X

Nezavisimaya Gazeta: Pierderile armatei ruse în Ucraina, similare cu războaiele din Afganistan și Cecenia. ”Îți îngheață sângele în vene când vezi câți militari ne-au murit”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ziarul rus Nezavisimaya Gazeta, una dintre puținele publicații centrale în care mai apar poziții contrare Kremlinului, a publicat o analiză dură a războiului pornit de Vladimir Putin în Ucraina. Analiza pleacă de la numărul oficial de soldați ruși uciși în Ucraina – 498 de decese recunoscute pe 2 martie de Ministerul Apărării de la Moscova, și arată că este o pierdere uriașă pentru armata rusă, comparabilă cu dezastrele militare din Afganistan (anii 80) și primul război din Cecenia (1996).

Pentru Rusia, războiul din Afganistan este încă o traumă colectivă atât din cauza pierderilor umane uriașe, cât și pentru că a reprezentat un semnal că armata Uniunii Sovietice era de fapt slab pregătită, la apogeul Războiului Rece.

Autorul analizei arată că Rusia a pierdut în primele zile de război în Ucraina, din 24 februarie până pe 2 martie, câte 71 de ofițeri și soldați contractuali în fiecare zi. Pe lângă aceștia, armata rusă a pierdut cel puțin un general – pe Andrei Suhovetsky (47 de ani, unul dintre comandanții temutelor forțe speciale Spețnaz).

”Îți îngheață sângele în vene când îți dai seama că, în medie, în fiecare zi, din 24 februarie până pe 2 martie, au murit 71 de ofițeri și soldați contractuali”, arată analiza din Nezavisimaya Gazeta.

Articolul amintește și minciuna Ministerului Apărării, care a anunțat la începutul războiului din Ucraina că „nici recruții și nici cadeții din instituțiile de învățământ ale Ministerului rus al Apărării nu participă” la conflict.

”Pe 9 martie, s-a dovedit că au fost trimiși în luptă și recruții, iar unii dintre ei au fost chiar capturați”, scrie ziarul moscovit..

”Și acest lucru nu poate decât să ridice o serie de întrebări. Unde, cum, de ce, în ce circumstanțe au murit atât de mulți dintre militarii noștri pe zi? Desigur, cine este de vină pentru asta? În ultimii ani, Forțele Armate au făcut zeci de exerciții diverse, printre care, cu siguranță, antrenamentul de acțiuni în teritoriile cât mai apropiate ale unui potențial inamic, a tuturor acestor noi membri NATO. Comandanții și antreprenorii chiar nu sunt suficient de instruiți? Cât de loială este populația trupelor ruse din diferite regiuni?”, scrie analistul rus.

Ziaristul rus mai arată că este neobișnuit pentru Ministerul Apărării să facă public numărul militarilor morți chiar în timpul conflictului și susține că Moscova a fost forțată să recunoască decesele de presiunea publică pusă de Kiev, care a anunțat zilnic numere mult mai mari de militari ruși uciși de armata ucraineană.

”Aproape o jumătate de mie de morți într-o săptămână este o pierdere amară. Să repetăm ​​și să înțelegem: 71 de oameni pe zi au primit un glonț sau au murit în urma unei explozii – statistici care nu au precedent în conflictele armate din ultimele decenii”, mai scrie Nezavisimaya Gazeta.

Articolul se încheie cu o trimitere la declarația Ministerului Apărării din Rusia, care spune zilnic că soldații și ofițerii ruși dau dovadă de curaj, curaj și eroism în timpul unei operațiuni militare speciale în Ucraina.

”Desigur, acest lucru nu ușurează durerea rudelor victimelor. Și este puțin probabil să fie încălziți de acele 7 milioane de ruble pe care le-au promis pentru fiul, fratele, soțul, tatăl lor mort”, arată Nezavisimaya Gazeta.

Pe de altă parte, Ucraina are statistici care spun că sunt peste 15 000 de morți în rândurile rușilor. Este clar un război informațional enorm.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. după dezastrul din Vietnam, americanii trimit trupe terestre doar după atacuri aeriene care țin cu săptămânile (sau cu lunile). în Serbia au bombardat 78 de zile non stop.

  2. Probabil ca e homosexual autorul articolului rus….
    Intr-o lovitura din multele dintr-o zi, au fost ucisi peste 500 de oameni de americani cand au ntrat in Irak.
    Pe teren e alta treaba, alta abordare si alt inteles a realitatii brute decat de la biroum cu berea alaturi (vodca?) si cu lacrimi de crocodil pentru necunoscuti.3.Sigur ca e durere, suferinta si MOARTE!
    Cum cred cineva intreg la cap ca se rezolva probleme de genul asta – decisive, pe viata si pe moarte?

    Unii se sacrifica pentru a apara pe ceilalti, asta este singura cale reala, nu povestile si perversitatile pseudo-diplomatice… nicidecum filozofia castrata a tolerantei si iubirismului – baze ale cedarii si sinuciderii colective.
    Cand “vine vremea”, nu mai exista nici tratate, nici intelegeri nici “drept” ci puterea de a supravietui.
    Daca nu – sclav te numestil, …. daca supravietuiesti.

  3. In fotografie e un vehicol ucrainean si soldati ucraineni ucisi de “apararea teritoriala” in Kiev, din greseala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button