Ucraina a suspendat exporturile alimentelor de bază. Țara este unul dintre cei mai mari producători mondiali de cereale, iar conflictul intern a provocat un şoc pe pieţele de materii prime. Grânarul Europei nu mai vrea să exporte grâu, carne și ulei de floarea soarelui. Preţul alimentelor este, deja, la un nivel record.
„Acesta este un semnal de alarmă pentru noi să ne gândim cum anume vom avea capacitatea de a asigura securitatea alimentară pentru cei 450 de milioane de cetăţeni ai noştri. Avem nevoie ca UE să adauge flexibilitate la normele privind importurile de cereale”, a declarat Luis Planas, într-un interviu, pentru Bloomberg.
Uniunea Europeană ar putea ridica embargoul privind importul de cereale modificare genetic din SUA şi America Latină. Acest lucru s-ar putea întâmpla pentru a-i ajuta pe fermierii care au probleme cu perturbările de aprovizionare create de războiul din Ucraina. Însă, orice importuri de cereale modificate genetic vor avea nevoie de aprobarea autorităţilor UE. Mai mult, statele membre ar putea decide dacă le autorizează sau nu.
Spania şi Franţa au propus o excepţie pentru produsele agricole cu urme de ierbicide, pentru a creşte stocurile şi a găsi surse alternative de aprovizionare, în principal, pentru porumb. Porumbul este un ingredient cheie pentru producţia de nutreţuri animale.
La rândul său, Ungaria a interzis exporturile de grâu, iar Irlanda vrea să identifice noi metode de a spori independența alimentară. Aceeași măsură a fost luată și de Serbia.
În România, Ministrul Agriculturii dă asigurări că țara noastră produce suficient ca să acopere consumul intern.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Vremea spanacului se apropie ?
In aplicatia GIS https://adapostulmeu.ro/, OpenStreetMap a figurat apele teritoriale din Mediterana, insotita de ceea ce ar trebui sa fie frontierele maritime la 6 mile marine !
Se pare CA AM GRESIT: (4) Limita exterioară a mării teritoriale este linia care are fiecare punct situat la o distanţă de 12 mile marine, măsurată de la punctul cel mai apropiat al liniilor de bază. https://lege5.ro/gratuit/gy4diobw/legea-nr-17-1990-privind-regimul-juridic-al-apelor-maritime-interioare-al-marii-teritoriale-al-zonei-contigue-si-al-zonei-economice-exclusive-ale-romaniei
Profetia Sf Paisie se refera probabil la statutul insulelor din interiorul celor 12 mile marine.
Cititi si vedeti ce se apropie: chiar si fara razboi mondial va fi foamete si nu numai.
https://www.zerohedge.com/geopolitical/von-greyerz-dark-years-are-here