X

Opt țări au stabilit principii pentru viitorul ID-ului digital

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un grup de lucru privind identitatea digitală care cuprinde opt state membre a elaborat un set de principii la nivel înalt pentru a sprijini dezvoltarea sistemelor și infrastructurii de identificare digitală.

În raportul său, Digital Government Exchange (DGX) Digital Identity Working Group (DIWG) a declarat că obiectivul său este de a îmbunătăți acordurile comerciale și de a „facilita redresarea economică din cauza COVID-19, de exemplu pentru a sprijini deschiderea frontierelor interne și internaționale”.

Cele 11 principii cer ca infrastructura de identificare digitală să fie deschisă, transparentă, reutilizabilă, securizată, privată, neutră din punct de vedere tehnologic și compatibil cu portabilitatea datelor, simplu din punct de vedere administrativ și capabil să păstreze informațiile.

„Un set comun de definiții și o taxonomie universală pentru identitatea digitală este esențial pentru a permite recunoașterea reciprocă a identităților digitale.

Acest set de definiții comune va evolua pe măsură ce cadrele de încredere și identitățile digitale sunt dezvoltate în continuare”, se spune în raport.

Înființată în 2020, DIWG cuprinde Australia, Canada, Finlanda, Israel, Noua Zeelandă, Singapore, Țările de Jos și Regatul Unit și este prezidată de Agenția de Transformare Digitală din Australia.

Grupul a fost format inițial pentru a permite membrilor săi „să împărtășească experiențe și oportunități de utilizare a inițiativelor de identitate digitală, cu accent pe răspunsul și recuperarea de la impactul COVID-19 asupra guvernelor și oamenilor”.

Comerț și călătorii

Cu cele opt țări convenite asupra diferitelor principii și definiții în jurul ID-ului digital, DIWG a spus că va fi mai ușor să încheie acorduri de liber schimb coerente și să proiecteze memorandumuri de înțelegere.

Acesta a adăugat că o taxonomie universală ar ajuta „la oficializarea intenției și la obținerea rezultatelor necesare pentru recunoașterea reciprocă a identităților digitale transfrontaliere și interoperabilitatea sistemelor de identitate digitală”.

„În cele din urmă, atunci când este aplicat, acest lucru permite… interacțiuni guvernamentale mai eficiente, sprijin sporit pentru companiile care operează peste granițe și experiențe simple și simplificate pentru persoanele care călătoresc la nivel internațional”, se arată în raport.

De exemplu, interoperabilitatea viitoare ar putea contribui la crearea unui cadru descentralizat pentru certificatele COVID pentru „certificate de vaccinare puternice, recunoscute reciproc și de încredere, pentru a permite circulația transfrontalieră mai sigură”.

Raportul a dat exemplul portofelului european de identitate digitală, care permite oamenilor și companiilor să-și stocheze digital identitățile digitale naționale și alte atribute personale în siguranță.

Acesta a avertizat că legislația nealiniată între țări cu privire la aspecte precum confidențialitatea, securitatea și suveranitatea datelor au potențialul de a submina recunoașterea reciprocă și interoperabilitatea. Se spune că unele țări sunt „mai capabile să partajeze date [cu alte] țări, cum ar fi statele membre ale UE, în timp ce altele sunt mai puțin capabile”.

Cu toate acestea, a adăugat că, deși politicile existente ale țărilor sale membre erau specifice cerințelor guvernului lor în ceea ce privește identitatea digitală, toate au fost în linii mari aliniate la standardele ISO, standardele UE sau cele mai bune practici din industrie.

„În majoritatea țărilor membre, cadrele de încredere, politicile și legislația au fost dezvoltate având în vedere recunoașterea reciprocă și interoperabilitatea viitoare, deschizând o oportunitate largă de a realiza interoperabilitatea între sistemele și infrastructura de identitate digitală”, se arată în comunicat.

