deciziile Adunării Generale a ONU nu sunt constrângătoare, nu a fost luată nicio măsură pentru a pune capăt luptelor” în Ucraina, a continuat preşedintele turc. El a insistat că, aşa cum încă funcţionează sistemul ONU creat în perioada postbelică, o singură ţară poate contracara voinţa tuturor celorlalte prin dreptul de veto pe care-l au în Consiliul de Securitate SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi China.

Turcia, membră a NATO, a ales o poziţie neutră în războiul ruso-ucrainean şi încearcă să acţioneze ca mediator, găzduind joi o întâlnire între miniştrii de externe Serghei Lavrov şi Dmitro Kuleba, care s-a încheiat însă fără progrese.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Erdogan si Turcia nu vor merge cu nato si cu politica de agresiune a sua, pentru ca sunt o tara predominant musulmana care are o intelepciune a ei. Turcii stiu ce e comertul, iar comertul inseamna bunastarea tuturor

    1. Stai linistit, ca Erdogan nu este altceva decat un pion ascuns al Ocultei, care tocmai pt a nu da de banuit face multe jocuri care par contra NATO si a Vestului, dar cand va veni vremea pt a-si indeplini misiunea, se va “autodetona”, aducandu-si poporul la o lupta inegala in fatza Rusiei si ducandu-l astfel spre extinctie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button