X

Jocul de-a televiziunea: „Stop joc! Ăsta este un fake-news”

Fake News on TV. Concept of War. People with Weapons, Armed Protest,  Terrorists. the Puppeteer Controls the Doll with Gun Stock Photo - Image of  action, manipulate: 135159048

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Jurnalistul de la România Liberă, Marius Ghilezan, a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Trăim în posibil cea mai mare perioadă de dezinformare. Nu contează că nu există aproape deloc informații concludente și predomină manipularea de masă”.

În contextul situației complicate dintre Ucraina și Rusia, Marius Ghilezan vorbește despre o așa-zisă modă populară în rândurile generațiilor mai tinere privind deținerea și răspândirea (majoritatea în mod neintenționat) de informații neverificate, foarte multe dintre ele și false.

„Foarte mulți au certitudini din ceea ce văd și ascultă la televizor sau pe alte canale mediatice” – susține jurnalistul. „Nimeni și nimic nu mai are voie să se îndoiască în fața lor, să pui altfel de întrebări decât cele puse de toată lumea, că ți se pune eticheta de putinist instant. Noi, generațiile mai experimentate, ne putem da seama când și cum ne îndreptăm spre capcană, ceea ce ăstora tineri încă le poate scăpa”.

Jocul de-a televiziunea

Un bun cunoscător al domeniului militar, Marius Ghilezan susține că a aflat de la specialiștii militari români că de la începutul conflictului armat și până în prezent (28 februarie, ora 14:00) nu s-ar fi tras nici 50 de rachete. „Într-un schimb de focuri cu palestinienii, în Israel se trag 150-180 de rachete în două ore” – a adăugat jurnalistul.

„La televizor a specificat cineva această informație? Ei bine, nu! Căci acolo se arată doar dezastrul și frica. Pe TV nu vezi decât o fată rănită, un copilaș cu un câine despre care nu știm dacă e din Siria sau e din Ucraina” – observă Marius Ghilezan.

Fake-news-ul Insula Șerpilor

Despre Insula Şerpilor, situată la 45 de kilometri de Sulina, s-a spus în spațiul mediatic că ar fi fost invadată de trupe rusești la finalul zilei de joi, 24 februarie. Această locație reprezintă un punct strategico-militar și economic foarte puternic pentru Ucraina. „Suntem o navă militară de război. Vă recomandăm să depuneţi armele pentru a evita o baie de sânge şi victime pe care nimeni nu şi le doreşte. Dacă nu respectaţi ordinul, vă bombardăm”, a fost anunţul făcut de nava rusească înaintea evenimentului, potrivit CNN.

„Stop joc! Ăsta este un fake-news” – avertizează Marius Ghilezan. „Am dat pe postul tv CNN imediat ce informația a început să se răspândească. Și surpriză! CNN nu difuzează acest eveniment live! Cum este posibil să fie război și CNN să lipsească din scenă? Să aflăm după de la Reuters că treburile nu stau cam așa. De asemenea, soția președintelui ucrainean nu a fost niciodată îmbrăcată în militar, imaginea copilului plin de sânge este din Siria, nu din Ucraina și exemplele pot continua”.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Felicitări Marius Ghilezan!
    Și tuturor ( puțini ) celor care mai gândesc cu mintea lor , și caută adevărul. Mare lucru să mai spui adevărul astăzi într o lume al minciunii generalizate.
    Marele dușman al omenirii sunt globaliștii care modifică totul .

  2. Bine punctat. Fake news la tot pasul e acum, dacă la antena 3 au arătat imagini dintr-un joc video.
    Dar nici nu e bine sa facem propaganda putinista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button