Covid19 a fost doar un test în Europa, tările din vest s-au descurcat binișor în promovarea vaccinarii si crearea certificatului Nazipass.

josbotnita.ro

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. ‘Iadul este pavat cu bune intentii’…

  Coroborat si cu asta:

  New AI Detects Mental Disorders Based On Web Posts (https://www.activistpost.com/2022/03/new-ai-detects-mental-disorders-based-on-web-posts.html)

  va face ca totul sa devina o inchisoare, in care te poti misca, liber desigur. Dupa cum ti se dicteaza de la Centru, bineinteles… pentru ca “Social media offers an easy way to tap into people’s behaviors”

  Adica, tradus, daca ai idei nastrujnice si ti le expui, te asteapta camaşa de forţa la Balaceanca.

  Iar ca sa fie lucrurile si mai sigure, NOM mai are ceva pentru tine:

  Google’s New Tech Reads Body Language – Without Cameras (https://www.technocracy.news/googles-new-tech-reads-body-language-without-cameras/)

  … adica un fel de dumnezeu digital care vegheaza ca nu cumva sa iti dai cu pumnii in cap si sa faci buba :)))

  1. Iata ce spune Rudolf Steiner in 1919, in cartea “Apocalipsa”:

   / Rudolf Steiner speaks about Sorat the Sun Demon, in the following manner:

   “Sorat is the being that draws the future into the present and the present into the past. Sorat seeks to sever man’s connection with the divine-spiritual, and pull him into its own dark sphere of evil. The time of thrice 666, 1998, now stands before us. At the end of this century we shall reach the moment when Sorat will raise his head most powerfully above the flowing stream of evolution, when he will oppose that vision of Christ which human beings, who have prepared themselves for it, can have through the appearance of the etheric Christ in the first half of the 20th century. There are only two thirds of a century left, before Sorat will emerge with great power.” (GA 346)

   https://neoanthroposophy.com/2018/01/19/the-spiritual-battle-between-man-and-machine/

   Ce s-a intamplat in 1998:

   pai, iaca:
   “Google was founded on September 4, 1998” : https://en.wikipedia.org/wiki/Google

  1. Intellicheck îmbunătățește validarea documentelor în noua platformă de verificare a identității

   Intellicheck enhances document validation in new identity verification platform | Biometric Update
   https://www.biometricupdate.com/202203/intellicheck-enhances-document-validation-in-new-identity-verification-platform

   Intellicheck a lansat o nouă versiune a sistemului său de verificare a identității digitale la “Platforma 2.0” pentru a-și completa datele biometrice și validarea documentelor cu capacități îmbunătățite de scanare a documentelor.
   Actualizarea se bazează pe validarea documentelor Intellicheck, biometria feței și amprentarea dispozitivului. Platforma 2.0 adaugă suport pentru documentele de identitate digitale la verificările sale privind documentele fizice interne și internaționale, inclusiv permisele de conducere, pașapoartele și cărțile de identitate naționale. Compania spune că platforma va continua să fie actualizată cu noi semnale ca răspuns la nevoile și solicitările clienților pentru a le permite să confirme identitatea și încrederea utilizatorilor finali.

   Intellicheck oferă soluțiile sale de verificare a identității companiilor fintech și de servicii financiare și susține că le oferă mai mult de șapte dintre primele 12 bănci și emitenți de carduri de credit. Alți clienți includ furnizorii BNPL (cumpărați acum, plătiți mai târziu), peste 30.000 de locații de vânzare cu amănuntul, autoritățile de aplicare a legii din SUA și agențiile de stat. “Niciodată nu a fost nevoie de soluții tehnologice omnicanal de verificare a identității digitale și fizice pentru a aborda riscurile și provocările cu care se confruntă întreprinderile din întreaga lume în urma incidentelor spiralate de fraudă de identitate care nu cunosc frontiere. Odată cu lansarea Platformei 2.0, transformăm validarea identității”, spune Bryan Lewis, CEO intellicheck.

   “Acestea n-ar fi frumos să nu aibă soluții”, continuă Lewis. “Acestea trebuie să aibă soluții. Clienții noștri sunt încrezători în soluțiile noastre inovatoare cele mai bune și de aceea mulți dintre clienții noștri importanți sunt în producție sau integrează în prezent serviciile noastre îmbogățite.” Compania a raportat o serie de rezultate financiare pozitive anul trecut, inclusiv vânzări în creștere în al treilea trimestru fiscal și venituri trimestriale record în T2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button